Etusivu Ajankohtaista Tapahtumia Ohjelmat Vaalit Jäsenille Materiaalit Puolue Linkit Tule mukaan
Talouspakotteista ja niiden seurauksista
Talouspakotteista ja niiden seurauksista
Juha-Matti Katajamäki

Juha-Matti Katajamäki vaatii kirjoituksessaan jälkiviisautta parempia toimia - Katajamäki ei hyväksy EU:n valheita ja kurjistamispolitiikkaa eikä Naton joukkoja.

Hallituksen politiikka vie pohjan leikkausbudjeteiltakin
Hallituksen politiikka vie pohjan leikkausbudjeteiltakin
Arjo Suonperä

Arjo Suonperän mielestä kokoomuksen ja hallituksen aikomukset valtionmenojen leikkauskohteiksi ovat vääriä. Vaihtoehdoksi Suonperä esittää leikattavaksi EU-jäsenyydestä aiheutuvat menot. Jo pelkkä vuotuisen bruttojäsenmaksun säästäminen EU-jäsenyydestä eroamalla toisi vuodessa noin 2 miljardin säästön kirjoittaa Suonperä.

Kumisaappaat pois lapsilta
Kumisaappaat pois lapsilta
Sami Markuksela

Sami Markuksela kritisioi kirjoituksessaan Valtionvarainministeriön budjettiehdotusta koska siinä esitetään verotukseen lapsivähennystä pieni- ja keskituloisille korvaamaan lapsilisien leikkausta. Markukselan mielestä vähennyksestä ei ole hyötyä niille, joille lapsilisärahat ovat elintärkeitä. Heillä kun ei ole ansiotuloja, joista saada verovähennyksiä.

ILO 169 sopimus ratifioitava ja kielipesätoiminnasta leikkaaminen peruttava.
ILO 169 sopimus ratifioitava ja kielipesätoiminnasta leikkaaminen peruttava.
JP Väisänen

Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP Väisänen vaatii Stubbin hallitusta perumaan valtionvarainministeriön suunnitelmat leikata saamenkielisten kielipesien toiminnoista ja saamelaiskulttuurin näivettämisen sijaan ratifioimaan ILO 169 sopimuksen.

Kaupalliset WOW- ja PUSH- hankkeet näivettävät omaperäistä ja asukaslähtöistä kulttuuria
Kaupalliset WOW- ja PUSH- hankkeet näivettävät omaperäistä ja asukaslähtöistä kulttuuria
JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja, Helsingin kaupungin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan jäsen JP Väisänen kirjoittaa, että kaupalliset ulkomailta tuodut erilaiset kulttuurin näennäiset konseptihankeet syövät pala palata kaupungin omien kulttuuribudjettien kasvuvarat ja näivettävät asukaslähtöistä kulttuuria

Taiteilijoilla ja toimittajilla vastuu rauhan viestistä
Taiteilijoilla ja toimittajilla vastuu rauhan viestistä
JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP Väisäsellä soivat hälytyskellot. Helsingin Sanomien sivuilla suitsitaan kirjailijaliitto PEN:in johtopäätöksiä Ukrainan kriisistä. Väisäsen mielestä taiteilijoiden ja toimittajien tulisi kriiseissä käyttää erityisosaamistaan viisaammin kriisin syiden ymmärtämiseksi ja rauhan puolesta.

Konkreettisen yhteistyön puolesta
Konkreettisen yhteistyön puolesta
Tuukka Koirikivi

Tuukka Koirikivi nostaisi ruohonjuuritason yhteistyön kautta laajemman vasemmiston vastavoimaksi kokoomusta ja EU-vaaleissakin kannatustaan nostanutta oikeistopopulismia vastaan

Kunnon rehellinen työvoitto
Kunnon rehellinen työvoitto
JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja, Euroopan vasemmiston hallituksen jäsen JP Väisänen näkee eurooppalaisen radikaalin vasemmiston etenemisen voimistavan myös SKP ja muiden muutosta haluavien motivaatiota ja työtä politiikan suunnan muuttamiseksi Suomessa.

Sateekaariperheet osaksi isyyslakia
Sateekaariperheet osaksi isyyslakia
JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen tyrmistyy Kataisen hallituksen esityksestä rajata sateekaarieperheet ulos isyyslaista. Väisäsen vaati hallitusta korjaamaan HLBT-perheiden oikeuksia vääristävän lakiesityksen ja sisällyttämään sateekaariperheet osaksi isyyslakia.

Ukraina ja äärioikeiston vaara
Ukraina ja äärioikeiston vaara
Seppo Ruotsalainen

Ukrainan tilannetta on tarkasteltava laajemmin ja pidemmällä aikajänteellä. Äärioikeiston vaara kasvaa, ja tällä hetkellä näyttää siltä, että tilanne ei ole Kiovan väliaikaishallituksen käsissä. Väkivallan ja armeijan joukkojen käyttö Itä-Ukrainassa on myrkkyä rauhanprosessille.

Edellinen 1 2 3      11 Seuraava

Tietoa kirjoittajista


Arjo Suonperä

Varatuomari, VEU:n puheenjohtaja ja SKP:n keskuskomitean jäsen Arjo Suonperä avaa keskustelua blogissaan yhteiskunnallisesti kiinnostavista asioista

Juha-Matti Katajamäki

Pietarsaarelainen -87 syntynyt SKP:n keskuskomitean jäsen Juha-Matti Katajamäki kirjoittaa blogissaan muutoksesta ja maailman menosta.

Sami Markuksela

Sami Markuksela on jyväskyläläinen filosofian maisteri, filhelleeni ja erittäin närkästynyt nuori mies. Blogissaan Markuksela kirjoittaa kriittisin äänen sävyin riistokapitalismia vastaan ja tarkastelee maailmaa punaisten lasien läpi.

Hannu Salminen

Hannu Salminen on lahtelainen näyttelijä ja SKP:n keskuskomitean jäsen. Salminen kirjoittaa blogissaan kulttuurista ja kaikesta mikä pitää maailmaa liikkeessä.

Pasi Tervo

Pasi Tervo on kokki ja SKP:n keskuskomitean jäsen Lapinlahdelta. Blogissaan Tervo kirjoittaa ajankohtaisista asioista läheltä ja kaukaa

Miguel Lopez

Jyväskyläläinen kunnallispoliitikko ja yliopistonopettaja kirjoittaa omaan lyömättömään tyyliinsä.

Pirjo Tuomi

Pirjo Tuomi on Keskuskomitean varajäsen ja opettaja, joka blogissaan tarkkailee Suomea kirjallisuuden, kirjaston ja kulttuurin näkökulmista

Raija Siirilä

Raija Siirilä on ammatillinen eritysiopettaja ja SKP:n keskuskomitean jäsen. Blogissaan Raija havainnoi maailman menoa ja kirjoittaa kaikenlaisesta kiinnostavasta Suomessa ja kauempanakin.

Simo Suominen

Simo Suominen on SKP:n keskuskomitean jäsen ja Kommunistisen nuorisoliiton (KoMNL) puheenjohtaja. Blogissaan Suominen ottaa kantaa ja kommentoi ajankohtaisia asioita.

Susanna Rissanen

Susanna Rissanen yhteiskuntatieteiden kandidaatti, sosiaaliterapeutti ja SKP:n keskuskomitean jäsen seuraa aikaa ja kommentoi.

Lena Huldén

Lena Huldén on hyönteistutkija(donsentti, mmt, ft),historioitsija ja SKP:n sihteeristön jäsen. Huldén seuraa aikaa ja kommentoi.

Anna-Mili Tölkkö

SKP:n keskuskomitean ja poliittisen toimikunnan jäsen, erityisopettaja Anna-Mili Tölkkö seuraa aikaa ja kommentoi tapahtumia.

Jari Heinonen

Jari Heinonen on SKP:n keskuskomitean jäsen, Tampereen kaupunginvaltuutettu ja sosiaalityön professori Jyväskylän yliopistossa.

Tuukka Koirikivi

Tuukka Koirikivi on SKP:n keskuskomitean jäsen ja opiskelee Oulussa musiikkipedagogiksi

Seppo Ruotsalainen

SKP:n keskuskomitean jäsen, valtiotieteen tohtori ja erikoistutkija kommentoi

Tiina Sandberg

Tiina Sandberg - SKP:n keskuskomitean jäsen ja Uudenmaan piirisihteeri seuraa aikaa ja kommentoi

Emmi Tuomi

Emmi Tuomi on SKP:n varapuheenjohtaja ja Euroopan vasemmiston hallituksen jäsen.

Pauli Schadrin

SKP:n varapuheenjohtaja Pauli Schadrin on nokialainen asentaja ja kaupunginvaltuutettu.

Heikki Ketoharju

SKP:n pääsihteeri Heikki Ketoharjun palsta.

JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen kommentoi tapahtumia.

Yrjö Hakanen

Yrjö Hakanen kommentoi ajankohtaisia asioita.

Kommunistiblogi

Kommunistien kommentteja maailman menosta ja avauksia toisenlaiselle politiikalle.