Home >> Artikkelit >> Kissat pöydälle Pekingissä - keskusteltava edistyksestä, rauhasta ja kehityksestä  

Kissat pöydälle Pekingissä - keskusteltava edistyksestä, rauhasta ja kehityksestä  

29.11.2017 - 12:30
(updated: 29.11.2017 - 12:37)

Kiinan kommunistinen puolue (CPC)  valitsi syksyllä 19. edustajakokouksessaan uuden keskuskomitean ja kansainvälisen osaston. Puolueen työ alkaa näkyvästi korkean tason kansainvälisellä poliittisten puolueiden tapaamisella Pekingissä 30.11.-3.12. 

Suomesta pääministeripuolue Keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska ja Suomen kommunistisen puolueen (SKP) puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen osallistuvat Pekingin tapaamiseen. 

Kiinan kommunistisen puolueen järjestämässä Pekingin tapaamisessa pyritään dialogiin erilaisten poliittisten puolueiden, asiantuntijoiden ja opiskelijoiden kesken kysymyksistä kuten  "Miten voisimme mahdollistaa jaetumpaa ihmiskunnan tulevaisuuden rakentamista", "Minkälaista parempaa ja kauniimpaa maailmaa tavoittelemme" ja  "Miten saada poliittisia puolueita yhteistyöhön ja kohtaamaan laajemmin koko ihmiskuntaa koskettavat  haasteet". 

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen osallistuu Pekingissä poliittiseen keskusteluun ja tuo  dialogiin  kansainvälisen luokkataistelun näkökulman Pohjois-Euroopasta. Väisänen kuvaa ajankohtaista tilannetta hälyttäväksi taisteluksi  työväen perusoikeuksien, rauhan ja kestävän kehityksen puolesta. 

- Työläisvastainen, ihmisvihamielinen, rasistinen ja uusliberaali politiikkaa meillä Suomessa, Euroopassa ja globaalisti vaarantaa ihmiskunnan edistyksen, rauhan ja kestävän kehityksen ja ihan just näistä samoista syistä  on erittäin tärkeää ja hyvä, että Pekinginissä kokoonnutaan ja kyseiset kissat nostetaan siellä pöydälle, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen

Later You can read here Väisänen intervention in Peking

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista