Home >> Artikkelit >> Milloin Marinin hallitus tunnustaa Palestiinan valtion

Keywords:

Milloin Marinin hallitus tunnustaa Palestiinan valtion

20.05.2020 - 16:15
(updated: 20.05.2020 - 16:39)

Israel jatkaa edelleen Palestiinan miehitystä ja palestiinalaisten sortotoimia laajentamalla siirtokuntia, saartamalla Gazaa, tunkeutumalla yksittäisiin palestiinalaisiin kaupunkeihin ja kyliin, pidättämällä päivittäin tavallisia palestiinalaisia ilman perusteltua syytä, hävittämällä ja purkamalla ihmisten koteja ja häpäisemällä palestiinalaisten vapaustaisteluissa kuolleiden toverien ruumiita. 

Meillä suomalaisilla ja koko kansainvälisellä yhteisöllä on yhteinen vastuu ​​Palestiinan kansan tulevaisuudesta. Emme voi emmekä me tietenkään halua sivuuttaa tosiasiaa, että 72 vuoden ajan palestiinalaiset ovat kärsineet Israelin miehityksestä, sotatoimista ja 1948 Nakbasta -  katastrofista. Palestiinan pakolaisuus, Nakba katsotaan alkaneen Israelin itsenäistymissodan yhteydessä 1947–1949. 

SKP vaatii Sanna Marinin hallitusta edistämään kaikilla mahdollisilla politiikan foorumeilla kaikkia mahdollisia edistyksellisiä toimia, joilla Palestiinan miehitys saadaan loppumaan ja vahvistamaan toimia, joilla ehkäistään Israelin suunnitelmia liittää lisää Palestiinalaisalueita osaksi Israelia. 

Israel vaikeuttaa toiminnallaan palestiinalaisten toimia koronakriisin hoitamiseksi. Kansainvälisen yhteisön on jatkettava Yhdistyneiden Kansakuntien palestiinalaispakolaisten avustus- ja työjärjestö UNRWA:n tukemista taloudellisesti ja poliittisesti. UNRWA: n mukaan Palestiinaan tarvitaan nyt kiireellisesti apua 93,4 miljoonan dollaria edestä palestiinalaisten pakolaisten suojelemiseksi koronavirukselta. 

SKP vaatii, että Suomen on tunnustettava itsenäinen Palestiinan valtio vuoden 1967 rajojen mukaisesti, Itä-Jerusalem sen pääkaupunkina. Lisäksi palestiinalaisilla pakolaisilla pitää olla myös oikeus, heidän niin tahtoessaan, palata takaisin kotimaahansa.  

SKP vaatii myös, että Suomen ja Israelin välinen asekauppa on lopetettava kokonaisuudessaan. Varsinaisen asekaupan lisäksi Suomesta täytyy lopettaa kaikenlaisten Israelin armeijaa avustavien tuotteiden vienti. 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista