Etusivu >> Blogit >> Taxonomy term
Näytä kaikki
 • Heikki Ketoharju -
  21.04.2017

  Pääoman tuotantoprosessin keskiössä on työtä tekevä ihminen. Ei pomo tai pankkiiri, vaan ihan tavallinen lattiatason kaveri. Siellä syntyy vauraus, jonka joku muu anastaa taskuihinsa. Ja tuotannossa myös voidaan hallita koko ympäröivää systeemiä, jos halua on. Työt lopettamalla pysähtyy arvon muodostuminen, ja koko kapitalismin kone.

 • Heikki Ketoharju -
  20.03.2017

  Tänäkin keväänä me olemme monelle ihmiselle se ensimmäinen, joka puhuu järkeä. Me olemme ainoa porukka, joka kutsuu mukaan kamppailuun paremman tulevaisuuden puolesta. Vastustaja ei ole vähäinen: koko nykyinen, vallitseva uusliberalismi ja kaikki sen asiaa ajavat puolueet.

 • Heikki Ketoharju -
  22.02.2017

  Työnantajien etujärjestö EK ilmoitti, että se irtisanoo ammatillisten keskusjärjestöjen kanssa neuvottelemiaan sopimuksia, ja alkaa käydä neuvotteluja yksittäisten ammattiliittojen kanssa. Olikohan sittenkään järkevää myöntyä työajan pidennyksiin ja palkanalennuksiin? Turvattiinko kolmikanta ja neuvotteluvoima?

 • Heikki Ketoharju -
  20.01.2017

  Kahdeksan maailman rikkainta ihmistä ovat kaikki miehiä, ja valkoihoisia. Kahdeksasta kuusi on yhdysvaltalaisia. Viisi heistä on IT-firmojen johdossa, ja kaksi sijoitusyhtiöiden omistajia. Tällainen varallisuuden keskittyminen on väärin, mutta kuka ajaisi kaikkien meidän muiden etua?

 • Heikki Ketoharju -
  28.11.2016
 • Heikki Ketoharju -
  28.10.2016

  Kauas on tultu siitä, kun nenärenkaaseen ja rastoihin sonnustautuneet kokit väänsivät vegaanisen vaihtoehdon niille muutamalle Prometheus-leiriläiselle, jotka eivät sekasyöjiä olleet.

 • Heikki Ketoharju -
  17.06.2016
  Oikea ja vasen tuntuvat olevan pahemman kerran hukassa. Meitä kommunisteja tuskin haittaa, jos erilaisia edistyksellisiä tavoitteita rinnastetaan meihin. Sen sijaan sen luulisi haittaavan, että harva enää tuntuu muistavan, mikä on aatteemme keskeinen perusta: yhteiskunnan rakenteiden materialistinen analysointi.
 • Heikki Ketoharju -
  20.05.2016
  Parhaimmillaan kommunistinen puolue voi tarjota yhteisen aatteellisen pohjan itsenäisille ja omatoimisille tekijöille ja toisaalta samaan aikaan myös jonkinlaisen yhdessä koordinoidun kehikon, jotta ei tarvitse tuskailla omaa voimattomuuttaan ja yksinäisyyttään.
 • Heikki Ketoharju -
  22.04.2016
  Jos kerran työttömät ovat kaikki laiskoja, niin kuinka on mahdollista, että työttömyys on viime vuosina jatkuvasti kasvanut? Onko ihmisiin iskenyt yllättävä laiskuuden puuska?
 • Heikki Ketoharju -
  22.03.2016
  Paperille on helppo laittaa sanoja peräkkäin, mutta kuinka moni todella ymmärtää, mitä nuo yksinkertaiset sanat tarkoittavat? Ministereille ja kaikille hallituksen linjan puolustelijoille tekisi hyvää käydä pieni kierros ympäri Suomea, työnsä jälkeä silmäilemässä.
 • Heikki Ketoharju -
  26.02.2016
  Nimenomaan asiathan ovat viime vuosikymmeninä politiikasta kadonneet. Tilalla on imagonrakennuskampanjaa, unelmahöttöä ja identiteettipolitiikkaa. Sillä pärjää ehkä oikeisto, mutta ei työväenliike.
 • Heikki Ketoharju -
  29.01.2016
  Tämä hallitus on erittäin epäsuosittu, se menettää jatkuvasti suosiotaan, ja sen asema heikkenee. Sen ministerit säheltävät itsekin miten sattuu, ja yllättäviä tilaisuuksia etenemiseen voi ilmetä. Nyt ei kannata luovuttaa.
 • Heikki Ketoharju -
  04.01.2016
  Sivistyksen ja koulutuksen nimiin vannova Kokoomus on pitkään ollut Suomen suurimpia puolueita ja johtavassa asemassa, mutta koko ympäröivä kulttuuri tuntuu matalaotsaiselta. Minne ovat kadonneet sivistysporvarit?
 • Heikki Ketoharju -
  20.11.2015
  Rauhasta puhutaan nykyään vähän, samoin kuin sotien syistäkin. Terrorismin taustasyynä nähdään uskonto tai ehkä ideologia, mutta ei koskaan taistelua luonnovaroista, tai suurvaltojen etukamppailuja. Rasististen uhkakuvien synnyttämistä ei osata kytkeä tähän, vaikka muslimeja ja islamia on vuosikaudet määrätietoisesti muokattu sopiviksi vihollisiksi meille.
 • Heikki Ketoharju -
  16.10.2015
  Kun seuraavan kerran joku arvostelee mieltään osoittavia, muista tämä: tyytymättömyys johtaa muutokseen, tyytyväisyys asioiden jatkumiseen ennallaan. Kumpaa me nyt tarvitsemme?
 • Heikki Ketoharju -
  17.09.2015
  Älä usko, kun valtamedia vähättelee mielenosoittajia ja lakkoilijoita. Heidän ja kaltaistensa kamppailuilla on yhteinen hyvinvointi rakennettu. Ilmaiseksi ei täällä saa muuta kuin kutsun talkoisiin.
 • Heikki Ketoharju -
  21.08.2015
  Leikkauksia on vastustettu vuosien ajan. Toivottavasti uudet mukaan tulleet ihmiset jaksavat olla sinnikkäitä, ja toistaa vaatimuksensa kerta toisensa jälkeen.
 • Heikki Ketoharju -
  19.04.2015
  Turhista virkamiehistä puhuttiin jo Pentti Haanpään novelleissa 30-luvulla. Mutta mitä sillä oikeastaan tarkoitetaan, ja kuka saa potkut kun virkamiehiä karsitaan?
 • Heikki Ketoharju -
  24.03.2015
  Kun julkista keskustelua seuraa, kuulee monenlaisia poliittisia ratkaisuehdotuksia: rakenteellisia uudistuksia, säästöjä, sopeutustoimia, järkeistämistä ja tuottavuuden parantamista. Tosiasiassa nuo kaikki sanat ovat vain kiertoilmauksia leikkaamiselle.
 • Heikki Ketoharju -
  13.02.2015
  Heikki Ketoharju väittää, että jos vähän kärjistää, voisi sanoa että tänä päivänä Suomessa kaikki on köyhien syytä. Köyhyys ei kuitenkaan ole köyhien oma vika, eikä siitä tulisi rangaista. Siksi tarvitaan 1200 euron perusturva.

Sivut