Home >> Artikkelit >> Tiedonantaja-festivaaleilla käyntiin uuden yhteiskunnan joukkorakennustyömaa

Tiedonantaja-festivaaleilla käyntiin uuden yhteiskunnan joukkorakennustyömaa

04.10.2017 - 12:00
(updated: 04.10.2017 - 12:21)
  • Festivaali

Tiedonantaja-festivaali on Tiedonantaja-lehden ympärille keskieurooppalaiseen tyyliin rakennettu lehtijuhla. Tiedonantaja-lehti, Suomen kommunistinen puolue, Euroopan vasemmisto ja Demokraattinen sivistysliitto yhdessä erilaisten muiden toimijoiden ja järjestöjen kanssa  järjestävät festivaalin joka toinen vuosi – tänä vuonna Tampereella kello 11-18 työväenmuseo Werstaalla osoitteessa Väinö Linnan aukio 8.

Festivaaleilla keskustellaan ajankohtaisesta poliittisesta ja kulttuurisesta tilanteesta median, politiikan ja kansalaisyhteiskunnan näkökulmasta. Festivaalille odotetaan aktiivista osallistumista eri puolilta maata. Festivaaliin osallistuu aktivisteja useista puoleista Mm. Feministisen puolueen Annamaija Saarela, Eläinoikeuspuolueen Santeri Pienimäki  ja Vasemmistoliiton Noora Tapio ja Sinikka Torkkola  ovat mukana alustajina festivaalissa

Tiedonantaja-festivaali on kansainvälinen. Alustajia festivaaleilla saapuu myös ulkomailta. Tänä vuonna toimittaja Lorenzo Battisti Marx 21-julkaistusta tulee Italiasta ja Norjasta festivaaleille saapuu kasainvälisen LEXIT-verkoston aktiivi ja työväenliikkeen historian tutkija Idar Helle.    

Tiedonantaja-festivaali kokoaa alan tutkijoita, poliitikkoja, artisteja ja kansalais- ja ay-aktivisteja etsimään vaihtoehtoisia ulospääsyjä Euroopan kriisistä, median yksipuolisuudesta sekä politiikan vaihtoehdottomuudesta. Ohjelmassa on paljon keskusteluja, taidetta ja työpajoja.

Kulttuurilla on iso merkitys työväenlehtijuhlilla. Näyttelijä Ritva Sorvali esiintyy yhdessä Helena Rytin kanssa iltakonsertissa kello 19.00 ravintola Laternassa. Festivaalin iltaklubilla YO-talolla kello 21.00  esiintyvät Mc Kajo, Rauhatäti, Terttu Järvelä sekä Outopias!

Päivällä kello 11-13 järjestetään festivaaleilla erillinen kulttuuripoliittinen keskustelu “Art in struggle” – taide taistelussa. Keskustelu käydään kokonaan englanniksi, jotta festivaali tavoittaisi laajempaa uutta suomalaista verkostoa. Keskustelun taiteilijat ovat Riikka Theresa Innanen, Karolina Kucia, Airi Triisberg, Martta Tuomaala ja sitä moderoi Minna Henriksson.

Radikaalin rauhan ristiriita

Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen puhuu työväen lehtijuhlassa Tiedonantaja-festivaalilla Tampereella 7.10 radikaalin rauhan ristiriidasta kello 13.30-15.30 yhdessä Lapin yliopiston tutkija Aini Linjakummun ja Marx 21-julkaisun toimittajan italialaisen Lorenzo Battistin kanssa.

Väisänen avaa ajankohtaista keskustelua valtiollisesta väkivallasta, kansojen itsemääräämisoikeudesta ja tuo tietoa suoraan Venezuelan vaalien jälkeisestä tilanteesta ja kansainvälisestä solidaarisuuskampanjasta.

- Parempaa tulevaisuutta ei saavuteta asettumalla uusiksi vallanpitäjiksi nykyrakenteisiin. Emme tarvitse uutta miljonääriä Sipilän tai Trumpin tilalle. Tarvitaan työväen vallankumousta. Tarvitaan laajamittaista keskustelua radikaalista yhteiskuntajärjestelmän muutoksesta ja rauhasta, jota ei voi popcornien tapaan käydä kaupan hyllyltä ostamassa. Tarvitaan juuriltaan erilaista pankkien ylivallan poistavaa prosessia – uutta kansan pankkia työllisyyttä ja osuuskuntatoimintaa tukemaan. Tarvitaan tiedostavaa, väkivallatonta ja joukkovoimaista taistelua, osallistuvan demokratian, ympäristönsuojelun ja feminismin logiikalla alhaalta ylöspäin tapahtuvaa uuden yhteiskunnan joukkorakennustyömaata – sitä tässä tarvitaan, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen Tiedonantaja-festivaalin puheessaan.

 

Lue enemmän Tiedonantaja-festivaaleista

Tiedonantaja-festivaali FB:ssä

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista