Home >> Artikkelit >> Irti Locked Shields-sotaharjoituksesta

Irti Locked Shields-sotaharjoituksesta

06.04.2021 - 10:45
(updated: 06.04.2021 - 11:14)
Kuvassa Naton kyberpuolustuksen huippuyksikön (CCDCOE) tilannekuva Locked Shields kybersotaharjoituksesta 2019 Tallinnassa, Virossa. Kuva CCDOE

7.-16.4.2021 pidettävä Locked Shields-harjoitus on Naton kyberosaamiskeskuksen johtama sotilasliiton kyberpuolustuskykyä vahvistava harjoitus. Suomen kommunistisen puolueen rauhanryhmän mielestä sotilasliittoon kuulumattoman Suomen on vaarallista sitoa oma tiedonvälityksen ja tiedonkäsittelyn turvallisuutensa Natoon.  

  

Rauhanryhmä vaatii Sanna Marinin hallitusta irtaantumaan Nato-johtoisesta kybersotaharjoituksesta, Naton kumppanuussopimuksista, isäntämaasopimuksesta ja muista Nato-maiden kanssa solmituista kahden tai useamman maan välisistä sotilaallisista sopimuksista.  

  

Suunnitteilla olevaa monitoimihävittäjähankintaa SKP:n rauhanryhmä esittää peruttavaksi ja sotakoneisiin varattujen miljardien käyttämistä  kuntapalveluihin.  

  

SKP:n rauhanryhmä näkee välttämättömäksi vahvistaa  rauhankulttuuria. Tavoitteena Suomen ulkopolitiikassa on oltava rauhan säilyminen Itämerellä  ja Kalottialueella, ja sitä varten tarvitaan yhteistyötä alueen maiden kesken.  Suomen on oltava aloitteellinen lähialueyhteistyön vahvistamisessa.  Sotilasliitto Naton vahva pyrkimys vaikuttaa maamme puolustuspolitiikkaan on haitallista hyville Venäjän-suhteillemme.  

  

Rauhanryhmä esittää kansalaisyhteiskunnan rauhan ja turvallisuuden osaamisen mukaan ottamista uudenlaiseen puolustus- ja turvallisuuspoliittiseen ohjelmaan, joka pitää Suomen irti suurvaltapoliittisista selkkauksista, sotapolitiikasta ja aseellisista konflikteista. Itsenäisen ja uskottavan puolustuksen kehittäminen ilman ulkovaltojen tai sotilasliitto Naton yhteyksiä takaa turvallisuutemme paremmin ja mahdollistaa paluun aitoon liittoutumattomuuteen. 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista