Etusivu >> Artikkelit >> Kemi ja Tornio - Ei myytävänä!

Kemi ja Tornio - Ei myytävänä!

10.03.2017 - 17:15
(updated: 10.03.2017 - 17:51)
  • Kemi ja Tornio Ei myytävänä!
SKP:n kuntavaalikiertue viikonloppuna Lapin maakunnassa

Ei myytävänä! - SKP:n kuntavaalikiertue rantautuu lauantaina 11.3. Kemiin ja Tornioon.

Vierailulle saapuu puolueen pääsihteeri Petra Packalén Tampereelta ja puheenjohtaja Juha-Pekka (JP) Väisänen Helsingistä. Kuntavaaleissa heitä omissa kaupungeissaan puhuttavat ehkä hiukan erilaiset tilanteet, mutta pääpiirteittäin politiikan suunta on valitettavan sama ympäri maan. Kuntien peruspalvelujen yksityistäminen on kummallekkin kommunistille kirosana.

Packalén teki ennen pääsihteerin pestiään pitkän uran postityöntekijänä ja siksipä häntä pohdituttaa jakelun mahdollinen karsiminen: "Lajittelussa pohjoiseen menevillä kirjeillä oli Tampereella tietysti aina eniten kiire. Urani alussa ne saatiinkin kunnialla päivittäin läpi. Kirjeet, paketit ja lehdet kulkevat näinä päivinä miten kulkevat, jokainen on huomannut miten tätäkin peruspalvelua ollaan ajamassa alas. Jakeluviikossa on vielä toistaiseksi viisi päivää, mutta Postin johto odottaa kieli pitkällä kolmeen päivään siirtymistä. Mielestäni postipalvelu olis pelkkä tynkä nykyisestä, jos kolmeen jakelupäivään viikossa siirrytään. Viikkolehdet tiedottavat paljon jo demokratiankin kannalta tärkeistä asioista ja tapahtumista ja viranomaiskirjeet ja laskut nyt tietysti on toimitettava perille ajoissa."

Kolmikymppisellä pääsihteerillä on sanansa sanottavana myös esityksistä karsia synnytysosastoja: "Itseltäni hymy kyllä hyytyy välittömästi, kun kuulen sanat “synnytysosaston lopettaminen.” Koko ihmiskunnalle yksi tärkeimmistä asioista luulisi olevan, että lapsi saa heti synnytyksessä hyvät edellytykset elämälle. Karu totuus on, että matkan pidentyessä synnytysosastolle, lisääntyy ambulansseihin tai jopa autoihin synnytysten määrä. Siinä leikitään kovasti vanhemman ja lapsen terveydellä. Kun nyt tiedetään, että Suomessa on rahaa enemmän kuin koskaan, niin miksi ihmeessä näitä rahoja ei jaeta siten, että lähellä tarvittavat palvelut pidettäisiin lähellä? Pääomatuloverotus kuntoon ja kuntiin!"

SKP:n puheenjohtaja JP Väisäsen mielestä "kuntien ja kaupunkien tulee alkaa järjestää peruspalveluja kunnallisena työnä, saada työttömille töitä ja korottaa kuntatyöläisten palkkoja. Naisvaltaisilla aloilla ei palkkakuopista nousta niin kauan kuin kunnat eivät itse tee asialle jotain"

Kemin ja Tornion vaalikiertueilla on tietysti tavattavissa myös paikallisia ehdokkaita. Kemissä ehdolla oleva Tapio Siirilä on hänkin pääsihteerin ohella huolissaan kilpailukykysopimuksen vaikutuksista työehtoihin: "Ay-liikkeen ei kuulu kantaa huolta työnantajien ja yrittäjien kilpailukyvystä, eduista ja voitoista. Ammattiyhdistysliikkeen pitää palata perustehtäväänsä puolustamaan ja parantamaan työntekijöiden asemaa ja etuja."

Kiertueen aikataulu

klo 10 – 12 ehdokkaita, Pj Juha-Pekka Väisänen ja pääsihteeri Petra Packalén SKP:n teltalla Tornion markkinoilla.
klo 15 – 17 ehdokkaita, Pj Juha-Pekka Väisänen ja pääsihteeri Petra Packalén Kemissä kahvila Pruntsilla, avoin yleisötilaisuus (Kauppakatu 28)

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Lehdistötiedotteet