Etusivu Ajankohtaista Tapahtumia Ohjelmat Vaalit Jäsenille Materiaalit Puolue Linkit Tule mukaan
Kirjasto on teonsana - Helsingillä vastuu keskustakirjastosta
Kirjasto on teonsana - Helsingillä vastuu keskustakirjastosta
JP Väisänen

JP Väisänen kirjoittaa tuoreeltaan kulttuuri- ja kirjastolautakunnan hyväksyttyä keskustakirjaston hankesuunnitelman, että kaupungin on vastattava suunnitellun keskustakirjaston rahoituksesta vaarantamatta muita kirjastohankkeiden investointeja, peruskorjauksia tai riittäviä henkilöstöresursseja.

Älä usko vaalilupauksia
Älä usko vaalilupauksia
Simo Suominen

Simo Suominen kirjoittaa vaaleista ja muutoksen tarpeesta. Suominen haastaa vaalisirkuksen sijaan kiinnostumaan joukkoliikkeistä.

Seuraukset näkyvät, vaan tiedetäänkö syy
Seuraukset näkyvät, vaan tiedetäänkö syy
Susanna Rissanen

Susanna Rissanen kirjoittaa, että samat poliitikot, jotka ovat olleet hallituksessa aiheuttamassa suomalaisten töiden teettämistä halpatyömaissa paheksuvat nyt itse linjaamaansa politiikkaa. Rissanen viesti näköalattomille on se, että ympäri maailmaa markkinaorjuuteen ajetut ihmiset ovat hakeneet oikeudenmukaisuutta ja vapautta esimerkiksi valtaamalla tuotantolaitoksia omaan omistukseen.

Joukkoliikenteen käyttäjä- ja työturvallisuudessa vakavia puutteita
Joukkoliikenteen käyttäjä- ja työturvallisuudessa vakavia puutteita
JP Väisänen

JP Väisänen on huolissaan matkustajien ja henkilökunnan turvallisuuden kehityksestä Helsingin joukkoliikenteessä. Väisänen kirjoittaa, että HSL:ssä lipuntarkastamisen idea on pahasti hukassa ja että työnantajan on kehitettävä työturvallisuutta haasteellisissa asiakaspalvelutehtävissa matkustajien turvallisuudesta tinkimättä.

Kokoomus havittelee lisää valtaa sotapolitiikalla?
Kokoomus havittelee lisää valtaa sotapolitiikalla?
Arjo Suonperä

Arjo Suonperä kirjoittaa, että isäntämaasopimuksen tehtävänä on poistaa aikaa vieviä muodollisuuksia ja laillisuusesteitä nopean toiminnan tieltä. Suonperän mukaan vallassa pysyäkseen kokoomus tarvitsee suunnitelma B:n, jonka toteutuessa ei muista poliittisista voimista tarvitse niin välittää.

Rauhanpuolustamisen logiikka
Rauhanpuolustamisen logiikka
Tiina Sandberg

Tiina Sandberg kertoo kirjoituksessaan miksi vastustaa Natoa. Sandbergin mielestä suuren suomalaisen natonvastaisen enemmistön olisi nyt syytä kertoa ministeri Haglundille mitä Naton kanssa sovituista lisäyhteistöistä ajattellaan.

Ministeri Kiurun vastattava opetusvälineiden digitalisoinnin ja yhdenvertaisuuden tarpeeseen
Ministeri Kiurun vastattava opetusvälineiden digitalisoinnin ja yhdenvertaisuuden tarpeeseen
JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen vaatii ministeri Kiurua varmistamaan, että kaikilla lukiolaisilla on yhdenvertaiset opiskelu- mahdollisuudet ja välineet riippumatta opiskelijan perheen varallisuudesta tai opetusta järjestävän kunnan taloudesta.

Kulttuuriammattilaisilla samat oikeudet
Kulttuuriammattilaisilla samat oikeudet
Tuukka Koirikivi

Tukka Koirikivi kirjoittaa, että taiteilijan on hankittava elantonsa omalla työllään, siinä missä muidenkin eikä esimerkiksi esiintymisestä palkan pyytäminen ole ilkeilyä.

UKRAINAN KRIISIN TAUSTOISTA
UKRAINAN KRIISIN TAUSTOISTA
Seppo Ruotsalainen

Seppo Ruotsalainen kirjoittaa Ukrainan kriisistä, tarkastelee EU:n puolueellista asennetta ja kiinnittää huomiota fasismin vaaran nousuun.

Suomi nousuun tuhlaamalla...
Suomi nousuun tuhlaamalla...
Susanna Rissanen

Susanna Rissanen kirjoittaa, että on estettävä Suomen ja sen luonnonvarojen myynti globaalin kapitalismin ehtymättömiin tarpeisiin ja kysyy blogissaan missä vaiheessa suomalaiset heräävät tähän taisteluun.

Edellinen 1 2 3      12 Seuraava

Tietoa kirjoittajista


Arjo Suonperä

Varatuomari, VEU:n puheenjohtaja ja SKP:n keskuskomitean jäsen Arjo Suonperä avaa keskustelua blogissaan yhteiskunnallisesti kiinnostavista asioista

Juha-Matti Katajamäki

Pietarsaarelainen -87 syntynyt SKP:n keskuskomitean jäsen Juha-Matti Katajamäki kirjoittaa blogissaan muutoksesta ja maailman menosta.

Sami Markuksela

Sami Markuksela on jyväskyläläinen filosofian maisteri, filhelleeni ja erittäin närkästynyt nuori mies. Blogissaan Markuksela kirjoittaa kriittisin äänen sävyin riistokapitalismia vastaan ja tarkastelee maailmaa punaisten lasien läpi.

Hannu Salminen

Hannu Salminen on lahtelainen näyttelijä ja SKP:n keskuskomitean jäsen. Salminen kirjoittaa blogissaan kulttuurista ja kaikesta mikä pitää maailmaa liikkeessä.

Pasi Tervo

Pasi Tervo on kokki ja SKP:n keskuskomitean jäsen Lapinlahdelta. Blogissaan Tervo kirjoittaa ajankohtaisista asioista läheltä ja kaukaa

Miguel Lopez

Jyväskyläläinen kunnallispoliitikko ja yliopistonopettaja kirjoittaa omaan lyömättömään tyyliinsä.

Pirjo Tuomi

Pirjo Tuomi on Keskuskomitean varajäsen ja opettaja, joka blogissaan tarkkailee Suomea kirjallisuuden, kirjaston ja kulttuurin näkökulmista

Raija Siirilä

Raija Siirilä on ammatillinen eritysiopettaja ja SKP:n keskuskomitean jäsen. Blogissaan Raija havainnoi maailman menoa ja kirjoittaa kaikenlaisesta kiinnostavasta Suomessa ja kauempanakin.

Simo Suominen

Simo Suominen on SKP:n keskuskomitean jäsen ja Kommunistisen nuorisoliiton (KoMNL) puheenjohtaja. Blogissaan Suominen ottaa kantaa ja kommentoi ajankohtaisia asioita.

Susanna Rissanen

Susanna Rissanen yhteiskuntatieteiden kandidaatti, sosiaaliterapeutti ja SKP:n keskuskomitean jäsen seuraa aikaa ja kommentoi.

Lena Huldén

Lena Huldén on hyönteistutkija(donsentti, mmt, ft),historioitsija ja SKP:n sihteeristön jäsen. Huldén seuraa aikaa ja kommentoi.

Anna-Mili Tölkkö

SKP:n keskuskomitean ja poliittisen toimikunnan jäsen, erityisopettaja Anna-Mili Tölkkö seuraa aikaa ja kommentoi tapahtumia.

Jari Heinonen

Jari Heinonen on SKP:n keskuskomitean jäsen, Tampereen kaupunginvaltuutettu ja sosiaalityön professori Jyväskylän yliopistossa.

Tuukka Koirikivi

Tuukka Koirikivi on SKP:n keskuskomitean jäsen ja opiskelee Oulussa musiikkipedagogiksi

Seppo Ruotsalainen

SKP:n keskuskomitean jäsen, valtiotieteen tohtori ja erikoistutkija kommentoi

Tiina Sandberg

Tiina Sandberg - SKP:n keskuskomitean jäsen ja Uudenmaan piirisihteeri seuraa aikaa ja kommentoi

Emmi Tuomi

Emmi Tuomi on SKP:n varapuheenjohtaja ja Euroopan vasemmiston hallituksen jäsen.

Pauli Schadrin

SKP:n varapuheenjohtaja Pauli Schadrin on nokialainen asentaja ja kaupunginvaltuutettu.

Heikki Ketoharju

SKP:n pääsihteeri Heikki Ketoharjun palsta.

JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen kommentoi tapahtumia.

Yrjö Hakanen

Yrjö Hakanen kommentoi ajankohtaisia asioita.

Kommunistiblogi

Kommunistien kommentteja maailman menosta ja avauksia toisenlaiselle politiikalle.