Home >> Artikkelit >> Sateenkaaríkansa irti kahleista - Helsinki Pride 26.6.-2.7.

Sateenkaaríkansa irti kahleista - Helsinki Pride 26.6.-2.7.

26.06.2017 - 14:30

Suomen suurin hlbtqi eli homo-, lesbo-, bi-, trans-, queer- ja intersukupuolisten kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pride järjestetään juhannuksen jälkeisellä viikolla  26.6.-2.7. Helsingissä.

Helsinki Priden teema 2017 on Vapaus ja vastuu. HeSeta ry:n järjestämä viikko sisältää ohjelmaa keskustelutilaisuuksista piknik-tapaamisiin, työpajoja ja taidetta sekä lukuisia juhlia myöhään yöhön. Viikko huipentuu lauantaina 1.7. Helsinki Pride -kulkueeseen ja Puistojuhlaan. SKP:n Punainen sateenkaari osallistuu kulkueeseen ja puistojuhlassa on SKP:n teltta.

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen kirjoittaa Punaisen sateenkaaren sivuilla julkaistussa Pride-kirjoituksessa vapaudesta ja vastuusta kuten Priden juhlateemaan kuuluu.

- VAPAUS on vaativa prosessi. On tiedostettava ihmistä sortavat rakenteet. Nykyiset markkinoiden diktatuuriin perustuvat rakenteet sortavat sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä – sateenkaarikansaa. Transihmisten osalta sorto näkyy räikeimmillään pakkosterilisaatiovaatimuksena ehtona henkilön juridisen sukupuolen tunnustamiselle, toteaa Väisänen jonka mielestä sukupuoli ja seksuaalivähemmistöt ovat osa karnevalistista pridejuhlaparaatia mutta myös tärkeä osa oikeuksiensa puolesta taistelevaa työväenluokkaa.

 

- VASTUU tarkoittaa osallistuvaa demokratiaa ja yhteiskuntaa, jossa ihmiset voivat vaikuttaa heitä itseään koskeviin asioihin. On väärin ja sietämätöntä, että Suomessa ja EU:ssa valta on keskittynyt pankkien ja yritysten suurimpien omistajien ja johtajien, Elinkeinoelämän keskusliiton, tärkeimpien ministereiden, presidentin sekä Euroopan unionin ja valtion huippuvirkamiesten eliitille. Sen kaveriksi kelpaa myös markkinaideologiaan sopeutuvat ay-liikkeen johtajat, sanoo Väisänen, joka Pride puistojuhlan aikaan lauantaina on puhumassa kommunistien kalottikokouksessa Petroskoissa.

 

SKP:n Väisäsen mielestä sateenkaarikansan on herättävä ja otettava toimintaansa uutta luokkatietoista ja radikaalia roolia.

- On meidän kaikkien tehtävä laajentaa vallan käsitystä ja korjattava suomalaista demokratiaa. On meidän jokaisen tehtävä värittää se kaikissa sateenkaaren väreissä nykyisen rahan vallan värien sijaan.  Valtaa on keskittämisen sijaan jaettava. Mediaa ja tiedotusta supistamisen ja sensuroinnin sijaan avattava ja saatava erilaiset ihmiset, erilaiset ajattelijat ja eriävät mielipiteet esille – vanhaa valtaa haastamaan, kiihottaa Väisänen joka Pride-puheessaan vetoan kaikkiin sateenkaarijärjestöihin, että ne alkaisivat luokkatietoisesti suunnitella, rakentaa ja vaatia oikeutta osallistua yhteisen vastuun kantamiseen ja ottavat vallan itselleen.

Lue linkistä JP (Juha-Pekka) Väisäsen Pride-puhe

Klikkaa sisään Punaisen sateenkaaren tapahtumaan

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista