Etusivu >> Artikkelit >> Sandberg TA-Tiedon johtoon

Sandberg TA-Tiedon johtoon

07.06.2018 - 14:00
(updated: 07.06.2018 - 16:25)
  • Tiina Sandberg, JP (Juha-Pekka) Väisänen, Ta Tieto Oy, Spartacus-säätiö, SKP

Keskiviikkona 6.6. oli vuosikokousten suma. Kustannusyhtiö TA-Tieto Oy:llä ja Spartacus-säätiöllä molemmilla oli vuosikokoukset Helsingissä 

Spartacus-säätiö on vuonna 1989 rekisteröity säätiö, jonka tarkoituksena on edistää ja tukea kommunistisen ja työväenliikkeen poliittista, opinto- ja tutkimus-, kulttuuri-, tiedotus- ja kansainvälistä toimintaa. 

Säätiö järjestää solidaarisuusprojekteja, tutkimus- ja opintoprojekteja sekä rahankeräyksiä. Säätiö ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja. Spartacus-säätiö on yleishyödyllinen yhteisö, joka ei harjoita kaupallista liiketoimintaa. 

Spartacus-säätiöllä on kehitysyhteistyöhankkeita ja se on Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen, Kepan jäsenjärjestö. Spartacus-säätiöllä on myös Eurooppa-tiedotukseen liittyviä hankkeita. 

Minun tarinani sinun tarinasi 

  • - Olemme tällä hallituskaudella saaneet maaliin Etelä-Afrikkaan upean solidaarisuushankkeen Minun tarinani Sinun tarinasi, joka oli eteläafrikkalaisten nuorten ja ammattitaiteilijoiden kanssa toteutettu projekti. Säätiön kumppanina oli paikallinen kulttuuriosuuskunta. Me saatiin hankkeelle tukea Suomen ulkoministeriöltä. Projektiin tarvittiin myös omarahoitusta. Monet meidän tovereista osallistuivat tähän solidaarisuustyöhön ja edistivät siten rotusortohallinnon jälkeistä demokraattista kehitystä Etelä-Afrikassa. Nyt on oikea aika sanoa iso kiitos kaikille, jotka osallistuivat tähän solidaarisuustyöhön Etelä-Afrikassa ja kaikille tovereille, jotka teitte hankkeesta ja nuorten kirjallisuusprojektista totta, kiittää JP (Juha-Pekka) Väisänen.

Spartacus-säätiön vuosikokous 

JP (Juha-Pekka) Väisänen, Yrjö Hakanen, Tiina Sandberg, Petra Packalén ja Arto Viitaniemi valittiin 6.6. Spartacus-säätiön vuosikokouksessa säätiön hallitukseen. Väisänen jatkaa säätiön puheenjohtajana ja Yrjö Hakasesta tuli varapuheenjohtaja. 

Kustannusyhtiön vuosikokous 

SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg valittiin uudeksi TA-Tieto Oy:n puheenjohtajaksi. Hallitukseen valittiin Heli Pohjanhovi, JP (Juha-Pekka) Väisänen, Tapio Siirilä, Petra Packalén ja Toni Kallioinen. Yhtiö kustantaa mm. Tiedonantaja kuukausilehteä ja sen verkkojulkaisua. 

– On kunnia lähteä linjaamaan TA-Tieto Oy:n työtä juuri nyt kun olemme saaneet uuden Tiedonantajan. Sen eteen tekee mielellään töitä ja uskon sen saavuttavan tavoitteensa uusien tilaajien löytämisestä. Hyvä lehti myy melkein itseään, kunhan muutama toveri hiukan aina paikallisesti avittaa, kommentoi tuore puheenjohtaja Sandberg. Hän toki miettii myös jo mahdollisia uusia julkaisuprojekteja, joihin yhtiö voisi Pääoman jälkeen tarttua.

– Suomessa on pulaa hyvistä marxilaisen kirjallisuuden käännöksistä. Toki uudelleenjulkaisuillekin on edelleen tilausta, mutta esimerkiksi Rosa Luxemburgin, Alexandra Kollontain ja muiden kommunististen naisten tekstejä voisi olla kiinnostavaa kääntää suomeksi ja koota samoihin kansiin, visioi Sandberg.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista