Etusivu >> Artikkelit >> Näpit irti lakko-oikeudesta

Näpit irti lakko-oikeudesta

26.10.2018 - 09:45
(updated: 26.10.2018 - 09:54)
  • Martti Vaskonen, JHL, SKP:n AY-ryhmä, Näpit irti lakko-oikuedesta, adressi, irtisanomislaki,

Julkisen ja hyvinvointialojen liiton JHL:n edustajiston jäsen ja SKP:n AY-ryhmän vetäjä Martti Vaskonen on laittanut liikkeelle Näpit irti lakko-oikeudesta! –adressikampanjan. Kampanjassa kerätään tukiallekirjoituksia työläisten lakko-oikeuden puolesta. Adressin voi allekirjoittaa netissä, tulostaa paperille ja lähteä keräämään nimiä sinne missä ihmiset ovat.  

Martti Vaskosen mukaan lakko-oikeuden puolesta kampanjaan voi osallistua kaikki halukkaat ja nimiä kerätään ainakin siihen asti, kunnes Sipilän hallitus vetää pois työläisten oikeuksia heikentävän irtisanomislakiesityksensä. Kun aika on valmis Vaskonen kokoaa delegaation ja adressi toimitetaan Arkadianmäelle eduskuntaryhmille. 

 

  •  - Adressikampanja on jatkoa ammattiyhdistyväen vastatoimille, jotka käynnistyivät ylityö- ja vuoronvaihtokielloilla ja jotka laajenivat sitten kokonaiseksi lakkopäiviksi useiden ammattiliittojen toimesta, sanoo Vaskonen 

  

Martti Vaskosen mielestä lakko-oikeutta vähättelevät eivät ole ymmärtäneet, että ilman lakko-oikeutta meillä ei olisi yleistä hyvinvointia ja turvallisuutta nykyisessä määrin.  

  • - Lakko-oikeus ja pakkotyön teettämisen kielto ovat kansainvälisillä sopimuksilla ja perustuslailla turvattuja perus- ja ihmisoikeuksia, eikä niitä saa rajoittaa, selventää Vaskonen 

 Vaskonen kertoo kampanjan lähteneen hyvin liikkeelle. Adressi julkaistiin 22.10.2018 ja se sai vuorokauden aikana lähes 500 allekirjoitusta.  

Vaskonen kutsuu kampanjaan mukaan kaikkia, jotka ovat sitä mieltä, että lakko-oikeutta, yleissitovaa työehtosopimusta ja muita työtaisteluilla saavutettuja parannuksia on puolustettava.  

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista