Etusivu Ajankohtaista Tapahtumia Ohjelmat Vaalit Jäsenille Materiaalit Puolue Linkit Tule mukaan
Läpihomeisesta rakennuksestako päiväkoti?
Läpihomeisesta rakennuksestako päiväkoti?
Eira Kejonen

Eira Kejonen kirjoittaa turkulaisesta jo käytännöksi muodostuneesta julkisten tilojen yksityistämisestä. Tässä tapauksessa läpihomeinen jo lakkautettu vanhainkoti kelpaa päiväkodiksi.

SOTE TULEE, MUTTA ONKO SE VALMIS?
SOTE TULEE, MUTTA ONKO SE VALMIS?
Mervi Grönfors

Mervi Grönfors kirjoittaa sosiaali- ja terveyspalveluista ja kysyy onko sote valmis?

Mitä uudistamme kun sanomme uudistavamme?
Mitä uudistamme kun sanomme uudistavamme?
Heikki Ketoharju

Kun julkista keskustelua seuraa, kuulee monenlaisia poliittisia ratkaisuehdotuksia: rakenteellisia uudistuksia, säästöjä, sopeutustoimia, järkeistämistä ja tuottavuuden parantamista. Tosiasiassa nuo kaikki sanat ovat vain kiertoilmauksia leikkaamiselle.

Terveyseroista ja julkisista palveluista
Terveyseroista ja julkisista palveluista
Sami Markuksela

Sami Markuksela kirjoittaa, että tuloerot ovat kasvaneet Suomessa kohisten ja että tällä on vaikutusta myös terveyseroihin, jotka nekin kasvavat.

Työajan lyhentäminen - näin Marx sen sanoisi
Työajan lyhentäminen - näin Marx sen sanoisi
Seppo Ruotsalainen

Seppo Ruotsalainen kirjoittaa marxilaisesta perspektiivistä työajan lyhentämisestä ja kuten Marx sen sanoisi ”Työpäivän rajoittaminen on ennakkoehto, jota ilman eivät tule onnistumaan mitkään työläisten aseman parantamisen tai heidän vapauttamisensa yritykset.”

Aseidenriisunta kannattaa
Aseidenriisunta kannattaa
Pasi Tervo

Pasi Tervo kirjoittaa, että sodat maksavat ja USA sotii, vaikka on tähtitieteellisissä veloissa. Samaan aikaan USA:n omat köyhät kärsivät velkaisina ja asunnottomina ruokajonoissa.

Aina kun ILO 169 jää pöydälle suurpääoma voittaa
Aina kun ILO 169 jää pöydälle suurpääoma voittaa
JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen kirjoittaa, että saamelaisten itsemääräämisoikeus on ristiriidassa suurpääoman tavoitteiden kanssa. Bisnes kokee, että Pohjoisen Koillisväylä ja Saamen maan mineraalirikkaudet on saatava hyödynnettyä. Siksi aina kun ILO 169 jää pöydälle suurpääoma voittaa.

Nyt tarvitaan naisasialiikettä
Nyt tarvitaan naisasialiikettä
Mervi Grönfors

Mervi Grönfors kirjoittaa, että nyt tarvitaan naisasialiikettä uudistamaan sosiaaliturvaa ja turvaamaan kansalaisten perusoikeuksia ja että on aika ryhtyä uuteen lapsilisätaisteluun ja kamppailuun vastikkeettoman sosiaaliturvan puolesta.

Suomen demokratian edellytykset kaupallistettu kuihtumaan
Suomen demokratian edellytykset kaupallistettu kuihtumaan
Arjo Suonperä

Arjo Suonperä kirjoittaa, että Suomi on muuttunut säätiöidyksi näennäisdemokratiaksi. Suonperän mukaan demokratian edellytyksenä oleva ehdokkaitten ja vaihtoehtojen esiintuonti äänestäjille on niin yksityistetty ja kaupallistettu, että vain isolla rahalla saa ehdokkaita valitsijoitten näkyville.

Kyse on tulonjaosta
Kyse on tulonjaosta
Arto Viitaniemi

Arto Viitaniemi kirjoittaa, että varallisuuden räikeää keskittymistä, joka on seurausta vääristyneestä tulonjaosta, on rajoitettava paitsi tulonsiirroilla myös veropoliittisin toimenpitein.

Edellinen 1 2 3      17 Seuraava

Tietoa kirjoittajista


Sami Markuksela

Kirjoittaja on filosofian maisteri, sosiaalityön opiskelija, pyöräilijä, isä, kasvissyöjä ja ekologisten arvojen kannattaja. Poliittisella toiminnallaan hän tahtoo taistella uusliberalismia ja epätasa-arvoa vastaan. Solidaarisuuden, empatian ja oikeudenmukaisuuden puolesta!

Mervi Grönfors

Mervi Grönfors on Suomen kommunistisen puolueen SKP:n jäsen. 52-vuotias - asuu Tampereen Raholassa. Mervi on lastenhoitaja, adoptioäiti, yksinhuoltaja, omaishoitaja, työsuojelun 1. varavaltuutettu, Tehyn Tampereen kaupungin ammattiosaston hallituksen varajäsen, SKP:n Tampereen piirijärjestön piirikomitean jäsen, Tampereen vuokratalosäätiön hallituksen jäsen, Vilusen Rinne Oy:n hallituksen jäsen. Blogissaan Mervi kirjoittaa yhteiskunnassa kohtaamistaan asioista.

Juha Kovanen

Vantaalainen insinööri Juha Kovanen kirjoittaa kaikesta yhteiskunnalliesti merkittävästä ja kiinnostavasta.

Eira Kejonen

Eira Kejonen on Suomen kommunistisen puolueen SKP:n jäsen. SKP:n poliittisen toimikunnan ja keskuskomitean jäsen. 65-vuotias Turussa asuva rakennusarkkitehti. ”Ekologisen ja kestävän kehityksen mukainen elämäntapa ja rakentaminen kertakäyttökulttuurin sekä luontoa ja ihmistä riistävän teollisuuden tilalle”. Kejonen toimii köyhien, sairaiden ja sorrettujen elämänlaatua edistävissä yhdistyksissä, esim. Tapaturma- ja Sairausinvalidit ry, Suomen Yksinelävät ry, Asukasliitto ry, Suomen Rauhanpuolustajat ry.

Arto Viitaniemi

Kirjoittaja on pitkään SKP:n pääsihteerinä ja myös ay-liikkeessä toiminut Arto Viitaniemi

Seija Leppäjoki

Lähihoitaja Seija Leppäjoki, Loimaalta kirjoittaa ja kommentoi ajankohtaisia asioita

Riitta Tynjä

Jyväskyläläinen sosiaalityöntekijä, kaupunginvaltuutettu ja kommunisti, joka on erityisen kiinnostunut sosiaaliturvaan liittyvistä asioista. Yli 40 vuoden työkokemuksella sosiaalityöstä hän uskoo niistä jotain tietävänsä.

Marianne Maksniemi

Marianne Maksniemi on 28-vuotias kuopiolainen kommunisti, äiti, lähihoitaja ja sosiaalityön pääaineopiskelija.

Toni Kallioinen

Joensuulainen historianopiskelija Toni Kallioinen seuraa ajankohtaisia asioita ja kirjoittaa niistä.

Ossi Kähmi

Bussinkuljettaja Ossi Kähmi Helsingisä kirjoittaa ratin takaa ja yhteiskunnasta

Heli Pohjanhovi

Vaasalainen kirjastonhoitaja, hum.kand., luottamusmies ja SKP:n Pohjanmaan piirijärjestön puheenjohtaja Heli Pohjanhovi avaa blogissaan keskustelua ajassa liikkuvista asioista.

Riikka Kaikkonen

Jyväskyläläinen opiskelija Riikka Kaikkonen kirjoittaa kaikesta kiinnostavasta ja bloggaa yhteiskunnalisista asioista

Tapio Siirilä

Tapio Siirilä on Lapin piirisihteeri, diplomi-insinööri ja tietokirjailija. Siirilä asuu Kemissä ja kirjoittaa politiikasta.

Marko Korvela

Kirjoittaja on SKP:n poliittisen toimikunnan jäsen ja Tiedonantajan päätoimittaja

Arjo Suonperä

Varatuomari, VEU:n puheenjohtaja ja SKP:n keskuskomitean jäsen Arjo Suonperä avaa keskustelua blogissaan yhteiskunnallisesti kiinnostavista asioista

Juha-Matti Katajamäki

Pietarsaarelainen -87 syntynyt SKP:n keskuskomitean jäsen Juha-Matti Katajamäki kirjoittaa blogissaan muutoksesta ja maailman menosta.

Sami Markuksela

Sami Markuksela on jyväskyläläinen filosofian maisteri, filhelleeni ja erittäin närkästynyt nuori mies. Blogissaan Markuksela kirjoittaa kriittisin äänen sävyin riistokapitalismia vastaan ja tarkastelee maailmaa punaisten lasien läpi.

Hannu Salminen

Hannu Salminen on lahtelainen näyttelijä ja SKP:n keskuskomitean jäsen. Salminen kirjoittaa blogissaan kulttuurista ja kaikesta mikä pitää maailmaa liikkeessä.

Pasi Tervo

Pasi Tervo on kokki ja SKP:n keskuskomitean jäsen Lapinlahdelta. Blogissaan Tervo kirjoittaa ajankohtaisista asioista läheltä ja kaukaa

Miguel Lopez

Jyväskyläläinen kunnallispoliitikko ja yliopistonopettaja kirjoittaa omaan lyömättömään tyyliinsä.

Pirjo Tuomi

Pirjo Tuomi on Keskuskomitean varajäsen ja opettaja, joka blogissaan tarkkailee Suomea kirjallisuuden, kirjaston ja kulttuurin näkökulmista

Raija Siirilä

Raija Siirilä on ammatillinen eritysiopettaja ja SKP:n keskuskomitean jäsen. Blogissaan Raija havainnoi maailman menoa ja kirjoittaa kaikenlaisesta kiinnostavasta Suomessa ja kauempanakin.

Simo Suominen

Simo Suominen on SKP:n keskuskomitean jäsen ja Kommunistisen nuorisoliiton (KoMNL) puheenjohtaja. Blogissaan Suominen ottaa kantaa ja kommentoi ajankohtaisia asioita.

Susanna Rissanen

Susanna Rissanen yhteiskuntatieteiden kandidaatti, sosiaaliterapeutti ja SKP:n keskuskomitean jäsen seuraa aikaa ja kommentoi.

Lena Huldén

Lena Huldén on hyönteistutkija(donsentti, mmt, ft),historioitsija ja SKP:n sihteeristön jäsen. Huldén seuraa aikaa ja kommentoi.

Anna-Mili Tölkkö

SKP:n keskuskomitean ja poliittisen toimikunnan jäsen, erityisopettaja Anna-Mili Tölkkö seuraa aikaa ja kommentoi tapahtumia.

Jari Heinonen

Jari Heinonen on SKP:n keskuskomitean jäsen, Tampereen kaupunginvaltuutettu ja sosiaalityön professori Jyväskylän yliopistossa.

Tuukka Koirikivi

Tuukka Koirikivi on SKP:n keskuskomitean jäsen ja opiskelee Oulussa musiikkipedagogiksi

Seppo Ruotsalainen

SKP:n keskuskomitean jäsen, valtiotieteen tohtori ja erikoistutkija kommentoi

Tiina Sandberg

Tiina Sandberg - SKP:n keskuskomitean jäsen ja Uudenmaan piirisihteeri seuraa aikaa ja kommentoi

Emmi Tuomi

Emmi Tuomi on SKP:n varapuheenjohtaja ja Euroopan vasemmiston hallituksen jäsen.

Pauli Schadrin

SKP:n varapuheenjohtaja Pauli Schadrin on nokialainen asentaja ja kaupunginvaltuutettu.

Heikki Ketoharju

SKP:n pääsihteeri Heikki Ketoharjun palsta.

JP Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen kommentoi tapahtumia.

Yrjö Hakanen

Yrjö Hakanen kommentoi ajankohtaisia asioita.

Kommunistiblogi

Kommunistien kommentteja maailman menosta ja avauksia toisenlaiselle politiikalle.