Etusivu Ajankohtaista Tapahtumia Ohjelmat Vaalit Jäsenille Materiaalit Puolue Linkit Tule mukaan
Tiedätkö mikä on leipäjono?
Tiedätkö mikä on leipäjono?
Tiina Sandberg

Leipäjono ei ole kansantalouden tilan mittari, mutta itsekkyyden se paljastaa armotta. Kyse ei ole köyhien kelvottomuudesta vaan yhteiskunnan epätasa-arvoisuudesta. Tiina Sandberg osallistuu ruokajakojen järjestämiseen Vahti ry:ssä Vantaalla.

Älä luovuta!
Älä luovuta!
Heikki Ketoharju

Leikkauksia on vastustettu vuosien ajan. Toivottavasti uudet mukaan tulleet ihmiset jaksavat olla sinnikkäitä, ja toistaa vaatimuksensa kerta toisensa jälkeen.

Helsinki tekee oikein vahvistaessa Caisan mahdollisuuksia
Helsinki tekee oikein vahvistaessa Caisan mahdollisuuksia
JP Väisänen

SKP:n JP Väisänen kirjoittaa kansainvälisen kulttuurikeskus Caisan kehittämisen, taiteilijoiden rasimin ja fasismin vastaisen toiminnan lisärahoituksen puolesta.

Venäjän valtuuskunnan poissulkeminen Etyjin kokouksesta oli poliittinen virhearvio
Venäjän valtuuskunnan poissulkeminen Etyjin kokouksesta oli poliittinen virhearvio
Seppo Ruotsalainen

Seppo Ruotsalainen toteaa kirjoituksessaan, että Helsingissä 5 - 9. heinäkuuta pidetyn Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen eräs keskeinen aihe oli Itä-Ukrainan tilanne. Venäjän valtuuskunnan poissulkeminen kokouksesta kuuden edustajan matkustuskieltoon vedoten merkitsi kokouksen jäämistä tältä osin "torsoksi". Ulkopoliittisesti kieltopäätös oli Suomen kannalta virhearvio.

Kirjastopalvelujen saatavuus turvattava
Kirjastopalvelujen saatavuus turvattava
Heli Pohjanhovi

Heli Pohjanhovi kirjoittaa blogissaan, että uuden hallitusohjelman liiteosassa listataan joukko lakeja, joita kunnat eivät olisi jatkossa velvollisia noudattamaan, vaan ne voisivat järjestää niiden mukaiset palvelut harkintansa mukaan. Näiden joukossa on kirjastolaki, jonka turvin maassamme on jo vuodesta 1928 voitu järjestää kunnalliset kirjastopalvelut. Sen nojalla on kehitetty huipputason palvelujärjestelmä oppimisen, kulttuurin ja elämänhallinnan tueksi, hyvinvoinnin lisääjäksi ja kulttuuriperinnön säilyttäjäksi. Kirjastolakia ei saa romuttaa, vaan sen asema on jatkossakin säilytettävä sivistyksellisten perusoikeuksien ja tasa-arvon turvaajana.

Ole hiljaa ja ota sun pilleri
Ole hiljaa ja ota sun pilleri
Miguel Lopez

Miguel López kirjoittaa, että suomalaiset on jätetty yksin kärsimään omaa kohtaloansa ja poliitikot keskustelevat yksinäisten ja kärsivien kanssa vain silloin kun on vaalit.

TYÖURAELÄKE – keskeneräinen raakile
TYÖURAELÄKE – keskeneräinen raakile
Seppo Ruotsalainen

Seppo Ruotsalainen tarkastelee vuonna 2017 voimaan tulevaan eläkeuudistukseen liittyvää niin sanottua ”työuraeläkettä”. Ruotsalainen luonnehtii eläkkeen saamiseen liitettyä vaatimusta 63 vuoden iästä ja 38 vuoden työurasta raskaissa työolosuhteissa monissa tapauksissa saavuttamattomiksi tavoitteiksi.

Eduskuntavaalit asianyhteyteen
Eduskuntavaalit asianyhteyteen
Simo Suominen

Simo Suominen rauhoittelee vaalituloksen herättämää keskustelua, ja esittää mielipiteensä siitä, mitä vasemmiston pitäisi seuraavaksi tehdä.

Vaalitulos on pitempiaikaisen työn väliarvio
Vaalitulos on pitempiaikaisen työn väliarvio
JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen näkee vaalituloksen pitempiaikaisen työn väliarviona, jonka johtopäätöksenä tulee päivittää kutsua, jolla saadaan laajemmat joukot ajattelemaan ulos kapitalismin asettamista rajoista.

Turhia virkamiehiähän meillä riittää
Turhia virkamiehiähän meillä riittää
Heikki Ketoharju

Turhista virkamiehistä puhuttiin jo Pentti Haanpään novelleissa 30-luvulla. Mutta mitä sillä oikeastaan tarkoitetaan, ja kuka saa potkut kun virkamiehiä karsitaan?

Edellinen 1 2 3      18 Seuraava

Tietoa kirjoittajista


Jukka Yliviuhkola

SKP:n kansanedustajaehdokas Jukka Yliviuhkola Syntyjään työläisperheestä Torniosta. Ikä 58. Sosiaaliohjaaja.Erinäisiä lyhyt- ja täydennyskoulutuksia. Työkokemusta mm.päihde- ja mielenterveystyöstä sekä näkövammaisten avustamisesta.Yli 30 vuoden kokemus vapaaehtois- ja järjestötoiminnasta Suomessa ja Ruotsissa. Kirjoittelee aina silloin tällöin yhteiskunnallisista asioista.

Sami Markuksela

Kirjoittaja on filosofian maisteri, sosiaalityön opiskelija, pyöräilijä, isä, kasvissyöjä ja ekologisten arvojen kannattaja. Poliittisella toiminnallaan hän tahtoo taistella uusliberalismia ja epätasa-arvoa vastaan. Solidaarisuuden, empatian ja oikeudenmukaisuuden puolesta!

Mervi Grönfors

Mervi Grönfors on Suomen kommunistisen puolueen SKP:n jäsen. 52-vuotias - asuu Tampereen Raholassa. Mervi on lastenhoitaja, adoptioäiti, yksinhuoltaja, omaishoitaja, työsuojelun 1. varavaltuutettu, Tehyn Tampereen kaupungin ammattiosaston hallituksen varajäsen, SKP:n Tampereen piirijärjestön piirikomitean jäsen, Tampereen vuokratalosäätiön hallituksen jäsen, Vilusen Rinne Oy:n hallituksen jäsen. Blogissaan Mervi kirjoittaa yhteiskunnassa kohtaamistaan asioista.

Juha Kovanen

Vantaalainen insinööri Juha Kovanen kirjoittaa kaikesta yhteiskunnalliesti merkittävästä ja kiinnostavasta.

Eira Kejonen

Eira Kejonen on Suomen kommunistisen puolueen SKP:n jäsen. SKP:n poliittisen toimikunnan ja keskuskomitean jäsen. 65-vuotias Turussa asuva rakennusarkkitehti. ”Ekologisen ja kestävän kehityksen mukainen elämäntapa ja rakentaminen kertakäyttökulttuurin sekä luontoa ja ihmistä riistävän teollisuuden tilalle”. Kejonen toimii köyhien, sairaiden ja sorrettujen elämänlaatua edistävissä yhdistyksissä, esim. Tapaturma- ja Sairausinvalidit ry, Suomen Yksinelävät ry, Asukasliitto ry, Suomen Rauhanpuolustajat ry.

Arto Viitaniemi

Kirjoittaja on pitkään SKP:n pääsihteerinä ja myös ay-liikkeessä toiminut Arto Viitaniemi

Seija Leppäjoki

Lähihoitaja Seija Leppäjoki, Loimaalta kirjoittaa ja kommentoi ajankohtaisia asioita

Riitta Tynjä

Jyväskyläläinen sosiaalityöntekijä, kaupunginvaltuutettu ja kommunisti, joka on erityisen kiinnostunut sosiaaliturvaan liittyvistä asioista. Yli 40 vuoden työkokemuksella sosiaalityöstä hän uskoo niistä jotain tietävänsä.

Marianne Maksniemi

Marianne Maksniemi on 28-vuotias kuopiolainen kommunisti, äiti, lähihoitaja ja sosiaalityön pääaineopiskelija.

Toni Kallioinen

Joensuulainen historianopiskelija Toni Kallioinen seuraa ajankohtaisia asioita ja kirjoittaa niistä.

Ossi Kähmi

Bussinkuljettaja Ossi Kähmi Helsingisä kirjoittaa ratin takaa ja yhteiskunnasta

Heli Pohjanhovi

Vaasalainen kirjastonhoitaja, hum.kand., luottamusmies ja SKP:n Pohjanmaan piirijärjestön puheenjohtaja Heli Pohjanhovi avaa blogissaan keskustelua ajassa liikkuvista asioista.

Riikka Kaikkonen

Jyväskyläläinen opiskelija Riikka Kaikkonen kirjoittaa kaikesta kiinnostavasta ja bloggaa yhteiskunnalisista asioista

Tapio Siirilä

Tapio Siirilä on Lapin piirisihteeri, diplomi-insinööri ja tietokirjailija. Siirilä asuu Kemissä ja kirjoittaa politiikasta.

Marko Korvela

Kirjoittaja on SKP:n poliittisen toimikunnan jäsen ja Tiedonantajan päätoimittaja

Arjo Suonperä

Varatuomari, VEU:n puheenjohtaja ja SKP:n keskuskomitean jäsen Arjo Suonperä avaa keskustelua blogissaan yhteiskunnallisesti kiinnostavista asioista

Juha-Matti Katajamäki

Pietarsaarelainen -87 syntynyt SKP:n keskuskomitean jäsen Juha-Matti Katajamäki kirjoittaa blogissaan muutoksesta ja maailman menosta.

Sami Markuksela

Sami Markuksela on jyväskyläläinen filosofian maisteri, filhelleeni ja erittäin närkästynyt nuori mies. Blogissaan Markuksela kirjoittaa kriittisin äänen sävyin riistokapitalismia vastaan ja tarkastelee maailmaa punaisten lasien läpi.

Hannu Salminen

Hannu Salminen on lahtelainen näyttelijä ja SKP:n keskuskomitean jäsen. Salminen kirjoittaa blogissaan kulttuurista ja kaikesta mikä pitää maailmaa liikkeessä.

Pasi Tervo

Pasi Tervo on kokki ja SKP:n keskuskomitean jäsen Lapinlahdelta. Blogissaan Tervo kirjoittaa ajankohtaisista asioista läheltä ja kaukaa

Miguel Lopez

Jyväskyläläinen kunnallispoliitikko ja yliopistonopettaja kirjoittaa omaan lyömättömään tyyliinsä.

Pirjo Tuomi

Pirjo Tuomi on Keskuskomitean varajäsen ja opettaja, joka blogissaan tarkkailee Suomea kirjallisuuden, kirjaston ja kulttuurin näkökulmista

Raija Siirilä

Raija Siirilä on ammatillinen eritysiopettaja ja SKP:n keskuskomitean jäsen. Blogissaan Raija havainnoi maailman menoa ja kirjoittaa kaikenlaisesta kiinnostavasta Suomessa ja kauempanakin.

Simo Suominen

Simo Suominen on SKP:n keskuskomitean jäsen ja Kommunistisen nuorisoliiton (KoMNL) puheenjohtaja. Blogissaan Suominen ottaa kantaa ja kommentoi ajankohtaisia asioita.

Susanna Rissanen

Susanna Rissanen yhteiskuntatieteiden kandidaatti, sosiaaliterapeutti ja SKP:n keskuskomitean jäsen seuraa aikaa ja kommentoi.

Lena Huldén

Lena Huldén on hyönteistutkija(donsentti, mmt, ft),historioitsija ja SKP:n sihteeristön jäsen. Huldén seuraa aikaa ja kommentoi.

Anna-Mili Tölkkö

SKP:n keskuskomitean ja poliittisen toimikunnan jäsen, erityisopettaja Anna-Mili Tölkkö seuraa aikaa ja kommentoi tapahtumia.

Jari Heinonen

Jari Heinonen on SKP:n keskuskomitean jäsen, Tampereen kaupunginvaltuutettu ja sosiaalityön professori Jyväskylän yliopistossa.

Tuukka Koirikivi

Tuukka Koirikivi on SKP:n keskuskomitean jäsen ja opiskelee Oulussa musiikkipedagogiksi

Seppo Ruotsalainen

SKP:n keskuskomitean jäsen, valtiotieteen tohtori ja erikoistutkija kommentoi

Tiina Sandberg

Tiina Sandberg - SKP:n keskuskomitean jäsen ja Uudenmaan piirisihteeri seuraa aikaa ja kommentoi

Emmi Tuomi

Emmi Tuomi on SKP:n varapuheenjohtaja ja Euroopan vasemmiston hallituksen jäsen.

Pauli Schadrin

SKP:n varapuheenjohtaja Pauli Schadrin on nokialainen asentaja ja kaupunginvaltuutettu.

Heikki Ketoharju

SKP:n pääsihteeri Heikki Ketoharjun palsta.

JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen kommentoi tapahtumia.

Yrjö Hakanen

Yrjö Hakanen kommentoi ajankohtaisia asioita.

Kommunistiblogi

Kommunistien kommentteja maailman menosta ja avauksia toisenlaiselle politiikalle.