Home >> Artikkelit >> Kansallismielisyys vie ojasta allikkoon 

Kansallismielisyys vie ojasta allikkoon 

31.08.2020 - 19:15
(updated: 01.09.2020 - 10:52)
  • SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen
JP (Juha-Pekka) Väisänen on SKP:n puheenjohtaja

Korona ja globaalin pandemian vastaiset toimet jakavat mielipiteitä, oppositiota ja nykymenoon tyytymättömiä. Tiistaiksi (1.9) Helsinkiin on suunniteltu EU:n elpymisrahastoa vastustava mielenosoitus vaatii Sanna Marinin hallituksen eroa sekä Suomen eroa EU:sta.  

Mielenosoituksen taustatiedoissa kerrotaan, että Suomen hallitus on vastoin Suomen perustuslakia ja kansan tahtoa viemässä Suomea EU:n velkavankeuteen ja sitä kautta kohti liittovaltiota.  

- Poliittisen eliitin koronatuki nostattaa tunteita ja tarjoaa kansallismielisille populisteille markkinarakoa tavalla, jossa kommunistit eivät voi olla mukana. Jaamme Helsingin EU:n vastaisen mielenosoituksen tavoitteet mm. EU:n erosta, mutta emme jaa sen järjestäjien ja puhujien nationalistisia tavoitteita.  Meille kommunisteille on päivän selvää, että EU:sta ja sen kapitalistisista rakenteista on irtaannuttava. Meille on myös päivän selvää se, että emme näe EU:lle vaihtoehtona entistä suljetumpaa, kansallismielisempää ja kapitalistisempaa Suomea. Meille yhteistyö eurooppalaisten kansojen ja kansalaisyhteiskuntien kanssa on tulevaisuutta rakentava vaihtoehto. Suomen irtautuminen EU:sta voitaisiin aloittaa irtautumalla EU:n talous- ja rahaliitto EMU:sta. Samoin meidän tulee irtaantua EU:n yhteisestä turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta, jolla EU:sta tehdään sotilasunionia. Tässä taistelussa me SKP:n toimijat olemme konkreettisesti mukana Euroopan Vasemmistossa ja Maailman kommunististen ja työväenpuolueiden verkostossa. Ihmisten hädästä ja koronan vastaisesta taistelusta emme voi tai haluakaan irtaantua. Ihmisiä auttavat koronatoimenpiteet suunnittelevat taitavat tieteen ja terveydenalojen asiantuntijat, sanoo Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen, jonka mielestä on virheellistä, jos jossain  luullaan ulospääsyn EU:n ongelmista löytyvän äärioikeiston politiikasta tai yhteistyökumppaneita luokkataisteluun nationalistien rivistä. 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista