Home >> Artikkelit >> SKP boikotoi Hommaforumin vaalikonetta

SKP boikotoi Hommaforumin vaalikonetta

21.03.2011 - 18:26
(updated: 06.06.2016 - 13:48)
  • Arkisto
Rasimia vastaan.

Suomen kommunistinen puolue ei osallistu ”monikulttuurisuuskriittisen” Hommaforumin vaalikoneeseen. SKP pitää kiinni allekirjoittamastaan Euroopan poliittisten puolueiden rasisminvastaisen peruskirjan sitoumuksesta kieltäytyä kaikenlaisesta yhteistyöstä sellaisten poliittisten ryhmien kanssa, jotka yrittävät lietsoa rasistisia ennakkoluuloja tai levittävät näkemyksiä, joilla lietsotaan ennakkoluuloja ja vihamielisyyttä muita kansallisia ja etnisiä ryhmiä kohtaan, kertoo SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen.

– Hommaforum julkaisee jatkuvasti kirjoituksia, joissa levitetään vihamielisiä asenteita maahanmuuttajia ja muita kulttuureja kohtaan sekä lietsotaan vastakkainasettelua ”suomalaisten” ja muiden, erityisesti pakolaisten kesken, toteaa SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen perustellessaan YK:n rasisminvastaisen päivän merkeissä kieltäytymistä Hommaforumin vaalikoneesta.

Hakanen perustelee boikottia myös sillä, että Hommafoorumin keskeisiin toimijoihin kuuluvat samat ryhmät, jotka ovat kieltäytyneet allekirjoittamasta Euroopan puolueiden rasisminvastaista peruskirjaa ja arvostelleet sen tavoitteita.

Yrjö Hakanen

Tekijä

Ajankohtaista