Home >> Artikkelit >> SKP tukee telakkatyöläisten taistelua

SKP tukee telakkatyöläisten taistelua

15.06.2017 - 15:15
Kun työnantaja kiristää otteitaan, on selvää että niihin ennen pitkää reagoidaan, sanoo Kaija Kiessling (kuvassa)

1500 työntekijää marssi ulos tänään Turun Meyerin telakalla. Työntekijät vaativat kiristettyjen työolosuhteiden korjaamista. Työntekijät ovat esittäneet työnantajaa istumaan samaan pöytään ja neuvottelemaan paremmasta työilmapiiristä.

- Tämä on täysin ymmärrettävää ja selvästikin seurausta laajemminkin kiristyneistä työelämän otteista. Koska työnantaja ei vastannut useisiin neuvottelupyyntöihin, jäi työntekijöille viimeinen, toteaa SKP:n poliittisen toimikunnan turkulaisjäsen Kaija Kiessling.

- Viime aikojen yleisesti kiristyneet otteet mm. Kikyn muodossa ovat merkkejä, joissa näkyy työntekijöiden työn ja työhyvinvoinnin monenlainen aliarvostaminen. Niihin myös työntekijöiden on vastattava ja pidettävä puoliaan, toteaa Kiessling.

- Koska kyse on merkittävästä työnantajasta, jonka suhteen Turun seutu on kokenut valoa työllisyystilanteeseen, antaa tämä telakan henkilöstöpolitiikka aihetta huoleen. Tosiasiassahan ei kiristystoimin edes paranneta työn tuottavuutta eikä työn laatua, vaan tapahtuu päinvastoin. Jäljelle jää kysymys mihin telakan johto on pyrkimässä, sillä jatkossa työvoiman rekrytointi tullee myös vaikeutumaan, sanoo Kiessling  ja ilmaisee samalla SKP:n tuen telakkatyöläisille. 

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista