Etusivu Ajankohtaista Tapahtumia Ohjelmat Vaalit Jäsenille Materiaalit Puolue Linkit Tule mukaan
Kokoomuksen hallitusohjelma mahdollistaisi Nato-jäsenyyden
Kokoomuksen hallitusohjelma mahdollistaisi Nato-jäsenyyden
JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen tyrmää Kokoomuksen ajatuksen seuraavan hallituksen ohjelmasta, jossa voitaisiin päättää Suomen Nato-jäsenyydestä. Väisänen vaatii täydellistä irtaantumista kaikista sotilasliitto Naton kanssa tehdyistä sopimuksista ja siirtymistä itsenäiseen puolustuspolitiikkaan.

Stubbin hallituksen päätös rahoittaa lähetystöjen toimintaa kehitysyhteistyövaroilla on peruttava
Stubbin hallituksen päätös rahoittaa lähetystöjen toimintaa kehitysyhteistyövaroilla on peruttava
JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen vaatii Stubbin hallitusta perumaan päätös siirtää kehitysmäärärahoja Suomen lähetystöjen toimintaan. Väisänen haastaa kirjoituksessaan politiikan suunnan muuttamiseen koska ilman sitä YK:n aloite kehitysavun 0,7% idea ei toteudu

Suomen itsenäisyys
Suomen itsenäisyys
Arjo Suonperä

Arjo Suonperä kirjoittaa, että Suomen kannalta uhat itsenäisyydelle ovat EU, USA:n vapaakauppapyrkimykset ja kotimaiset poliitikot, jotka ovat rähmällään näitten edessä

Guggenheim  taiteelle yhtä tärkeää kuin McDonald´s ruokakulttuurille
Guggenheim taiteelle yhtä tärkeää kuin McDonald´s ruokakulttuurille
JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen yhdessä Guggenheimin vastaisen verkoston kanssa vastustaa Guggenheimin rakentamista kaupunkilaisten verorahoilla.

Ei tukea liikunnalla rahastamiseen!
Ei tukea liikunnalla rahastamiseen!
Tiina Sandberg

Tiina Sandberg vaatii Helsingin kaupungille selkeämpiä ohjeistuksia rahankäyttöön mm.yhteistyösopimuksissa ja kysyy kirjoituksessaan onko Liikuntaviraston todella syytä tukea tapahtumia joiden yksiselitteisenä motiivina on rahan tekeminen.

Vähemmistöillä oikeus omaan kulttuuriin
Vähemmistöillä oikeus omaan kulttuuriin
JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen kirjoittaa, että konkreettisimmillaan vähemmistöjen oikeus omaan kulttuuriin tarkoittaa sukupuolineutraalin avioliittolain hyväksymistä. Helsingissä tämä tarkoittaa vaatimusta saamelaiskulttuurikeskuksesta ja uusien Caisan tilojen löytämisestä kaupungin keskustasta.

Kulttuuri luo hyvinvointia
Kulttuuri luo hyvinvointia
Tuukka Koirikivi

Tuukka Koirikivi kysyy kirjoituksessaan kumpi tulee kunnalle halvemmaksi: lakkauttaa nuorten käyttämiä bänditiloja vai tukea kulttuuritoimintaa.

Uskonnottomille Aamunavaus Yleisradioon
Uskonnottomille Aamunavaus Yleisradioon
Seppo Ruotsalainen

Seppo Ruotsalainen kiinnittää kirjoituksessaan huomiota Yleisradion aamunavausten puhtaasti uskonnolliseen luonteeseen ja kysyy, eikö Yleisradiossa voitaisi lähettää edes yhtenä arkipäivänä viikossa uskonnoton aamunavaus niille, jotka eivät näe uskontoa ratkaisuna jokapäiväisen elämän keskeisiin kysymyksiin?

Poliitikot ovat huolissaan, mutta eivät kuitenkaan
Poliitikot ovat huolissaan, mutta eivät kuitenkaan
Simo Suominen

Simo Suominen on huolissaan siitä, että kaikki puolueet ja poliitikot tuntuvat olevan kaikesta huolissaan, mutta silti maailmaa ei vielä ole paremmaksi pelkällä huolestumisella muutettu.

Kultturin ja taiteilijoiden toimeentulon puolesta
Kultturin ja taiteilijoiden toimeentulon puolesta
JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen puhui kulttuurin ja taiteilijoiden toimeentulon puolesta Helsingissä Kulttuurin huippukokouksessa. Puheessaan Väisänen esitti asemäärärahojen leikkaamista 200 miljoonalla ja summan siirtämistä taide- ja kulttuuribudjettiin. Lisäksi Väisänen esitti SKP:n vaatimuksen laista 1800 minipialkasta. Väisäsen mielestä aloite sopii myös lähtökohdaksi maahan tarvittavalle laille taiteilijapalkasta.

Edellinen 1 2 3      14 Seuraava

Tietoa kirjoittajista


Tapio Siirilä

Tapio Siirilä on Lapin piirisihteeri, diplomi-insinööri ja tietokirjailija. Siirilä asuu Kemissä ja kirjoittaa politiikasta.

Marko Korvela

Kirjoittaja on SKP:n poliittisen toimikunnan jäsen ja Tiedonantajan päätoimittaja

Arjo Suonperä

Varatuomari, VEU:n puheenjohtaja ja SKP:n keskuskomitean jäsen Arjo Suonperä avaa keskustelua blogissaan yhteiskunnallisesti kiinnostavista asioista

Juha-Matti Katajamäki

Pietarsaarelainen -87 syntynyt SKP:n keskuskomitean jäsen Juha-Matti Katajamäki kirjoittaa blogissaan muutoksesta ja maailman menosta.

Sami Markuksela

Sami Markuksela on jyväskyläläinen filosofian maisteri, filhelleeni ja erittäin närkästynyt nuori mies. Blogissaan Markuksela kirjoittaa kriittisin äänen sävyin riistokapitalismia vastaan ja tarkastelee maailmaa punaisten lasien läpi.

Hannu Salminen

Hannu Salminen on lahtelainen näyttelijä ja SKP:n keskuskomitean jäsen. Salminen kirjoittaa blogissaan kulttuurista ja kaikesta mikä pitää maailmaa liikkeessä.

Pasi Tervo

Pasi Tervo on kokki ja SKP:n keskuskomitean jäsen Lapinlahdelta. Blogissaan Tervo kirjoittaa ajankohtaisista asioista läheltä ja kaukaa

Miguel Lopez

Jyväskyläläinen kunnallispoliitikko ja yliopistonopettaja kirjoittaa omaan lyömättömään tyyliinsä.

Pirjo Tuomi

Pirjo Tuomi on Keskuskomitean varajäsen ja opettaja, joka blogissaan tarkkailee Suomea kirjallisuuden, kirjaston ja kulttuurin näkökulmista

Raija Siirilä

Raija Siirilä on ammatillinen eritysiopettaja ja SKP:n keskuskomitean jäsen. Blogissaan Raija havainnoi maailman menoa ja kirjoittaa kaikenlaisesta kiinnostavasta Suomessa ja kauempanakin.

Simo Suominen

Simo Suominen on SKP:n keskuskomitean jäsen ja Kommunistisen nuorisoliiton (KoMNL) puheenjohtaja. Blogissaan Suominen ottaa kantaa ja kommentoi ajankohtaisia asioita.

Susanna Rissanen

Susanna Rissanen yhteiskuntatieteiden kandidaatti, sosiaaliterapeutti ja SKP:n keskuskomitean jäsen seuraa aikaa ja kommentoi.

Lena Huldén

Lena Huldén on hyönteistutkija(donsentti, mmt, ft),historioitsija ja SKP:n sihteeristön jäsen. Huldén seuraa aikaa ja kommentoi.

Anna-Mili Tölkkö

SKP:n keskuskomitean ja poliittisen toimikunnan jäsen, erityisopettaja Anna-Mili Tölkkö seuraa aikaa ja kommentoi tapahtumia.

Jari Heinonen

Jari Heinonen on SKP:n keskuskomitean jäsen, Tampereen kaupunginvaltuutettu ja sosiaalityön professori Jyväskylän yliopistossa.

Tuukka Koirikivi

Tuukka Koirikivi on SKP:n keskuskomitean jäsen ja opiskelee Oulussa musiikkipedagogiksi

Seppo Ruotsalainen

SKP:n keskuskomitean jäsen, valtiotieteen tohtori ja erikoistutkija kommentoi

Tiina Sandberg

Tiina Sandberg - SKP:n keskuskomitean jäsen ja Uudenmaan piirisihteeri seuraa aikaa ja kommentoi

Emmi Tuomi

Emmi Tuomi on SKP:n varapuheenjohtaja ja Euroopan vasemmiston hallituksen jäsen.

Pauli Schadrin

SKP:n varapuheenjohtaja Pauli Schadrin on nokialainen asentaja ja kaupunginvaltuutettu.

Heikki Ketoharju

SKP:n pääsihteeri Heikki Ketoharjun palsta.

JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen kommentoi tapahtumia.

Yrjö Hakanen

Yrjö Hakanen kommentoi ajankohtaisia asioita.

Kommunistiblogi

Kommunistien kommentteja maailman menosta ja avauksia toisenlaiselle politiikalle.