Home >> Artikkelit >> Allekirjoita Khalida Jarrar vapaaksi

Allekirjoita Khalida Jarrar vapaaksi

20.06.2018 - 13:45

Samidoun Palestiinalaisten vankien solidaarisuusverkosto pyrkii nostamaan kansainväliseen tietoisuuteen palestiinalaisten poliittisten vankien sietämättömän tilanteen. Tänään Lähdes 500 palestiinalaista poliittista vankia on parhaillaan tilanteessa, jossa he eivät voi mitään käytännölle, jossa Israelin viranomaiset voivat mielivaltaisesti jatkaa pidätysaikoja.

Khalida Jarrar vapaaksi

Palestiinan kansanedustajan, Palestiinan vapautusrintaman (Popular Front for the Liberation of Palestine) jäsen, feministin ja vasemmistolaisen Khalida Jarrarin pidätysaikaa on ilman minkäänlaista oikeudenkäyntiä jatkettu kolmella kuukaudella.

Israelin viranomaiset ovat pidättäneet palestiinalainen ihmisoikeusaktivisti Khalida Jarrarin usemman kerran ilman selviä näyttöjä pidätysten syiksi. Osallistuminen terroriin oli ensimmäisen pidätyksen syy vuonna 2015, jolloin Jarrar haettiin kotoaan ja vietiin vankilaan. Sittemmin Jarrarin on ollut useasti napit vastakkain israelin viranomaisten ja Israelin palestiinalaisia syrjivää politiikkaa ja toimia vastaan. Viimeksi Jarrar on pidätetty syytettynä kansallisen turvallisuuden vaarantamisesta.

Palestiinan vapautus järjestön PLO:n hallituksen jäsen Hanna Ashrawi kuvaa Israelin toimia palestiinalaisia poliittisia vankeja kohtaan julmiksi ja laittomiksi. Myös PLO vaatii Jarrarin välitöntä vapauttamista. Samidoun Palestiinalaisten vankien solidaarisuusverkosto kampanjoi kansainvälisesti Jarrarin vapauttamiseksi ja kaikkien poliittisten vankien oikeuksien puolesta.

- Palestiinan kansalla on oikeus omaan valtioon ja rauhaan. Jarrarin työ ihmisoikeuksien ja Palestiinan vapauttamiseksi Israelin miehityksestä ja sortavista rakenteista on ollut merkittävää. Nyt meistä jokainen suomalainen ja kansalaisaktivisti voi ja pitää toimia. Emme saa antaa Israelin riistohallituksen vaientaa Palestiinan kansan ääntä vapaudesta ja paremmasta tulevaisuudesta. Allekirjoitetaan Khalida vapaaksi! Vaadin Suomen poliittista johtoa ja pääministeri Timo Soinia puuttumaan Israelin harjoittamaan ihmisoikeuksia loukkaavaan politikkaan, jotta Israel lopettaisi Palestiinan miehittämisen, siirtokuntien rakentamisen ja aloittaisi todelliset neuvottelut rauhan rakentamisesta maiden välille. Poliittisten vankien kuten Khalid Jarrarin vapauttaminen on konkreettinen rauhan askel, jonka Israelin viranomaisten on syytä välittömästi tehdä. Olen PLO:n Hanna Ashrawin kanssa samaa mieltä Israelin toimien julmuudesta ja että Khalida Jarrar on vapautettava välittömästi, sanoo Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen

Allekirjoita vetoomus Kalida Jarrarin vapauttamiseksi

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista