Etusivu >> Artikkelit >> Iskut eivät ole ratkaisu Tukholmassa, Pietarissa tai Syyriassa

Iskut eivät ole ratkaisu Tukholmassa, Pietarissa tai Syyriassa

07.04.2017 - 19:15
(updated: 07.04.2017 - 20:01)

Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo kolmen ihmisen kuolleen, kun kuorma-auto syöksyi väkijoukkoon Tukholman ydinkeskustassa iltapäivällä perjantaina. Yhdysvallat presidentti Donald Trumpin käskystä iski Syyrian hallintoa ja presidentti al-Assadia vastaan 59 risteilyohjuksella aikaisemmin perjantaina.

Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen ottaa osaa iskuissa kuolleiden omaisten järkytykseen ja suruun niin Ruotsissa kuin Syyriassa.

- Iskut eivät ole koskaan olleet ratkaisu minkään eikä minkään maan turvallisuuteen.  Terroristien tai valtioiden hyväksymät iskut eivät ole ratkaisu Tukholmassa, Pietarissa eikä Syyriassa.

- Elämme haasteellista aikaa, jolloin tarvitaan erityisen paljon keskustelua ihmisenä olemisesta, erilaisuudesta ja turvallisuuden peruskysymyksistä. Uskonnollista tai poliittista erilaisuutta voidaan ymmärtää vain niistä aidosti kiinnostumalla ja niitä syvästi opiskelemalla.

- Emme saa alistua väkivallalla vaikuttamiseen. Myöskään vastauksemme tai varustautuminen suuremmalla väkivallalla ei voi koskaan olla reaktiomme väkivaltaan, sanoo Väisänen.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista