Etusivu >> Artikkelit >> Väisänen tuomitsee Pietarin metroiskun

Väisänen tuomitsee Pietarin metroiskun

03.04.2017 - 20:30
(updated: 03.04.2017 - 20:31)

Pietarin metrossa on tänään maanantaina 3.huhtikuuta iltapäivällä tapahtunut ainakin kymmenen ihmishengen vaatinut räjähdys. Venäjän kansallisen terrorismin vastainen komitean mukaan räjähdys tapahtui kahden metroaseman, Sennaja ploštšadin ja Teknologisen instituutin välillä. Venäjän pääsyyttäjän mukaan kyseessä on terrori-isku, ja Venäjän federaation tutkintakomitea tutkii räjähdystä terrori-iskuna. Terrorisminvastaisen komitean mukaan Ploštšad Vosstanijan metroasemalta on löydetty toinen räjähde, joka on tehty vaarattomaksi.

- Tuomitsen  Pietarin metroiskun ja otan osaa naapurimaan toverien ja kuolleiden omaisten suruun. Uusliberalismi globaalisti asettaa talouden ihmisen edelle ja lyö väkivaltaisesti ihmisten demokraattiset oikeudet hiljaisiksi niin Venäjällä, Euroopassa, Yhdysvalloissa ja maissa joissa kapitalistit käyvät 2000-luvun valloitussotia. Tämä ajaa eräitä tahoja suoraan väkivaltaiseen toimintaan porvarivallan riistoa vastaan tai herättämään väkivaltaiskuilla mediahuomiota omalle vapaustaistelulle tai mille tahansa vastarinnalle, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen

Vielä ei tiedetä oliko Pietarin isku terroria hallitsevaa politiikkaa vastaan suunnattu isku vai väkivaltainen protesti, jotain muuta asiaa kohtaan.

- Kokoomuksen veljespuolue, Putinin johtama Yhtenäinen Venäjä-puolue harjoittaa konfliktiivista ja suurvaltaista ulkopolitiikkaa.Putinin Venäjä aivan kuten Yhdysvallat ainakin sen viimeisten presidenttien  Obaman, Clintonin ja Bushin johdolla, on katsonut oikeudekseen puuttua itsenäisten maiden historian kulkuun. Venäjä siinä missä Yhdysvallat ja sen eurooppalaiset liittolaisetkin kuvittelevat virheellisesti, että ihmisten ja kansojen ristiriitoja pystyttäisiin ratkaisemaan väkivallalla ja että suurvaltojen käymät sodat ja konfliktien ratkaisut pysyisivät kaukaisissa rauhaan pakottamisen kohteissaan, sanoo Väisänen harmissaan.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista