Home >> Artikkelit >> Solidaarisuutta Venezuelan luokkataistelulle

Solidaarisuutta Venezuelan luokkataistelulle

26.07.2017 - 20:45
(updated: 31.07.2017 - 09:38)
Venezuelan suurlähettiläs Zulay Prieto de Rodriguez ja SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen tapasivat Helsingissä.

* 31.7. päivitys / Venezuelassa  järjestettiin 30.7.2017 kansallista perustuslakia säätävän kokouksen vaalit- Äänestysprosentti vaaleissa jäi 41,53 %. Venezuelan  oikeisto-oppositio boikotoi vaaleja.   Yli kahdeksan miljoonaa venezuelalaista ilmaisi vaaleissa luottamuksensa ja tukensa maata johtavalle sosialistihallitukselle ja Nicolas Madurolle.

Ensi sunnuntaina 30. heinäkuuta Venezuelassa on vaalit, jossa maalle valitaan uusi kansalliskokous – Asamblea Nacional. Venezuelan huono taloudellinen tilanne, Yhdysvaltojen puuttuminen Venezuelan sisäisiin asioihin ja itse vaalit ovat aiheuttaneet maassa suurta levottomuutta.  

- Bolivar, Chavez, Maduro - Venezuela on meille, eurooppalaiselle vasemmistolle paljon enemmän kuin mitä porvarimediat osaavat koskaan kertoa. Laajan vasemmistolaisen bolivaarisen toiminnan tuloksena Venezuelassa köyhä kansa on oppinut lukemaan, sivistynyt ja pitämään huolta toisistaan.Tämä, "vaarallinen" kansan osaaminen ja hyvinvointi on aikojen alusta ollut ristiriidassa raharikkaiden, öljybisneksen ja aina uusia markkinoita etsivien kansainvälisten sijoittajien kanssa. Venezuelan ja sen vasemmiston kapitalismille vaihtoehtoinen politikkaa kertoo kuitenkin aidosta taistelusta ja toisenlaisen yhteiskunnan toivosta. Uutiskuvat ja kansainvälinen porvarimedia kertoo markkinatalouden ja sotateollisuuden todellisuudesta ja toisenlaisesta toiveesta vallata maa ja sen rikkaudet suuryritysten haltuun.  Venezuelan oppositio ja Yhdysvallat näyttävät samasta tuutista vain kuvaa väkivallasta, köyhyydestä ja alkavasta sodasta, sanoo Suomen kommunistisen puolueen (SKP) puheenjohtaja JP (Juha-Pekka)Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen tukee Venezuelan bolivaarista, kansanvaltaista vallankumousta ja presidentti Nicolas Maduron aloitetta uudistaa perustuslaki ja välttää maan ajautuminen kohti kansalaissotaa.  

SKP:n Väisänen tapasi tänään tiistaina 26. heinäkuuta Venezuelan suurlähettilään Zulay Prieto de Rodriguez:in. Kahdenvälisessä tapaamisessa keskusteltiin Latinalaisen Amerikan vasemmistoa kokoavasta Sao Paolo Foorumista joka juuri järjestettiin Nicaraguassa, Venezuelan kärjistyneestä tilanteesta ja rauhan aloitteista niin Venezuelassa kuin Euroopan Pohjolassa.  

Puheenjohtaja Väisänen allekirjoitti Venezuelan suurlähetystössä kansainvälisen julkilausuman Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu CIA:n johtajan Michel Pompeon ja Yhdysvaltojen Venezuelaan kohdistamia hyökkäyksiä vastaan. 

Julkilausumassa todetaan, mm. että Yhdysvaltojen istuvan presidentin Donald Trumpin hallinto on lyhyen olemassaolonsa aikana tehnyt jo 105 Venezuelaan kohdistunutta iskua. 

- Trump jatkaa Yhdysvaltojen imperialistista ja koko maailmalle vaarallista politiikkaa. Latinalaisella Amerikalla on tuoreessa muistissa Yhdysvaltojen presidentin rasistiset puheet meksikolaisista ja jenkkihallinnon vallanvaihtotoimet Chilessä 70-luvulla. Tänään Yhdysvallat on sijoittanut Colombiaan seitsemän sotilastukikohtaa strategisesti juuri Venezuelan öljykenttien äärelle, listaa Väisänen. 

Linkki kansainväliseen julkilausumaan (Esp)

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista