Ajankohtaista

Petra Packalen Mervi Grönfors eduskuntavaalit 2019 ehdokkaat eduskuntavaaliehdokkaat
Suomen kommunistinen puolue
- 18.10.2018
SKP:n Tampereen piirijärjestö on asettanut Pirkanmaalla eduskuntavaaliehdokkaita eilisessä kokouksessaan. Samalla käytiin laajasti keskustelua kommunistien ajamista ydinasioista tulevissa vaaleissa.
Etenkin nuoret kärsivät paljon piiloon jäävästä asunnottomuudesta.
Suomen kommunistinen puolue
- 17.10.2018
Asunnottomuus ei ole luonnonvoima. Se voidaan ratkaista poliittisilla päätöksillä ja toisaalta politiikalla ja hätiköidyillä päätöksillä voidaan myös pahentaa asunnottomuutta. Näin kävi kun toimeentulotuen maksatusta muutettiin 2017.
Mittaushistorian toiseksi lauhin joulukuu koettiin 2014.
Suomen kommunistinen puolue
- 11.10.2018
Ilmastonmuutos on seurausta fossiilikapitalismista, joka on voitontavoittelussaan täysin riippuvainen mahdollisimman halvasta öljystä. SKP näkee, ettei tästä kierteestä päästä irti kuin muuttamalla systeemiä. Kapitalismin oravanpyörän ylikulutuskierre on katkaistava.
SKP:n Lapin piiri, Lakko-oikeus, irtisanomislaki
Suomen kommunistinen puolue
- 09.10.2018
Suomen kommunistisen puolueen Lapin piirijärjestö toteaa julkilausumassaan, että lakko on perusoikeus ja muistuttaa, että kansainvälisen työjärjestön ILO:n yleissopimus 87 takaa lakko-oikeuden yhdeksi työntekijöiden perusoikeudeksi.
SKP:n täysi tuki työväen lakolle.
Suomen kommunistinen puolue
- 03.10.2018
SAK:n liitot ovat 3.10. laajasti poliittisessa lakossa vastustaakseen Juha Sipilän hallituksen uusinta kyykytyslakia. Nyt tarkoituksena on heikentää työntekijöiden irtisanomissuojaa, mutta tähän ei enää liitoissa suostuta.