Home >> Artikkelit >> Kiinan kommunistien suuntana laajempi demokratia

Kiinan kommunistien suuntana laajempi demokratia

29.09.2017 - 13:15
(updated: 29.09.2017 - 16:37)
  • Kiina kommunistit Euroopan vasemmisto
Euroopan vasemmiston jäsenpuolueiden nuoria Kiinan kommunistien vieraana

Ryhmä Euroopan vasemmiston (EV) jäsenpuolueiden nuoria on ollut syyskuun loppupuolella Kiinan kommunistisen puolueen (CPC) vieraana. Suomen kommunistisen puolueen (SKP) edustajana matkalla on keskuskomitean jäsen ja Kommunistisen nuorisoliiton puheenjohtaja Toni Kallioinen. Hän lähettää tuoreeltaan terveisiä Suomeen.

"Viime viikonloppuna olimme Xiamenissa, joka on yksi neljästä Kiinan itsehallintokaupungista. Siellä meille esiteltiin kaupungin ympäristöasioita ja sanottiin Xiamenin olevan edelläkävijä Kiinassa näissä asioissa. Meille esiteltiin myös kaupungissa oleva pyörien "moottoritie" (highway), joka kulkee katutason yläpuolella", kertoo Kallioinen.

Päivittäin EV:n nuorilla on ollut useita tapaamisia, joissa on esitelty Kiinan nykytilaa. Teemoina on ollut erityisesti taloudellinen kehitys sekä ympäristöasiat. Matkalla on tavattu CPC:n alueellista johtoa. EV:n varapuheenjohtaja Paulo Ferraro on matkalla puhunut köyhimpien aseman parantamisesta mm. parempien asuntojen kautta. Yhteistyön jatkumista CPC:n ja EV:n välillä on toivottu hyvässä hengessä.

Kallioinen jatkaa terveisissään Kiinan demokratiakehityksestä: "Tapaamisessa Pekingissä meille kerrottiin Kiinan kommunistisen puolueen tilanteesta ja tulevaisuuden suunnitelmista. Tavoitteena on mm. kehittää Kiinaa demokraattisemmaksi, demokraattisen sentralismin hengessä. Ympäristönsuojelun kehittäminen ja köyhyyden vähentäminen on myös Kiinan kommunisteille yksi tärkeimmistä suunnista politiikassa. Tapasimme myös CPC:n kansainvälisistä asioista vastaavan viraston varaministerin Xu Lvpingin kanssa. Hän oli kiinnostunut poliittisesta tilanteesta eri Euroopan valtioissa."

Lue lisää Kallioisen Kiinan-vierailusta syksyn aikana Tiedonantajasta - www.tiedonantaja.fi

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista