Etusivu >> Blogit
1918 Aira Samulin António Guterres Arctic Initiative arjen ympyrät Arkansas asehmäärärahat B-suunnitelma budjetti Diem25 Donald Trump eduskunnan ystävyysryhmät Emmanuel Macron environment eriävämielipide Espanja Eteläpuisto eu EU-vaihtoehtofoorumi euman Euroviisut feminismi FIdel Castro Fredi Gdeim Izik Gdneim Izik hallitus hankintalaki Hanoi Hiroshima Hunger strike huutokauppa hyvinvointi ICWPM ihannekunta ihmisoikeudet ILO169 IMCWP imperialismi Israel itsensätyöllistäjät Jari Lindström jäsenmaksutaulukko Jean-Claude Juncker Jean-Luc Mélenchon joukkoliike JP JP Väisänen Juha Sipilä Julia Samoilovan Jussi Niinistä kannanotto Kansalaissota kapitalismi katukampanjat kela Kemi keskuskomitea kiky kilpailuttaminen kollasi Krim kuntavaaliarvio kuntavaalit kuntavaalit 2017 kuolemantuomio Kuopio Kuuba Lähi-itä lähipalvelut Länsi-Sahara leikkaukset Lexit Li Andersson luokkasota luokkataistelu Marc Brodine Marine Le Pen Marko Korvela Marokon miehitys Menna Lehbib Merja Kyllönen midatsolaami mielenosoitukset Migule López Mr Taissir A.M. Al Adjouri naistenpäivä näkyvyys nälkälakko nato Nicolas Maduro nordefco Norma John oikeusministeriö osallistuva demokratia pääsihteeri Paikallispolitiikan seminaari Palestiina Palestine pand pätkätyö pau Paula Risikko PCP Pedro Sánchez peruspalvelut perusturva Petra Packalen poliittiset vangit Polisario posti protesti puolueohjelma Puolustusvoimat Puustellinmetsä radikaali Rahapaja rasismi rauha rauhanryhmä Saharan demokraattinen arabitasavalta Sahrawi sipilä sipri solidaarisuus SOS-hallitus sosiaali- ja terveyspalvelut sote Suomi100 Susana Diaz Syyria taide talouskriisi toimeentulotuki Turkki työehdot työläinen työllisyys työpaikat työtaistelu U-turn Ukraina vaaliohjelma vaalit valinnanvapauslaki vammaispalvelut vapaa palestiina vappu varhaiskasvatus vastalause Vastavirta-festivaali Venezuela Vladimir Putin yhdysvallat yhteisrintama yhteistyö yk YLE

Hae blogeista

 • 20.05.2017

  Nyt on vuosi nolla, ja jonkun pitäisi sytyttää tuli. SKP ei ole itseisarvo, vaan se on työkalu: luokkataistelun käymiseen tarvitaan luokkataisteluorganisaatio. Luokkataistelun johtamiseen tarvitaan marxilaista ideologiaa. Näihin tarpeisiin vastaa kommunistinen puolue. Mitä arvoa on marginaalijärjestöllä, joka pitää itseään kauhean tärkeänä? Seuraavassa kolme asiaa, jotka on tärkeä pitää mielessä.

 • 07.05.2017

  SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen boikotoi YLE:n rahoittamaa Euroviisulähetystä Ukrainan Kiovasta. Väisänen kirjoittaa blogissaan, että Euroviisut asettuvat pahanilmanlinnuksi – ”black birdiksi” ja hegemoniapommiksi Kiovaan vaikuttamaan fasistisen ja markkinavoimaisten arvojen puolesta. 

 • 02.05.2017

  SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen kysyy miksi yksikään demari, vihreä tai vasemmistoliiton kansanedustaja ei ole perustanut Palestiinan ja Länsi-Saharan ystävyysryhmää eduskuntaan vaikka me suomalaiset toki puhumme paljon solidaarisuudesta ja kansojen itsemääräämisoikeudesta.

 • 21.04.2017

  Pääoman tuotantoprosessin keskiössä on työtä tekevä ihminen. Ei pomo tai pankkiiri, vaan ihan tavallinen lattiatason kaveri. Siellä syntyy vauraus, jonka joku muu anastaa taskuihinsa. Ja tuotannossa myös voidaan hallita koko ympäröivää systeemiä, jos halua on. Työt lopettamalla pysähtyy arvon muodostuminen, ja koko kapitalismin kone.

 • Susanna Rissanen
  19.04.2017

  Susanna Rissanen kirjoittaa kommunistiblogissa palvelujen yksityistämisen vaikutuksista niin potilaiden kuin työntekijöidenkin näkökulmasta.

 • 06.04.2017

  SKP:n keskuskomitean jäsen valtiotieteiden tohtori ja erikoistutkija Seppo Ruotsalainen pohtii uusimmassa kirjoituksessaan, miten on mahdollista, että koko eduskunta vastusti 85 000 henkilön allekirjoittamaa kansalaisaloitetta ansiotasoindeksin palauttamiseksi työeläkkeisiin.

 • Petra
  27.03.2017

  Pääsihteeri Packalén kirjoittaa kommunistiblogissa oman kaupunkinsa suurhankkeiden valmistelussa vallitsevasta demokratiavajeesta.

 • 20.03.2017

  Tänäkin keväänä me olemme monelle ihmiselle se ensimmäinen, joka puhuu järkeä. Me olemme ainoa porukka, joka kutsuu mukaan kamppailuun paremman tulevaisuuden puolesta. Vastustaja ei ole vähäinen: koko nykyinen, vallitseva uusliberalismi ja kaikki sen asiaa ajavat puolueet.

 • 16.03.2017

  SKP: n keskuskomitean jäsen, valtiotieteiden tohtori ja erikoistutkija Seppo Ruotsalainen tarkastelee kirjoituksessaan Eduskunnan Sosiaali- ja terveysvaliokunnan tekemää esitystä, jonka mukaan Eduskunta hylkäisi kansalaisaloitteen työeläkeindeksin palauttamisesta takaisin palkkatasoindeksiksi. Kirjoittajan mukaan ”taitetun indeksin” käytännön jatkaminen merkitsee paitsi eläkeläisten jatkuvaa köyhtymistä myös sitä, että pääomalla on jatkossa yhä vahvempi ote eläkeasioista päätettäessä.

 • 14.03.2017

  Puolueen varapuheenjohtaja Susanna Rissanen kirjoittaa, miten KELAn vastuulle siirretty perustoimeentulotuki on tehnyt tilanteesta kaoottisen. Rissasen mielestä järjestelmä tulee varmasti kalliimmaksi, kuin alkuperäinen.

 • 08.03.2017

  SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen väittää naistenpäivän puheessaan, että luokkatietoisesta näkökulmasta yhteiskunnan suurin ongelma on rikkaan miehen ajattelussa

 • 06.03.2017

  Kuntavaaliehdokas Asko Julkunen Sonkajärveltä kirjoittaa työttömyydestä. Kunnissa voidaan luoda työpaikkoja monilla ei tavoilla, kunhan poliittista tahtoa riittää.

 • 27.02.2017

  Blogisti tarkastelee ja analysoi kysymystä ansiotasoindeksin palauttamisesta työeläkkeisiin sekä sitä koskevaa Eduskuntaan edennyttä Kansalaisaloitetta. Vaatiessaan toimeentulonsa parantamista eläkeläiset vastustavat samalla eläkerahastojen liiallista paisuttamista eläkkeensaajien etujen kustannuksella.

 • 22.02.2017

  Työnantajien etujärjestö EK ilmoitti, että se irtisanoo ammatillisten keskusjärjestöjen kanssa neuvottelemiaan sopimuksia, ja alkaa käydä neuvotteluja yksittäisten ammattiliittojen kanssa. Olikohan sittenkään järkevää myöntyä työajan pidennyksiin ja palkanalennuksiin? Turvattiinko kolmikanta ja neuvotteluvoima?

 • Petra kuntavaaleissa
  21.02.2017

  Pääsihteeri Petra Packalén kirjoittaa naisten väsymyksestä töissä ja vaatii kilpailukykysopimusta purettavaksi.

 • 09.02.2017

  SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen vaatii sotasopimusten sijaan rauhan ja yhteistyön sopimuksia sekä irtaantumista kehityksestä, joka tekee yhteistyöstä sotilaallista toimintaa.

 • 24.01.2017

  Varapuheenjohtaja Susanna Rissanen kirjoittaa kommunistiblogissa, miten tilastoja silotellaan kauniiksi väärillä laskutoimituksilla.

 • 21.01.2017

  "Blogisti tarkastelee uudessa kirjoituksessaan Eläketurvakeskuksen (ETK) 
  äskettäin julkaistua eläketutkimusta. Hän kiinnittää huomiota 
  tutkimuksen eläkeläisten taloudellista asemaa kaunistelevaan kuvaan. 
  Kirjoittajan mukaan ETK:n tutkimuksen ensisijainen tarkoitus näyttää 
  olevan työeläkkeiden palkkaindeksiä vaativan Kansalaisaloitteen 
  torjuminen."

 • 20.01.2017

  Kahdeksan maailman rikkainta ihmistä ovat kaikki miehiä, ja valkoihoisia. Kahdeksasta kuusi on yhdysvaltalaisia. Viisi heistä on IT-firmojen johdossa, ja kaksi sijoitusyhtiöiden omistajia. Tällainen varallisuuden keskittyminen on väärin, mutta kuka ajaisi kaikkien meidän muiden etua?

 • 13.01.2017

  SKP:n puheenjohtaja, käsitetaiteilija ja Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan jäsen JP (Juha-Pekka) Väisänen kritisoi taloustutkimuksen tutkija Pasi Holmin visiota kulttuurin tukijärjestelmän kehittämisestä palkitsemaan kaupallista onnistumista. Väisäsen mielestä olisi ymmärrettävä, ettei kulttuuria voi rahalla ostaa ja että taiteen sekä kulttuurin julkista rahoitusta tulee nykyisestä merkittävästi lisätä koska onnistuneet taideteokset ja identiteettikokemukset tapahtuvat kulttuurissa jossa niille ja erilaisille ihmisille on tilaa.

Sivut