Etusivu Ajankohtaista Tapahtumia Ohjelmat Vaalit Jäsenille Materiaalit Puolue Linkit Tule mukaan
Uskonnottomille Aamunavaus Yleisradioon
Uskonnottomille Aamunavaus Yleisradioon
Seppo Ruotsalainen

Seppo Ruotsalainen kiinnittää kirjoituksessaan huomiota Yleisradion aamunavausten puhtaasti uskonnolliseen luonteeseen ja kysyy, eikö Yleisradiossa voitaisi lähettää edes yhtenä arkipäivänä viikossa uskonnoton aamunavaus niille, jotka eivät näe uskontoa ratkaisuna jokapäiväisen elämän keskeisiin kysymyksiin?

Poliitikot ovat huolissaan, mutta eivät kuitenkaan
Poliitikot ovat huolissaan, mutta eivät kuitenkaan
Simo Suominen

Simo Suominen on huolissaan siitä, että kaikki puolueet ja poliitikot tuntuvat olevan kaikesta huolissan ja silti maailmaa ei vielä ole parammaksi pelkällä hulestumisella muutettu.

Kultturin ja taiteilijoiden toimeentulon puolesta
Kultturin ja taiteilijoiden toimeentulon puolesta
JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen puhui kulttuurin ja taiteilijoiden toimeentulon puolesta Helsingissä Kulttuurin huippukokouksessa. Puheessaan Väisänen esitti asemäärärahojen leikkaamista 200 miljoonalla ja summan siirtämistä taide- ja kulttuuribudjettiin. Lisäksi Väisänen esitti SKP:n vaatimuksen laista 1800 minipialkasta. Väisäsen mielestä aloite sopii myös lähtökohdaksi maahan tarvittavalle laille taiteilijapalkasta.

Saako köyhää haukkua?
Saako köyhää haukkua?
Susanna Rissanen

Viimeksi ilmestyneessä KELAn lehden kolumnissa valiteltiin että rikkaita ei saa haukkua. Mutta saavatko rikkaat haukkua muita?

EIKÖ SOTAHERROILLE MIKÄÄN RIITÄ
EIKÖ SOTAHERROILLE MIKÄÄN RIITÄ
Tapio Siirilä

Tapio Siirilä kirjoittaa, että valtion rahan käytön holtittomuus asehankintoihin osoitetaan hyvin 4.4.2014 ilmestyneessä Tekniikka ja talous –lehdessä. Sen laskelmien mukaan vuosina 2010 … 2013 aseiden ja asejärjestelmien ostamiseen oli käytetty jo noin 2 800 miljoonaa euroa.

Pohdintaa eläkeiästä
Pohdintaa eläkeiästä
Susanna Rissanen

Susanna Rissanen ei pidä eläkeiän nostoa oikeana ratkaisuna.Rissasen mielestä eläkkeelle siirtymisikien pidentämisien sijaan tarvitaan eläkeiän kevennyksiä esimerkiksi pitkäkestoisen fyysisesti raskaan työn perusteella.

Ei työttömiä ilmaistyöhön maatiloille!
Ei työttömiä ilmaistyöhön maatiloille!
Tiina Sandberg

Tiina Sandberg kirjoittaa, että on jo aika laittaa stoppi sille, että kaikin mahdollisin tavoin yritetään luoda ilmaistyöntekijöiden luokkaa, jota surutta käytetään kalliimman työvoiman korvaamiseen.

Saatiin vanhuspalvelulaki – entä sitten ?
Saatiin vanhuspalvelulaki – entä sitten ?
Seppo Ruotsalainen

Seppo Rutsalainen tarkastelee ja analysoi heinäkuun alusta 2013 voimaan tullutta Vanhuspalvelulakia kiinnittäen huomiota lain eräisiin ongelmakohtiin. Kirjoitus pohjautuu Ruotsalaisen Vastavirtaan- festivaalilla 27.9. käyttämään keskusteluryhmän avauspuheenvuoroon.

Vapauden varjolla ihan muuta
Vapauden varjolla ihan muuta
Arjo Suonperä

Varatuomari Arjo Suonperä kirjoittaa, että TTIP sopimuksen vaikutuksesta suomalaisten verotusta jouduttaisiin kiristämään ja yhteiskunnan palveluita leikkaamaan lisää, jotta sopimuksen aiheuttaman työttömyyden ja yrityskuolemien sekä jo nykyään varsin alhaisten tullimaksujen aiheuttamat menetykset valtiontaloudessa saataisiin kompensoitua.

Kansainvälinen taidekenttä Guggenheimin verkostoa moninapaisempi
Kansainvälinen taidekenttä Guggenheimin verkostoa moninapaisempi
JP Väisänen

Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunnan jäsenen JP Väisäsen mielestä Guggenheimia tärkeämpää on nostaa kulttuurin rahoitusta. Nyt Helsingin kaupunki satsaa kulttuuriin kokonaisbudjettiin suhteutettuna sivistysvaltiolle sietämättömän vähän vain alle yhden prosentin (0,67 %).

Edellinen 1 2 3      13 Seuraava

Tietoa kirjoittajista


Tapio Siirilä

Tapio Siirilä on Lapin piirisihteeri, diplomi-insinööri ja tietokirjailija. Siirilä asuu Kemissä ja kirjoittaa politiikasta.

Marko Korvela

Kirjoittaja on SKP:n poliittisen toimikunnan jäsen ja Tiedonantajan päätoimittaja

Arjo Suonperä

Varatuomari, VEU:n puheenjohtaja ja SKP:n keskuskomitean jäsen Arjo Suonperä avaa keskustelua blogissaan yhteiskunnallisesti kiinnostavista asioista

Juha-Matti Katajamäki

Pietarsaarelainen -87 syntynyt SKP:n keskuskomitean jäsen Juha-Matti Katajamäki kirjoittaa blogissaan muutoksesta ja maailman menosta.

Sami Markuksela

Sami Markuksela on jyväskyläläinen filosofian maisteri, filhelleeni ja erittäin närkästynyt nuori mies. Blogissaan Markuksela kirjoittaa kriittisin äänen sävyin riistokapitalismia vastaan ja tarkastelee maailmaa punaisten lasien läpi.

Hannu Salminen

Hannu Salminen on lahtelainen näyttelijä ja SKP:n keskuskomitean jäsen. Salminen kirjoittaa blogissaan kulttuurista ja kaikesta mikä pitää maailmaa liikkeessä.

Pasi Tervo

Pasi Tervo on kokki ja SKP:n keskuskomitean jäsen Lapinlahdelta. Blogissaan Tervo kirjoittaa ajankohtaisista asioista läheltä ja kaukaa

Miguel Lopez

Jyväskyläläinen kunnallispoliitikko ja yliopistonopettaja kirjoittaa omaan lyömättömään tyyliinsä.

Pirjo Tuomi

Pirjo Tuomi on Keskuskomitean varajäsen ja opettaja, joka blogissaan tarkkailee Suomea kirjallisuuden, kirjaston ja kulttuurin näkökulmista

Raija Siirilä

Raija Siirilä on ammatillinen eritysiopettaja ja SKP:n keskuskomitean jäsen. Blogissaan Raija havainnoi maailman menoa ja kirjoittaa kaikenlaisesta kiinnostavasta Suomessa ja kauempanakin.

Simo Suominen

Simo Suominen on SKP:n keskuskomitean jäsen ja Kommunistisen nuorisoliiton (KoMNL) puheenjohtaja. Blogissaan Suominen ottaa kantaa ja kommentoi ajankohtaisia asioita.

Susanna Rissanen

Susanna Rissanen yhteiskuntatieteiden kandidaatti, sosiaaliterapeutti ja SKP:n keskuskomitean jäsen seuraa aikaa ja kommentoi.

Lena Huldén

Lena Huldén on hyönteistutkija(donsentti, mmt, ft),historioitsija ja SKP:n sihteeristön jäsen. Huldén seuraa aikaa ja kommentoi.

Anna-Mili Tölkkö

SKP:n keskuskomitean ja poliittisen toimikunnan jäsen, erityisopettaja Anna-Mili Tölkkö seuraa aikaa ja kommentoi tapahtumia.

Jari Heinonen

Jari Heinonen on SKP:n keskuskomitean jäsen, Tampereen kaupunginvaltuutettu ja sosiaalityön professori Jyväskylän yliopistossa.

Tuukka Koirikivi

Tuukka Koirikivi on SKP:n keskuskomitean jäsen ja opiskelee Oulussa musiikkipedagogiksi

Seppo Ruotsalainen

SKP:n keskuskomitean jäsen, valtiotieteen tohtori ja erikoistutkija kommentoi

Tiina Sandberg

Tiina Sandberg - SKP:n keskuskomitean jäsen ja Uudenmaan piirisihteeri seuraa aikaa ja kommentoi

Emmi Tuomi

Emmi Tuomi on SKP:n varapuheenjohtaja ja Euroopan vasemmiston hallituksen jäsen.

Pauli Schadrin

SKP:n varapuheenjohtaja Pauli Schadrin on nokialainen asentaja ja kaupunginvaltuutettu.

Heikki Ketoharju

SKP:n pääsihteeri Heikki Ketoharjun palsta.

JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen kommentoi tapahtumia.

Yrjö Hakanen

Yrjö Hakanen kommentoi ajankohtaisia asioita.

Kommunistiblogi

Kommunistien kommentteja maailman menosta ja avauksia toisenlaiselle politiikalle.