Etusivu >> Artikkelit >> Apua kuntien sosiaalipäivystyksistä – Kelan ja poliittisen eliitin hymyt eivät riitä

Apua kuntien sosiaalipäivystyksistä – Kelan ja poliittisen eliitin hymyt eivät riitä

07.03.2017 - 17:00
(updated: 08.03.2017 - 11:45)

Toimeentulotuen käsittely on siirretty Kelalle, joka ei ole pystynyt selviytymään asiasta lain vaatimassa aikataulussa. Ihmiset ovat ilman perusturvaa, ruokaa ja vuokrien maksut viivästyvät. Lääkkeet jäävät apteekkiin. Samaan aikaan Kelan pääjohtaja ja poliitikot hymyilevät televisiossa ja kertovat ymmärtävänsä tilanteen.

– Nyt ei Elli Aaltosen hymyt auta. Apua saa nyt kuntien sosiaalipäivystyksistä. Helsingissä osoite on Säästöpankinranta 2 A, sanoo SKP:n puheenjohtaja, JP (Juha-Pekka) Väisänen.

SKP vaatii Kelalta ja vastuussa olevilta poliitikoilta tositoimia.

– Nyt ei voi odottaa kalenterikuukausia ja Kelalle sopivia rytmityksiä niin kuin televisiossa johtajat sanovat, tiukkaa Väisänen.

SKP esittää, että kaikille ihmisille, jotka eivät omalla työllään voi itse itselleen perusturvaa rakentaa pitää turvata 1200 € perusturva. Nyt Kelan on korjattava puutteellista toimintaansa. Pinteessä olevat voivat hakea saman tien apua kuntien sosiaalipäivystyksestä esim. Helsingissä osoitteessa Säästöpankinranta 2 A.

– Kuntien sosiaalitoimille pitää saada välittömästi lisäresursseja, joilla voidaan tehdä pikatoimeentulotukipäätöksiä köyhien ja avun tarpeessa olevien välittömään auttamiseen, vaatii SKP:n puheenjohtaja Väisänen.

Kommunistit järjestävät tempauksen ”Katastrofin vastainen hymyily”. Kelan toimistojen edessä eri kaupungeissa vaaditaan johtajien ja poliittisen eliitin hymyilyn sijaan tositoimia perusturvan korjaamiseksi ja pikatoimia köyhien ja avun tarpeessa olevien välittömään auttamiseen.

KATASTROFIN VASTAINEN HYMYILY

8.3. keskiviikko

kello 13 Lapinlahti, Kela, Asematie 8

kello 12 Porvoo, Kela, Lundinkatu 22

9.3. torstai         

kello 13.00 Helsinki, Kelan pääkonttori Nordenskiöldinkatu 12

kello 14.00 Tampere, Kela, Aleksis Kiven katu 18

kello 14.00 Jyväskylä, Kela, Vapaudenkatu 40

10.3 perjantai

kello 10 Turku, Kela, Eerikinkatu 26

11.3. lauantai Vaasa

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista