Home >> Blogit >> Kommunistiblogi >> Blogit

Hae blogeista

 • 21.12.2021
  Toimittaja Marko Korvela kirjoittaa uusimmassa blogitekstissään, että nostamme miljardöörejä ja heidän kalliita tempauksiaan esikuviksemme vaikka juuri ökyrikkaiden elämäntapa tuhoaa eniten.
 • 28.10.2021
  SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen ehdotti Helsingissä rauhanmielenosoituksessa, että torpataan HX-hävittäjähanke ja Irvistetään Natolle koska rauha maistuu paremmalta.
 • JP Väisänen
  22.10.2021
  SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen väitti Espoossa, että käsillä on uusi ympäristön ja rauhan yhteistyön aika. Aktivistien vaatimus hätätilan julistamista pitää Väisäsen mukaan ottaa todesta militarismi torjua.
 • Seppo Ruotsalainen
  19.09.2021
  Blogisti tarkastelee uusimmassa kirjoituksessaan nuoren Karl Marxin vuonna 1844 esittämää analyysiä ihmisen vieraantumisen syistä ja seurauksista löytäen niistä tärkeän yhteyden nykyiseen ilmastokysymykseen. Vieraantumisen perussyy on marxilaisen tulkinnan mukaan alkukantaisen ihmisen kokemassa turvattomuuden ja luovuttamisen tunteessa ylivoimaisten luonnonvoimien edessä. Vastaava luovuttamisen taipumus saattaa uhata myös nykyihmistä maapalloa piinaavien metsäpalojen, sateiden ja tulvien edessä. Luovuttaminen ei kuitenkaan voi tulla kysymykseen.
 • JP Väisänen on Asukkaiden Helsinki yhteislistan kuntavaaliehdokas Helsingissä
  18.05.2021
  SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen torjuu porvarien, median ja koronan tarjoaman marginaalipaikan. Väisänen haastaa osallistumaan ja terävöittäisi poliittisen yhteistyön strategiaa ja luokkaperspektiiviä.  
 • 15.05.2021
  Kehysbudjetoinnista on Suomessakin tullut nopeasti normi, jolle ei ole vaihtoehtoja. Melko vähän on käyty keskustelua siitä, mitä kehysbudjetointi oikein on, mitä ideologisia taustoja siihen liittyy ja olisiko parempiakin tapoja tehdä talouspolitiikkaa.
 • 01.05.2021
  SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen vaatii Sanna Marinin hallitusta irtaantumaan militarismista ja HX-hävittäjähankkeesta. Väisäsen mukaan vappu on protesti. 
 • 21.04.2021
  SKP:n Lapin piirisihteeri Tapio Siirilä kritisoi Veitsiluodon paperitehtaan lopettamista. Siirilä vaatii valtionyhtiöiden lopettamisen ja myymisen sijaan uusien yhtiöiden perustamista ja muutenkin kasvattamaan julkisen vallan roolia tuotannossa ja muissa yhteiskunnan toiminnossa.
 • Seppo Ruotsalainen on SKP:n eläkeryhmässä nostanut esiin vaatimusta vanhusasiavaltuutetun toimen perustamisesta Suomeen.
  20.03.2021
  Blogisti tarkastelee laajan esseenomaisen kirjoituksensa (”Kamppailu koronaa vastaan”) toisessa osassa ajankohtaisia taloudellis-yhteiskunnallisia kysymyksiä. Kuuteen alalukuun jakautuva esitys alkaa EU:n 750 miljardin euron elvytyspakettia koskevalla katsauksella ja jatkuu valtionvelan olemusta ja luonnetta koskevalla marxilaisella analyysillä.
 • Petra Packalén Punaisten muistomerkki Kalevankangas 31.1.2021
  31.01.2021
  Tiedonantajan päätoimittaja Petra Packalén puhui Punaisten muistomerkillä Tampereen Kalevankankaalla 31. tammikuuta. Packalénin mukaan nyt on rakennettava rauhaa ja hyvinvointia, uusien asehankintojen ja leikkauslistojen sijaan.
 • Marxipaanit vastustavat HX-hävittäjien hankintaa
  12.01.2021
  SKP:n puheenjohtaja JP Väisänen tyrmää kirjailija Rosa Meriläisen avauksen Natosta tasa-arvon edistäjänä. Väisäsen mukaan sotapolitiikan sijaan tarvitaan rauhankulttuuria.
 • Maria Ohisalo, Katri Kulmuni, Sanna Marin, Li Anderson ja Anna-Maja Henriksson.
  18.06.2020
  Maailman valtiot ja Suomi siinä mukana käyttävät satoja miljardeja euroja toimimattomaksi todetun talousjärjestelmän tukemiseen, koska muuta vaihtoehtoa ei ole – edes vasemmalla, kirjoittaa toimittaja ja kommunisti Marko Korvela.
 • Kommunismi kommunisti sanoo ei natseille
  08.06.2020
  Petra Packalénin puhe Tampereen Keskustorilla 7.6.2020 Black Lives Matter- tukimielenosoituksessa vaati toimia rasismin ja fasismin vastustamiseksi kuntatasolla ja ammattiyhdistysliikkeen voimin.
 • Seppo Ruotsalainen
  11.05.2020
  Valtiotieteiden tohtori Seppo Ruotsalainen tarkastelee koronapandemiaa vastaan käytävän kamppailun talouspoliittista luonnetta. Ruotsalainen kirjoittaa, että pandemiakriisissä saattaa olla kyse myös reaalitalouden vastaiskusta.
 • SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen on käsitetaiteilija
  24.03.2020
  Käsitetaiteilija JP (Juha-Pekka) Väisänen väittää, että taiteilijat ovat jo ennen koronaperuutuksia kärsineet köyhyydestä koska taiteilijan työtä ei nähdä työnä eikä luovia aloja elinkeinona. Väisänen vaatii valtiota ja kuntia luomaan taiteilijoille enemmän palkallisia työsuhteita ja luoville aloille parempia yritystukia. 
 • 03.03.2020
  Kun edustuksellisen poliittisen järjestelmän perusta murtuu, yksilöt hakevat vaikutusmahdollisuuksia itseen kohdistuvasta hallinnasta ja kurista, toteaa toimittaja ja kommunisti Marko Korvela.
 • Seppo Ruotsalainen on SKP:n eläkeryhmässä nostanut esiin vaatimusta vanhusasiavaltuutetun toimen perustamisesta Suomeen.
  25.02.2020
  Sosiaaliturvan erikoistutkija Seppo Ruotsalainen kutsuu eläkeläisiä kaduille mielenosoitukseen koska eläkerahastoissa on rahaa niin että ranteita pakottaa, mutta eläkeläisille ei mitään.
 • JP (Juha-Pekka) Väisänen ympäristöpoliittisessa keskustelussa Lähiradiossa
  21.01.2020
  SKP:n puheenjohtaja JP Väisäsen ympäristöahdistus muuttaa muotoaan ja helpottuu kollektiivisella käsittelyllä. Väisänen haluaa muuttaa systeemin, joka tuhoaa luonnon ja estää ihmisen osallistumisen.
 • 09.01.2020
  Yhdysvallat on Irakin-iskullaan rikkonut törkeästi kansainvälistä lakia. Länsimaisen imperialismin pitkä varjo lankeaa nyt kaikella painollaan Lähi-idän päälle, toteaa toimittaja ja kommunisti Marko Korvela.
 • 09.12.2019
  Blogisti tarkastelee kirjoituksessaan ajankohtaista hallituskriisiä ja sen omituisia käänteitä. Kriisin keskiössä on ollut pääministeri Rinteen kujanjuoksu ja perimmäinen ja edelleen vastausta vailla oleva kysymys kuuluu, miksi Rinne piti erottaa. Blogistin mukaan hallituksen jäsentenvälinen valtataistelu oli jääkiekkotermein ”namusyöttö” suoraan Orpon ja Halla-ahon mailan lapaan. Uudella Marinin johtamalla hallituksella on edessään vaikea tehtävä kansalaisten luottamuksen palauttamisessa politiikkaan.

Sivut