Etusivu Ajankohtaista Tapahtumia Ohjelmat Vaalit Jäsenille Materiaalit Puolue Linkit Tule mukaan
Ämyrin ärhentelijät
Ämyrin ärhentelijät
Arjo Suonperä

Arjo Suoperä kirjoittaa, että amerikkalaiskenraali yritti heti kohta muuttaa Suomen uutta isäntämaasopimusta lähettämällä kutsun Ämärin sotaharjoituksiin Viroon suullisesti suomalaiselle virkaveljelleen ohi Suomen poliittisten päättäjien.

VALTIONVELKA – ORJUUTTAMISEN MUOTO
VALTIONVELKA – ORJUUTTAMISEN MUOTO
Seppo Ruotsalainen

Valtiotieteen tohtori ja erikoistutkijaSeppo Ruotsalainen tarkastelee aluksi valtionvelan taustaa ja olemusta marxilaisen näkemyksen valossa ja etenee sitten analysoimaan Suomessa käytyä (ja paljolti Kreikan asemaan liittyvää) keskustelua. Lopuksi Ruotsalainen ottaa kantaa äskettäiseen EKP:n jättimäiseen setelielvytykseen. Ja jälleen on Marx mukana terävine kommentteineen.

Uskonsa menettäneille
Uskonsa menettäneille
Heikki Ketoharju

Vaaleihin tiivistyvät monet toiveet ja haaveet, ja politiikka tuntuu toisinaan lähes metafysiikalta. Myös Kreikan vaaleissa on kyse paljosta muustakin kuin parlamentin valitsemisesta.

Puolueiden valtionavut vääristävät vaalikilpailua
Puolueiden valtionavut vääristävät vaalikilpailua
JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen kirjoittaa, että valtioneuvoston myöntämät puoluetuet vääristävät vaalikilpailua ja että SKP rahoittaa poliittisen toimintansa pääsääntöisesti jäsenmaksuilla.

Vallankumous kytee etelässä
Vallankumous kytee etelässä
Tiina Sandberg

Tiina Sandberg kirjoittaa, että Kreikan Syrizan vaalivoitto alkaa olla niin varma, että 25.1. sunnuntain vaalien osalta ainoa jännitysmomentti on voiton suuruus.

UKRAINA, EU, SUOMI JA NATO
UKRAINA, EU, SUOMI JA NATO
Seppo Ruotsalainen

Seppo Ruotsalainen tarkastelee otsikon mukaisesti Ukrainan, EU:n, Suomen ja Naton nykyisiä keskinäissuhteita. Ruotsalainen analysoi myös mm. vallitsevan talouskriisin syitä ja taustatekijöitä marxilaisen talousteorian valossa.

Presidentin puhe voimistaa viholliskuvaa
Presidentin puhe voimistaa viholliskuvaa
JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP Väisäsen mielestä presidentti Niinistön uudenvuoden puhe osoittaa, että nyt jos koskaan tarvitaan muutos nykymenoon. Väisäsen mielestä nyt tarvitaan kansalaiskeskustelua, rauhanpuheita ja politiikkaa joka pitää Suomen poissa sodista. Väisänen kirjoittaa, että Natoyhteistyö vie Suomen mahdollisuudet toimia Ukrainan kriisissä ja muissakin tulevissa konflikteissa rauhan ja diplomatian rakentajana.

NATO RYNNII POHJOISEEN
NATO RYNNII POHJOISEEN
Tapio Siirilä

Tapio Siirilä kirjoittaa, että ilmastonmuutoksen aiheuttama Pohjoisen jäämeren jääpeitteen pienentyminen on muuttanut napapiirin pohjoispuolella olevien meri- ja maa-alueiden merkitystä ja kiinnostavuutta.

Kokoomuksen hallitusohjelma mahdollistaisi Nato-jäsenyyden
Kokoomuksen hallitusohjelma mahdollistaisi Nato-jäsenyyden
JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen tyrmää Kokoomuksen ajatuksen seuraavan hallituksen ohjelmasta, jossa voitaisiin päättää Suomen Nato-jäsenyydestä. Väisänen vaatii täydellistä irtaantumista kaikista sotilasliitto Naton kanssa tehdyistä sopimuksista ja siirtymistä itsenäiseen puolustuspolitiikkaan.

Stubbin hallituksen päätös rahoittaa lähetystöjen toimintaa kehitysyhteistyövaroilla on peruttava
Stubbin hallituksen päätös rahoittaa lähetystöjen toimintaa kehitysyhteistyövaroilla on peruttava
JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen vaatii Stubbin hallitusta perumaan päätös siirtää kehitysmäärärahoja Suomen lähetystöjen toimintaan. Väisänen haastaa kirjoituksessaan politiikan suunnan muuttamiseen koska ilman sitä YK:n aloite kehitysavun 0,7% idea ei toteudu

Edellinen 1 2 3      14 Seuraava

Tietoa kirjoittajista


Tapio Siirilä

Tapio Siirilä on Lapin piirisihteeri, diplomi-insinööri ja tietokirjailija. Siirilä asuu Kemissä ja kirjoittaa politiikasta.

Marko Korvela

Kirjoittaja on SKP:n poliittisen toimikunnan jäsen ja Tiedonantajan päätoimittaja

Arjo Suonperä

Varatuomari, VEU:n puheenjohtaja ja SKP:n keskuskomitean jäsen Arjo Suonperä avaa keskustelua blogissaan yhteiskunnallisesti kiinnostavista asioista

Juha-Matti Katajamäki

Pietarsaarelainen -87 syntynyt SKP:n keskuskomitean jäsen Juha-Matti Katajamäki kirjoittaa blogissaan muutoksesta ja maailman menosta.

Sami Markuksela

Sami Markuksela on jyväskyläläinen filosofian maisteri, filhelleeni ja erittäin närkästynyt nuori mies. Blogissaan Markuksela kirjoittaa kriittisin äänen sävyin riistokapitalismia vastaan ja tarkastelee maailmaa punaisten lasien läpi.

Hannu Salminen

Hannu Salminen on lahtelainen näyttelijä ja SKP:n keskuskomitean jäsen. Salminen kirjoittaa blogissaan kulttuurista ja kaikesta mikä pitää maailmaa liikkeessä.

Pasi Tervo

Pasi Tervo on kokki ja SKP:n keskuskomitean jäsen Lapinlahdelta. Blogissaan Tervo kirjoittaa ajankohtaisista asioista läheltä ja kaukaa

Miguel Lopez

Jyväskyläläinen kunnallispoliitikko ja yliopistonopettaja kirjoittaa omaan lyömättömään tyyliinsä.

Pirjo Tuomi

Pirjo Tuomi on Keskuskomitean varajäsen ja opettaja, joka blogissaan tarkkailee Suomea kirjallisuuden, kirjaston ja kulttuurin näkökulmista

Raija Siirilä

Raija Siirilä on ammatillinen eritysiopettaja ja SKP:n keskuskomitean jäsen. Blogissaan Raija havainnoi maailman menoa ja kirjoittaa kaikenlaisesta kiinnostavasta Suomessa ja kauempanakin.

Simo Suominen

Simo Suominen on SKP:n keskuskomitean jäsen ja Kommunistisen nuorisoliiton (KoMNL) puheenjohtaja. Blogissaan Suominen ottaa kantaa ja kommentoi ajankohtaisia asioita.

Susanna Rissanen

Susanna Rissanen yhteiskuntatieteiden kandidaatti, sosiaaliterapeutti ja SKP:n keskuskomitean jäsen seuraa aikaa ja kommentoi.

Lena Huldén

Lena Huldén on hyönteistutkija(donsentti, mmt, ft),historioitsija ja SKP:n sihteeristön jäsen. Huldén seuraa aikaa ja kommentoi.

Anna-Mili Tölkkö

SKP:n keskuskomitean ja poliittisen toimikunnan jäsen, erityisopettaja Anna-Mili Tölkkö seuraa aikaa ja kommentoi tapahtumia.

Jari Heinonen

Jari Heinonen on SKP:n keskuskomitean jäsen, Tampereen kaupunginvaltuutettu ja sosiaalityön professori Jyväskylän yliopistossa.

Tuukka Koirikivi

Tuukka Koirikivi on SKP:n keskuskomitean jäsen ja opiskelee Oulussa musiikkipedagogiksi

Seppo Ruotsalainen

SKP:n keskuskomitean jäsen, valtiotieteen tohtori ja erikoistutkija kommentoi

Tiina Sandberg

Tiina Sandberg - SKP:n keskuskomitean jäsen ja Uudenmaan piirisihteeri seuraa aikaa ja kommentoi

Emmi Tuomi

Emmi Tuomi on SKP:n varapuheenjohtaja ja Euroopan vasemmiston hallituksen jäsen.

Pauli Schadrin

SKP:n varapuheenjohtaja Pauli Schadrin on nokialainen asentaja ja kaupunginvaltuutettu.

Heikki Ketoharju

SKP:n pääsihteeri Heikki Ketoharjun palsta.

JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen kommentoi tapahtumia.

Yrjö Hakanen

Yrjö Hakanen kommentoi ajankohtaisia asioita.

Kommunistiblogi

Kommunistien kommentteja maailman menosta ja avauksia toisenlaiselle politiikalle.