Etusivu >> Artikkelit >> SKP kunnioittaa Suomenlinnan vankileirillä kuolleiden toverien muistoa - Ei koskaan enää sotaa

SKP kunnioittaa Suomenlinnan vankileirillä kuolleiden toverien muistoa - Ei koskaan enää sotaa

10.01.2017 - 17:15
(updated: 11.01.2017 - 15:44)

Suomen kommunistisen puolueen keskuskomitea, Helsingin- ja Uudenmaan piirijärjestöt sekä DSL opintokeskus kunniottavat Suomenlinnan vankileirillä menehtyneiden toverien muistoa kunniakäynnillä sunnuntaina 22.1. kello 14.00

Keskuskomitean kokous

SKP:n keskuskomitealla on kaksipäiväinen kokous Suomenlinnassa 21.-22.1. Kokouksessa kuullaan SKP:n pääsihteeri Petra Packalénin puhe liittyen kuntavaaliohjelmaan. Kokouksessa  päätetään mm. kuntavaaliohjelmasta ja -suunnitelmasta.

Suomenlinna on meille puolueena historiallinen ja vakava paikka kokoukselle. Menee kylmät väreet kun tässä ymmärtää oman paikkansa, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen

- Demokraattiset ja kansanvaltaiset aloitteet joutuvat tänäänkin alati puolustamaan poliittista oikeuttaan meillä Euroopassa ja fasistiset toimijat ovat esillä kaduilla ja kabineteissa. Rauhan puolesta ja ihmisen oikeuksien puolesta on pidettävä suurempaa meteliä. Suurpääoma, markkinadiktatuurin pelimiehet ja pankkiirit hakevat koko ajan kasvualustaa erilaisilla uhkakuvilla. Pääministeri Juha Sipilä kutsui juuri alkuviikosta yhteispalaveriin kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat.

- SKP ei kutsua pääministerin turvallisuuspoliittiseen tapaamiseen saanut.  Sipilän palaverin aiheena olivat puolustusvoimien tulevat jättihankinnat: laivat ja hävittäjät. Pääministeri haki puolueiden välistä yhteisymmärrystä hankintojen välttämättömyydestä ja  rahoituksesta ja sain haluamansa.

- SKP vaatii  nykyisten ja suunnitteilla olevien yli 10 miljardin euron uusien sotakoneiden hankkimisen peruuttamista - nykymenoon täyskäännöstä -  ja aseisiin suunniteltujen rahojen käyttämistä työllisyyteen, kansalaisten perusturvaan - sivistykseen, koulutukseen ja lähialueyhteistyöhön  - rauhantyöhön. Kapitalismiin ja asevarusteluun sopeutuneiden puolueiden puheenjohtajat kertovat (HS 9.1.) kuitenkin löytäneensä yhteisymmärryksen Sipilän esittämien hankintojen tarpeellisuudesta, sanoo vakavana SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen keskuskomitean kokouksen valmistelujen keskeltä.

Kunniakäynti Suomenlinnan punaisten vankileirin muistomerkillä

Sunnuntaina 22.1. kello 14.00

Tilaisuus on kaikille maksuton ja avoin  - Tervetuloa!

Lautta Kauppatorilta klo 13.20 paluu 15.00

Ohjelma:

kukkien lasku - SKP:n keskuskomitea

puhe - SKP:n keskuskomitean jäsen Talvikki Koivu

kulttuuriohjelmaa- näyttelijä Olli Ikonen

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista