Home >> Kysymykset >> Suomessa löytyy liikaa kommunistipuolueita ja mielestäni meidän kaikkien tulisi yhdistyä yhdeksi...
10.12.2014

Suomessa löytyy liikaa kommunistipuolueita ja mielestäni meidän kaikkien tulisi yhdistyä yhdeksi isoksi puolueeksi, joka olisi voimakkaampi taistelemaan kapitalismia ja riistoa vastaan. Siksi haluankin kysyä SKP:lta että mikä teidän suhteenne on muihin puolueisiin ja mitä mieltä olisitte yhdistymisestä?

SKP pyrkii kommunistien voimien yhdistämiseen. Olemme toistuvasti esittäneet sitä, mutta KTP:n ja STP:n piirissä toimivilla kommunisteilla ei valitettavasti ole ollut siihen valmiutta.

Vaikka puolueiden välillä on eroja, ei Suomessa tarvita useita kommunistisia puolueita. Kommunisteilla on Suomessa yhteiset aatteelliset ja historialliset juuret. Työväen etujen puolustamiseksi, politiikan suunnan muuttamiseksi ja tien avaamiseksi kohti sosialismia tarvitaan vahva kommunistinen luokkataistelupuolue. Kommunistien voimien yhdistäminen auttaisi myös laajemman vasemmistolaisen vastavoiman ja demokraattisen yhteistyön rakentamisessa.

Takaisin listaan