Home >> Artikkelit >> Maailman kommunistiset ja työväenpuolueet koolla Hanoissa

Maailman kommunistiset ja työväenpuolueet koolla Hanoissa

27.10.2016 - 09:00
(updated: 29.10.2016 - 10:08)
  • 18. kansainvälinen kommunististen ja työväenpuolueiden kokous Hanoissa Víetnamissa 28.-30.10.2016 kuva Solid Net

Vietnamin kommunistinen puolue isännöi 18. kansainvälistä maailman kommunististen ja työväenpuolueiden kokousta 28.–30.10.2016 Hanoissa.

Kokouksessa käydään keskustelua ajankohtaisesta poliittisesta tilanteesta ja kuullaan analyysiä strategiasta ja taktiikasta kapitalismia ja imperialismia vastaan, työläisten ja kansojen oikeuksien, sosialismin ja rauhan puolesta.

Suomen kommunistinen puolue (SKP) osallistuu säännöllisesti maailman kommunistien ja työväenpuolueiden kansainvälisiin kokouksiin. Hanoissa SKP:tä edustaa puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen. 

SKP:n puheessa 18. maailman kommunistien kokouksessa Hanoissa nostetaan esille imperialismin konkretisoituminen sotana Syyriassa ja Baltian militarisoitumisena. Puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen Hanoin puheessaan kertoo myös kapitalismin vastaisista toimista ja kommunistien kansainvälisestä yhteistyöstä Helsingissä kesällä 2016 järjestetyn Arktinen aloite hankkeen esimerkillä.

- Syyriasta on tullut imperialismin hot-spot – polttopiste. Syyrian sotaa ei ratkaista Yhdysvaltojen aseilla, ei venäläisillä aseilla, ei al Assadin aseilla, ei ISIS:in aseilla. Anonyymien sotarikollisten iskut eurooppalaisiin kaupunkeihin eivät ratkaise Syyrian sotaa.  Meidän kommunistien on oltava yhteisrintamassa kansainvälisen rauhanliikkeen kanssa ja vaadittava täyskäännöstä nykypolitiikalle. Nyt tarvitaan politiikkaa joka lopettaa tappamisen ja avaa tietä keskustelulle – politiikalle, sanoo Väisänen Hanoin puheessaan.

Click here and read JP (Juha-Pekka) Väisäsen Hanoin speech in English

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista