Home >> Artikkelit >> Kommunistien valtakunnallista johtoa kampanjoi tällä viikolla Tampereella

Kommunistien valtakunnallista johtoa kampanjoi tällä viikolla Tampereella

01.06.2020 - 13:45
(updated: 01.06.2020 - 14:05)
  • Kommunistinuoret Tampereen Hämeenpuistossa

Suomen kommunistisen puolueen kannattajakorttikeräys saa tällä viikolla Tampereella tukea valtakunnallisista kasvoista. Puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen on mukana korttikeräyksessä torstaina 4.6. klo 14-17 Rautatieasemalla.

Kommunistinuorten puheenjohtaja Jiri Mäntysalo saapuu nuorten omaan katukampanjatilaisuuteen tiistaina 2.6. klo 16-19 Hämeenpuistoon. Kummassakin tilaisuudessa on lisäksi mukana Tiedonantajan päätoimittaja ja tamperelainen kuntavaaliehdokas Petra Packalén.

 

Perusturvaa lisättävä

– Meillä on paljon työläisiä, vähätuloisia ja köyhiä, jotka eivät itse omalla työllään voi omaa ja perheiden perusturvaa rakentaa. Siksi ehdotan akuutiksi kriisitoimiksi koronaepidemian keskeltä, 1200 € perusturvaa seuraavaksi kahdeksi vuodeksi kaikille niille, jotka eivät itse omalla työllään - mukaan lukien opiskelijat ja eläkeläiset, voi omaa ja perheiden perusturvaa rakentaa, valottaa puheenjohtaja Väisänen yhtä SKP:n tämän hetken vaatimuksista.

– Perusturvan kehittäminen tarvitsee noin 5 miljardia ja se voidaan rahoittaa valtion budjetista muuttamalla mm. pääomiin kohdistuvia verotuksia niitä eurooppalaiselle keskitasolle korottamalla, palauttamalla esimerkiksi varallisuusvero ja perumalla suunnitellut 10 miljardin HX-hävittäjähankinnat, jatkaa Väisänen.
 

Vaatimuksia köyhyyden poistamiseksi

Me tarvitsemme lisää kokoaikaisia ja vakituisia työpaikkoja.– Kommunistinuoret esittävät konkreettisena vaatimuksena toimeentulo-ongelmien korjaamista. Me tarvitsemme lisää kokoaikaisia ja vakituisia työpaikkoja, reilun minimipalkan sekä kohtuulliseen elämiseen riittävän perusturvan heille, jotka eivät omalla työllään siihen yllä. Tässä korjaustyössä julkisella sektorilla ja yhteiskunnalla on iso rooli, kertoo Mäntysalo nuorten kommunistien toiminnasta.

– Virus tai mikään muukaan ei tule ikinä estämään toimintaa paremman yhteiskunnan eteen. Suoraa toimintaa ja aktivismia voidaan harjoittaa monilla tavoin myös tänä aikana. Nostetaan esiin reilut vaatimukset köyhyyden poistamisesta perusturvaa korottamalla, työttömyyden vähentämisestä lyhentämällä työaikaa ja luomalla uusia työpaikkoja julkiselle sektorille sekä tehokkaampien ympäristötoimien toteuttamisesta. Ja niin, siitä systeeminmuutoksesta, sillä jos näitä edellä mainittuja asioita ryhdytään totettamaan, vaatii se kapitalistisen tuotantotavan ja voitontavoittelun hylkäämistä, jatkaa kommunistinuorten puheenjohtaja Mäntysalo.
 

Uuteen normaaliin– Koronaviruksen aiheuttamia rajoituksia aletaan purkamaan kesän aikana toden teolla. Mutta millaiseen normaaliin Suomi palaa? Takaisin veronkierron, kiky-tuntien, avohakkuiden ja hävittäjähankintojen Suomeen? Takaisin mielenterveysongelmien, köyhyysrajalla elämisen ja perheväkivallan pariin, kysyy Packalén.

– Kriiseistä on aikaisemminkin synnytetty uusia yhteiskuntia. Nykyisen kapitalistisen talousjärjestelmän olemassaolo ei ole mikään luonnonlaki, vaikka uusliberalismin aatteen nimeen vannovat näin julistavat. Yhteiskuntajärjestelmä on juuri sellainen, millaiseksi se muokataan enemmistön toimesta. Uudessa normaalissa ei saa jatkua se korporaatioiden ja pienen rikkaan vähemmistön valta, jolla tähän asti on menty. Uuden normaalin on oltava sosialismi, sanoo Packalén suoraan.

 

Tilaisuudet:

Kommunistinuoret kampanjoivat Hämeenpuistossa:

Kommunistinuoret katukampanjoivat ja keräävät SKP:n kannattajakortteja Tampereen Hämeenpuistossa pääkirjasto Metson edustalla tiistaina 2.6. klo 16-19. Tavattavissa myös puheenjohtaja Jiri Mäntysalo ja Tiedonantajan päätoimittaja Petra Packalén.

SKP:n kannattajakortteja kerätään Tampereella:

Tampereen Rautatieaseman edessä järjestetään torstaina 4.6. klo 14-17 SKP:n kannattajakorttien keräystä. Tavattavissa on myös puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen sekä Tiedonantajan päätoimittaja Petra Packalén.

 

Haastattelupyynnöt ja lisätietoja:

SKP:n puheenjohtaja Juha-Pekka Väisänen, Helsinki

juha-pekka.vaisanen@skp.fi

www.skp.fi

 

Kommunistinuorten puheenjohtaja Jiri Mäntysalo, Pori

jiri.mantysalo@yahoo.fi

www.kommunistinuoret.fi

 

Tiedonantajan päätoimittaja Petra Packalén, Tampere

petra.packalen@tiedonantaja.fi

www.tiedonantaja.fi

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista