Etusivu >> Artikkelit >> Porvarit nostavat Marxin haudasta

Porvarit nostavat Marxin haudasta

05.05.2018 - 08:45
(updated: 05.05.2018 - 12:05)
Satakunnan seudun piirijärjestön puheenjohtaja Matti Vuorenpää avasi Marxin syntymäpäivät Porissa.

SKP:n Satakunnan seudun piiri tarjosi 5.5. Karl Marxin syntymän kunniaksi Porissa koko kansalle tyrnikakkukahvit. Kakkubileet kiinnostivat porilaisia, joita saapuivat lauantaiaamuna sankoin joukoin torille kuulemaan kommunistisen puolueen manifestia ja maistamaan kakkua. 

Piirisihteeri Pekka Lundgren oli organisoinut tapahtumaan lukuperformanssin, jossa satakuntalaiset toverit lukivat tilaisuuden aikana kommunistisen puolueen manifestia. Tilaisuus alkoi kansainvälisen sanoin. 

- Lukuhommaan oli helppo saada toverit mukaan koska kaikki ymmärtävät Marxin merkityksen, sanoo piirisihteeri Lundgren 

Suomen kommunistisen puolueen Satakunnan seudun piirijärjestön puheenjohtaja Matti Vuorenpää avasi syntymäpäivät ja valloitti Marxin historiaa ja merkitystä.  

 - Eikä marxismi ole vain Marxin ja Engelsin kehittämä oppijärjestelmä, vaan sen lähtökohtina olivat myös saksalainen filosofia, englantilainen taloustiede ja ranskalainen sosialismi, alleviivaa Vuorenpää. 

 
Marx puree yli puoluerajojen 

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen näytti puheessaan, että Marx kiinnostaa yli puoluerajojen. Väisänen listasi SKP:n ja sen yhteistyökumppanien tapahtumia. 

- Yhteistä kaikille Marx-tapahtumille on ollut yli puoluerajojen tapahtunut kiinnostus niin, että tilaisuuksissa tuolit ovat loppuneet. Eikä ole mikään ihme, että Marx kiinnostaa. Porvarit ovat itse omalla leikkauspolitiikallan nostaneet Marxin haudasta kärjistämällä kuilua köyhyyden ja hyvinvoinnin välillä. Uusliberaali talouspolitiikka nostaa esiin yhteiskuntaluokat ja keskustelun luokista. Meidän, kommunistien tehtävä onkin tänään opiskella porukalla Marxia ja vahvistaa joukkoliikkeiden luokkaperspektiiviä ja yhteistä taistelua osallistuvasta demokratiasta, visioi Väisänen. 

Marx-tilaisuuksia

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen puhuu ensi viikolla Venäjän federaation kommunistisen puolueen Marx 200 seminaarissa Moskovassa siitä mihin Suomessa tarvitaan kommunistista puoluetta ja mihin SKP tarvitsee tänään Marxia. Kiinan kommunistisen puolue järjestää maailman poliittisten puolueiden huipputapaamisen 25.-28.5. Etelä-Kiinan Shenzenissä, JP (Juha-Pekka) Väisäsen osallistuu seminaariin ja puhuu Kiinassa Marxista ja taiteesta työvälineenä luokkatietoisuuden ymmärtämisessä

 

Porin lisäksi Marxin syntymäpäivänä Marx-seura järjestää yhteistyössä Työväenmuseo Werstaan, DSLn, MYTSn ja Rosa Luxemburg säätiön kanssa Marxin 200 v tapahtuman Tampereella (ks linkki alla). Ja Helsingin Marx 200 -seminaari 12.5. Vanhalla Tiedonantajan, Marx-seuran ja DSLn järjestämänä. Tämä jatkona sosiaalifoorumin Marcello Muston, Maunulan ym tilaisuuksille.

 

https://m.facebook.com/events/2027892310801618?acontext=%7B"ref"%3A"3"%2C"action_history"%3A"null"%7D&aref=3

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista