Home >> Artikkelit >> Oikeistohallitus laiminlyö liikenneturvallisuutta

Oikeistohallitus laiminlyö liikenneturvallisuutta

17.10.2017 - 15:15
(updated: 17.10.2017 - 15:32)
  • kommunismi puheenjohtaja pääsihteeri SKP kulttuurimarxismi
Pajulammintien ja Nelostien liittymässä on nähty varoituskolmio liian usein viime aikoina

Suomen kommunistisen puolueen (SKP) puheenjohtajisto - P4 eli puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen, varapuheenjohtajat Susanna Rissanen ja Miguel López sekä pääsihteeri Petra Packalén kävivät viikonloppuna Jyväskylässä pidetyn kokouksen yhteydessä tarkastelemassa Pajulammintien ja Nelostien liittymää. Risteys on noussut viime aikoina tapetille siinä sattuneiden useiden onnettomuuksien takia.

Viranomaisten mukaan yksittäisiä liittymiä ei ole kannattavaa ryhtyä kunnostamaan. "Taas esimerkki siitä, millaiset tämän hallituksen arvot ovat: ihminen on vain kauppatavaraa. Se näkyy jokaisessa päätöksessä, että päätöksen kannattavuutta mitataan vain rahalla", sanoo Miguel López.

Kirri-Tikkakoski-moottoritien rahoitusta on yritetty saada valtion budjettiin vuosi toisensa jälkeen, niin myös ensi vuodelle. Liikenneministeriö esitti jo hanketta budjettiin, mutta hallitus pudotti sen pois.

"Liekö sattumaa, että hankkeet ovat osuneet Sipilän kotimaakuntaan, viimeksi mm. Hailuotoon", jatkaa López.

Pääsihteeri Petra Packalénilla on oma näkemyksensä asiaa koskien "Tällaisia vaarallisia risteyksiä on Suomessa todella paljon ja niissä kulkee myös raskasta liikennettä. Pitäisi panostaa tavarakuljetusten siirtämiseen enemmän raiteille, koska se on turvallisempaa. Sen lisäksi joukkoliikennettä tulisi lisätä myös harvempaan asutuille alueille eikä vain keskittää sitä suuriin kaupunkeihin."

SKP:n puheenjohtajiston mielestä ihmishengillä ei pidä leikkiä. On saatava väliaikaisratkaisuja, jotta ihmisten kulkeminen on turvallista.

Lisäksi SKP:n Jyväskylän piiri vaatii Kirri-Tikkakoski-moottoritien rahoituksen saamisesta ensi vuoden budjettiin.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista