Etusivu >> Artikkelit >> Suomi ulos sotaharjoituksista

Suomi ulos sotaharjoituksista

08.09.2017 - 09:15
(updated: 08.09.2017 - 11:31)
  • Ei natolle Portugalin kommunistisen puolueen sanoin
Vaatimus "Ei Natolle!" on kansainvälinen. Kuvassa asiasta isolla seinällä Portugalissa.

Suomi ulos sotaharjoituksista

Itämerellä ja sen muutamissa rantavaltioissa järjestetään syyskuun aikana suuria sotaharjoituksia, joihin Suomikin aikoo osallistua. Northern Coast -laivastoharjoitus pidetään aikavälillä 8.-21.9. ja siihen osallistuu 16 maan laivoja; suurin osa tietenkin Nato-maista. Suomi aikoo olla mukana neljällä laivalla.

Suunnilleen samaan aikaan (11.-29.9.) pidetään suuri Aurora-niminen harjoitus, johon osallistuu joukkoja kaikista aselajeista. Ruotsin ja Suomen lisäksi mukana ovat USA ja viisi muuta Nato-maata. Suomen suunniteltu osallistuminen käsittää jääkärikomppanian, kaksi helikopteria ja useita Hornet-hävittäjiä. Varsinkin Aurora-harjoitus on röyhkeän avoimesti Venäjän suuntaan tapahtuvaa uhittelua. Tällainen on omiaan lisäämään jännitystä Suomen lähialueilla.

Suomen ei pidä olla mukana tällaisissa provokaatioissa. Ilmoittautuminen näihin harjoituksiin on peruttava ja muutenkin lopetettava Naton ja Nato-maiden kanssa sotimisen harjoitteleminen. Suomen kommunistinen puolue (SKP) tuomitsee oikeistohallituksen toimet tehdä yhteistyötä kansainvälisten militarististen järjestöjen kanssa. Aseiden kalistelun sijasta Suomen on palattava hyväksi havaittuun perinteiseen puolueettomuuspolitiikkaan.

Suomen kommunistinen puolue 27.8.2017

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Kannanotot