Home >> Artikkelit >> Kommunistien Packalén: Oikeistohallitus kyykyttää köyhiä

Kommunistien Packalén: Oikeistohallitus kyykyttää köyhiä

02.09.2016 - 14:45
(updated: 02.09.2016 - 15:09)
  • Kuva Petra Packalén
Petra Packalén vaihtaisi herrakerhon pois vallasta

Syyskuun alkupäivinä on mediassa esitelty hallituksen vuoden 2017 budjetin kiemuroita suuntaan jos toiseen. Kuka saa verohelpotuksia ja missä sen sijaan verot nousevat, miten käy erilaisten perusturvan muotojen ensi vuonna? SOS-hallituksen ulostulot budjettiin liittyen on viime kuukausina olleet sumeat. Rahaa on luvattu tai evätty sen mukaan, kuka asiasta on kysellyt. Välillä ei ole ollut tietoa, mitä on aikaisemmin luvattu ja kenelle. Suomen kommunistisen puolueen pääsihteeri Petra Packalén on seurannut valtamedian uutisointia aiheesta ja muodostanut mielipiteensä samalla, kun on valmistautunut lähtemään suurmielenosoitukseen Helsinkiin vaatimaan hallituksen eroa. 

 

“Nykyinen oikeistohallituksemme on selkeästi yrittänyt tiedottaa budjetista parhain puolin. On katsottu tärkeäksi kertoa ensimmäisenä palkkojen verohelpotuksista, vaikka helpotukset eivät koske pienipalkkaisia yhtään. Muutama euro kuukaudessa ei työläistä lämmitä. Varsinkaan, kun kiky-sopimuksen kanssa kokonaisansio jää joka tapauksessa pienemmäksi” ruotii Packalén ensi vuoden näkymiä työtä tekevän näkökulmasta. “Onneksi on sentään muistettu tehdä rikkaiden elämää vielä hiukan helpommaksi keventämällä perintö- ja lahjaverotusta ja tekemällä yksityisen metsän perinnöksi jättämisestä helpompaa” hän jatkaa tuoden esille muutaman rikkaille suunnitellun tulonsiirron.

 

Ensi vuoden verotuksessa on hallitus päättänyt helpottaa myös osakeyhtiöiden elämää. Niiden tappioiden vähennyskelpoisuutta verotuksessa laajennetaan. Packalénin mielestä koko budjettia leimaa vahvan ideologinen ote: “Verohelpotukset, kaikista otsikoista huolimatta, on suunnattu juuri suurille firmoille kuten esimerkiksi kaivosyhtiöille. Hyvin pienessä on ne asiat, jotka hyödyttäisivät tavallista ihmistä, sitä palkkatyössä olevaa, opiskelijaa tai eläkeläistä. Oikeastaan niistä pienistä myönteisistä asioista budjetin eri kohdissa voidaan naurahtaa, että siellä on vain peruttu niitä heikennyksiä, joita on aikaisemmin esitetty. Ja somen porukat onkin jo päivähoitomaksujen osalta tästä repinyt melko lailla huumoria. Minuakin naurattaisi, jos ei itkettäisi. Köyhiä kohtaan tällaisen talouspolitiikan teko on totaalista kyykyttämistä. Ihmiset väsyvät töissä pienellä palkalla ja yrittävät venyttää penniä viimeiseen asti. Samalla huolestuen lapsiensa tulevaisuudesta, kun esimerkiksi opintotukien suunta näyttää myös edelleen alaspäin.”

Lopuksi SKP:n pääsihteeri Packalén painottaa mielenosoitusten tärkeyttä taistelussa oikeistohegemoniaa vastaan. “Lähtekää kaikki jotka pääsette kadulle Helsingissä huomenna (3.9.) näyttämään hallitukselle Joukkovoimaa. Antamaan kenkää rahaeliitille. Mielenosoitukset on yksi tosi tehokas keino isolla porukalla näyttää, että olemme eri mieltä leikkauksista. Me jatketaan paikallisesti tätä vaatimusta maanantaina Tampereella ja vaaditaan klo 16:00 eteenpäin valtuustosalin edessä yhteisten rahojen käyttämistä parempiin palveluihin eikä turhiin rakennushankkeisiin kuten Kansiareenaan.”

Petra Packalén on SKP:n pääsihteeri ja kuntalaisaloite “Maksuton julkinen liikenne tamperelaisille“ toinen alullepanija. Aloitteen voivat kirjoittaa kaikki Tampereen asukkaat osoitteessa: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3033

Lisää Joukkovoiman mielenosoituksesta osoitteessahttps://www.joukkovoima.com

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista