Home >> SKP esillä YLE:n pienpuoluetentissä

SKP esillä YLE:n pienpuoluetentissä

21.05.2019 - 17:45
(updated: 21.05.2019 - 19:11)
  • SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg vie YLE:n lähetykseen vision työväen Euroopasta.

Keskiviikko iltana kannattaa virittää kanava YLE:n ykköselle kello 21.00 alkaen. Silloin on luvassa pienpuolueiden tentti, jossa SKP:tä edustaa pääsihteeri Tiina Sandberg. Ylen ennakkotietojen mukaan ohjelmassa käsitellään ainakin sitä millä ohjelmilla pienpuolueet tähtäävät Euroopan parlamenttiin? Mihin suuntaan Eurooppa on menossa? Missä pitäisi olla EU:n painopisteet puolustus- ja turvallisuuspolitiikassa? Millaista ilmastopolitiikkaa EU:n pitäisi tehdä?

Tiina Sandberg osallistuu nauhoitukseen jo päivällä ja on valmistautunut lähetykseen muun muassa kertaamalla vaaliohjelmaa erilaisissa vaalikeskusteluissa ja jo aiemmin johtamalla vaaliohjelman valmistelua SKP:n puitteissa ja kansainvälisesti SKP:n edustajana niin Euroopan vasemmistossa kuin GUE/NGL-ryhmän vahvistamista ajavassa ryhmässä. 

- Tällä hetkellä Euroopassa on sekä synkkä, että innostava ilmapiiri. Synkkä siksi, että äärioikeiston odotetaan etenevän ja innostava siksi, että ympäri Eurooppaa nousee vastarintaa EU:n uusliberaalia leikkaus- ja kurjistamispolitiikkaa vastaan, toteaa Sandberg.

SKP:n erikoisuutena näissä vaaleissa on se, että puolue vaatii eroa EU:sta, mutta ei pyri sulkeutumaan kansallisvaltioiden rajojen sisään. 

- Emme ole irtisanoutumassa kansainvälisestä yhteistyöstä. Meille kommunisteille kansainvälinen yhteistyö tarkoittaa kansojen ja työläisten yhteistyötä, ei pääomien kumartelua. Tällä hetkellä unionin tärkein perusarvo on pääoman ja kaupan vapauksien turvaaminen. Sille pohjalle ei voida rakentaa sellaista työväen Eurooppaa, jota me tavoittelemme, kiteyttää Sandberg.

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista