Home >> Artikkelit >> Kokemusta ja keskustelua Palestiinasta

Kokemusta ja keskustelua Palestiinasta

30.07.2018 - 09:15
(updated: 09.08.2018 - 09:54)
  • PAND, AKYS, Vastavirta-festivaali

Arabikansojen ystävyysseura (AKYS) ja PAND - taiteilijat rauhan puolesta osallistuvat Vastavirta-festivaaliin. Kansalaisjärjestöt avaavat keskustelua Palestiinasta. "Kolme näkökulmaa Palestiinan ongelmiin ja apuun" -tilaisuudessa omakohtaisesti paikan päältä keräämää tietoa palestiinalaisten tilanteesta. Keskustelun alustajilla on ruohonjuuritason tietoa, joista keskustelemalla tilaisuudessa voidaan jäsentää Palestiinan nykytilannetta ja ideoida toimintatapoja. 

Arabikansojen ystävyysseura järjestää solidaarisuustoimintaa ulkovaltojen valtapyrkimysten ja sotien uhreiksi joutuneiden kansojen puolesta ja pyrkii edistämään rauhanomaisia ratkaisuja Lähi-idän kriiseihin vaikuttamalla kotimaisiin ja kansainvälisiin toimijoihin ja organisoimalla kansalaistoimintaa. 

Arabikansojen ystävyysseuran kehitysyhteistyön hankekoordinaattori Sirkku Kivistö havainnollistaa keskustelussa esimerkein ulkoministeriön tukeman vammais- ja mielenterveystyöhankkeen käytäntöä sekä kummilapsi-, päiväkoti- ja kummivanhustyötä Libanonin palestiinalaispakolaisleirissä. 

- Vastavirta-festivaalilla järjestettävän keskustelun yhteydessä on mahdollisuus liittyä mukaan kummitoimintaan, sanoo Arabikansojen ystävyysseuran kehitysyhteistyön hankekoordinaattori Sirkku Kivistö 

PAND – taiteilijat rauhan puolesta järjestön toiminta on tapahtumia ja kampanjoita rauhanajatusten levittämiseksi, yhteistyötä taiteilija-, rauhan- ja ihmisoikeusjärjestöjen kanssa sekä kehitysyhteistyön ja kulttuurivaihdon tukemista ja toteuttamista. 

PAND - taiteilijat rauhan puolesta puheenjohtaja Antti Seppäsen esitys avaa kulttuuristen oikeuksien toteutumisen tilanteita palestiinalaisten keskuudessa, kulttuurivaihdon mahdollisuuksia tulevaisuudessa ja jo olemassa olevia alustoja. 

- PAND on tekemässä konkreettisia toimia kulttuurivaihdon toteuttamiseksi ja vahvistamiseksi. Tähän voi hypätä mukaan varsinkin nyt kun olemme uuden alussa, toteaa PAND - taiteilijat rauhan puolesta puheenjohtaja, tanssitaiteilija Antti Seppänen.

 

Kuuden päivän sodassa vuonna 1967 Israel valloitti muslimien asuttaman Jerusalemin Vanhan kaupungin niin kuin muunkin osan Itä-Jerusalemia ja käytännössä liitti sen Israelin valtioon.

- Israel ei halua puhua Palestiinan alueen haltuunotosta eli anneksoinnista, vaan sanoo alueen vain liitetyn Jerusalemin kaupunkiin tai kuntaan. Israel kuitenkin sanoo myös, ettei se keskustele alueen jakamisesta tai luovuttamisesta – ikinä, sanoo Kirkon ulkomaanavun EAPPI –ihmisoikeustarkkailijaohjelmassa tarkkailijana toiminut Jarmo Korhonen ja kutsuu asiasta kiinnostuneita Vastavirtafestivaalille, keskusteluun ja tutustumaan tekemäänsä kuvakertomukseen Itä-Jerusalemin juutalaistamisesta. 

Vastavirta-festivaali Helsingissä 25.-26.8. 

Vastavirta-festivaali on erilaisten järjestöjen yhteistyön konsepti. Vastavirta-festivaaleja on järjestetty viimeisen kymmenen vuoden ajan noin joka toinen vuosi. Vastavirta-festivaalin mahdollistaa kolmen organisaation; Demokraattisen sivistysliiton (DSL), Euroopan vasemmiston (EV) ja Suomen kommunistisen puolueen (SKP) yhteistyö. SKP ja DSL maksavat tapahtuman rakenteelliset kulut; vuokrat ja tiedottaminen. EV tekee yhteistyötä SKP:n kanssa. 

"Kolme näkökulmaa Palestiinan ongelmiin ja apuun" 

Vastavirta-festivaali, Lauantaina 25.8. Arbis, Dagmarinkatu 3, Huone 23, kello 16-18 

Tilaisuuden järjestää; Arabikansojen ystävyysseura ja PAND - taiteilijat rauhan puolesta 

Alustajat 

Sirkku Kivistö, Arabikansojen ystävyysseuran kehitysyhteistyön hankekoordinaattori 

Jarmo Korhonen,

Antti Seppänen, PAND - taiteilijat rauhan puolesta puheenjohtaja, tanssitaiteilija 

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton – Tervetuloa! 

 

VASTAVIRTAA SOMESSA

Vastavirta-festivaalin kotisivu

Vastavirta-festivaalin FB-kotisivu 

Arabikansojen ystävyysseura (AKYS) 

Arabikansojen ystävyysseura (AKYS) on perustettu vuonna 1976 edistämään Suomen kansan ja arabikansojen ystävällisiä suhteita ja keskinäistä tuntemusta. 

Seura järjestää solidaarisuustoimintaa ulkovaltojen valtapyrkimysten ja sotien uhreiksi joutuneiden kansojen puolesta ja pyrkii edistämään rauhanomaisia ratkaisuja alueen kriiseihin vaikuttamalla kotimaisiin ja kansainvälisiin toimijoihin ja organisoimalla kansalaistoimintaa. Erityisesti Palestiinan kansan vapautumispyrkimykset vuosikymmeniä kestäneestä pakolaisuudesta ja laittomasta miehityksestä ovat seuran tuen kohteena. 


Arabikansojen ystävyysseuran kotisivut

 

PAND - taiteilijat rauhan puolesta 

PAND - Taiteilijat rauhan puolesta on 1983 perustettu taiteilijoiden ja kulttuurityöntekijöiden puolueisiin sitoutumaton järjestö aseistariisunnan, rauhan ja ihmisoikeuksien edistämiseksi. Toimintamme on tapahtumia ja kampanjoita rauhanajatusten levittämiseksi, yhteistyötä taiteilija-, rauhan- ja ihmisoikeusjärjestöjen kanssa sekä kehitysyhteistyön ja kulttuurivaihdon tukemista ja toteuttamista. 

PAND - taiteilijat rauhan puolesta kotisivut 

 

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista