Home >> Artikkelit >> Perussuomalaiset vaalitemppuilevat maahanmuutolla

Perussuomalaiset vaalitemppuilevat maahanmuutolla

29.03.2017 - 15:15
(updated: 29.03.2017 - 21:59)

Yhdeksän perussuomalaisten kansanedustajaa vaatii hallitukselta maahanmuuttopolitiikan kiristämistä ja erilaisten maahanmuuttajien vetovoimatekijöiden poistamista Suomesta. Perussuomalaiset vaativat, että Suomen tulee keskeyttää EU-maiden sisäiset turvapaikanhakijasiirrot.

– Olen eri mieltä perussuomalaisten kansanedustajien; Juho Eerolan, Teuvo Hakkaraisen, Laura Huhtasaaren, Olli Immosen, Rami Lehdon, Jani Mäkelän, Jari Ronkaisen, Sami Savion ja Ville Tavion kanssa maahanmuuttopolitiikasta, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen.

– Suomen ja meidän kuntien tulee olla solidaarisia hädässä olevia kohtaan. Nälkä, sodat ja ilmastonmuutos eivät ole Suomesta turvapaikkaa hakevien ihmisen syytä. Nyt turvapaikkaa hakeville on varmistettava asiallinen turvapaikkahakemuksen käsittelyn prosessi. Ryhmäkäsittelyt tai pakkokäännyttämiset eivät kuulu sivistysvaltion toimiin. Suomen perustuslain mukaan ulkomaalaista ei saa karkottaa, luovuttaa tai palauttaa, jos häntä uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus tai muu ihmisarvoa loukkaava kohtelu, vakuuttaa Väisänen.

Suurpääomaa vastaan kansanvallan puolesta

Suomi on yksi maailman kymmenen rikkaimman maan joukossa. Johtuen tulonjaon vääristymästä Suomessa yksityinen sektori alkaa näytellä pankkivallan kanssa yhteiskunnallista käskyttäjää kokoomus veturina.

– Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikka syyttää köyhiä ja työttömiä vaikka kriisin aiheuttaja on rikkaat länsimaat omalla ahneuden politiikallaan - Yhdysvallat imperialistien kärkenä. Vasemmiston viesti on aina ollut asettuminen heikoimman puolelle ja sitä sen on tänäänkin. Köyhiä ei tarvitse asettaa toisiaan vastaan, vakuuttaa Väisänen.

Keväällä jaetaan taas 11,8 miljardia osakkeita yksityisiin taskuihin. Helsingin kaupunki tekee vuodesta 2002 joka vuosi ylijäämäistä tulosta.

– Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikan kärki köyhien asettaminen toisiaan vastaan on tässä tilanteessa ontuvaa. Yksikään maahanmuuttaja ei ole Helsingin kaupungin valtuustossa tukenut kokoomuksen politiikkaa alibudjetoida 598 miljoonaa vuoden 2016 talousarvioon. Alibudjetoinnista ja siitä ettei peruspalveluihin, asumiseen, työllisyyteen ja maahanmuuttoon ole riittävästi budjetissa rahaa,  päättivät kaikki eduskunnassa tänään vaikuttavat puolueet. Vain SKP vastusti alibudjetointia, kertoo Väisänen.

Hallitus on jo kiristänyt maahanmuuttopolitiikkaa muun muassa tiukentamalla perheenyhdistämistä ja luopumalla humanitaarisen suojelun perusteella myönnettävistä oleskeluluvista.

– Eurooppalaisella tasolla on viisasta suunnitella yhdessä muiden eurooppalaisten maiden kanssa miten vastuuta jaetaan, sanoo Väisänen.

– Sipilän hallituksen ja siellä keskeisesti vaikuttavien perussuomalaisten on syytä ottaa valtakunnan politiikka vakavasti. Perussuomalaisten on syytä lopettaa köyhien ja vähemmistöjen asettaminen ongelmaksi, noudattaa Suomen perustuslakia, vastaanottaa ja tarjota suojaa kaikille turvapaikkaa tarvitseville eikä ryhtyä vaalitemppuilemaan maahanmuutolla, vaatii Väisänen.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista