Etusivu >> Artikkelit >> Nainen, lähde ehdolle kuntavaaleissa!

Nainen, lähde ehdolle kuntavaaleissa!

06.02.2017 - 14:45
(updated: 07.02.2017 - 09:29)
  • Petra
Tampereen kuntavaaliehdokas Petra Packalénin mielestä juuri naisten on lähdettävä ehdolle. Lehden kannessa Helsingin kuntavaaliehdokas Maria Malmström / Kuva SKP

Lähipalvelujen puolustaminen käy aina vain ajankohtaisemmaksi, kun oikeistohallitus leikkaa kuntien rahoitusta ja pyrkii keskittämään peruspalveluja yhä isompiin yksiköihin. Vaikka sosiaali- ja terveydenhuollon mullistamista kutsutaan nimellä "uudistus", on se itseasiassa vanhanaikaiseen malliin palaamista. Vuosikymmeniä, usein naisten vaatimuksena rakennettu yhteinen ja tasa-arvoinen palvelurakenne on romuttumassa. Vain lähellä tuotetut peruspalvelut luovat kaikille ihmisille yhtäläiset mahdollisuudet niiden käyttöön. Tämän lisäksi myös kunnallinen äänioikeus oli naisliikkeen ja työväenliikkeen kamppailun saavutus.

Jotta naiset pääsevät päättämään yhteisistä asioistamme, on naisten myös asetuttava ehdolle. "Ihmisillä on halua ja tietoa vaikuttaa oman asuinalueensa ja kotikuntansa asioihin" sanoo kuntavaaliehdokas Petra Packalén Tampereelta ja jatkaa: "Useimmat oikeistohallituksen leikkaukset kohdistuvat suoraan tai välillisesti juuri naisiin. Tilastojen mukaan pätkätöitä tekee useimmiten juuri nainen ja kuntien työntekijät kuten siistijät, kodinhoitajat, sosiaalityöntekijät ja lastentarhanopettajat ovat usein palkkakuopassa. Kiky-sopimus ei tuonut asiaan helpotusta ja mun mielestä se tulisikin purkaa välittömästi. Näissä vaaleissa ratkaistaan hyvin paljon, mihin suuntaan politiikka maassamme kääntyy. Viime kuntavaaleissa naisten yhteinen äänimäärä oli laskussa ja naisia on valtuutettuina pienempi porukka. Meidänkään oikeudet ei ole myytävänä! Naisten täytyy itse lähteä ehdolle ja vaikuttamaan asioihin, koska ei tämä meininki muuten muutu!"

Packalénin mielestä on oltava rohkea ja kuntavaaleissa ei tarvitse olla "kaikesta kaiken tietävä". "Meillä SKP:ssa on sellainen tapa, että toveria tuetaan. Eli kuntapolitiikkaankin liittyvissä asioissa meillä on aina joku jolta kysyä ja kansalaisaktiiveja lähes joka saralta auttamassa. Politiikkaa tehdään yhdessä, faktatietoihin pohjaten."

SKP:n kuntavaaliohjelmassa on monia vaatimuksia naisten hyvinvoinnin parantamiseksi. Perusterveydenhuoltoa ja lasten päivähoitoa vaaditaan maksuttomiksi. Lapsille on järjestettävä iltapäivätoimintaa maksuttomasti. Eläkkeitä on nostettava ja kokopäiväisen hoidon paikkoja vanhuksille lisättävä. Naisten työllisyyttä on lisättävä esimerkiksi kunnallisilla kuuden tunnin työpäivän kokeiluilla ansiotasoa vähentämättä. Lomaoikeutta rajoittanut ja työaikaa ilman palkkaa lisännyt kilpailukykysopimus on peruttava.

Nainen, lähde ehdolle kuntavaaleissa!
Ei myytävänä!

Täytä kaavake SKP:n nettisivuilla 
http://www.skp.fi/ehdokkaaksi-kuntavaaleihin

Tai ota yhteyttä:
SKP:n pääsihteeri Petra Packalén
petra.packalen@skp.fi
puh. 09 7743 8151

Oman alueesi SKP:n piirit:
http://www.skp.fi/puolue/piirij-rjest-t

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista