Home >> Tapahtumat >> Asepalvelus, maanpuolustus ja aseistakieltäytyminen
12.08.2021

Asepalvelus, maanpuolustus ja aseistakieltäytyminen

  • Bannerikuvassa kuva kengistä ja kahvikupista metsässä sekä 'Asepalvelus, maanpuolustus ja aseistakieltäytyminen' -webinaarin tietoja.

Zoom-osallistumislinkki: https://us06web.zoom.us/j/81149289468 Webinaari lähetetään myös suorana Kommunistinuorten Fb-sivulla.

Nykyinen asepalveluksen malli asettaa kansalaiset eri asemaan sukupuolen perusteella ilman hyväksyttävää syytä. Puolustusvoimat tekevät koko ajan työtä militarististisen asenteen ulottamiseksi laajemmalle yhteiskuntaan. Suomi jatkaa totaalikieltäytyjien tuomitsemista, vaikka YK:n ihmisoikeuskomitea ja kansalaisjärjestöt ovat useasti lausuneet, että totaalikieltäytyjille langetettavat rangaistukset rikkovat ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapautta.

Zoom-webinaarissa torstaina 12.8. klo 18.00-19.30 keskustellaan nimensä mukaisesti laajasti ja monipuolisesti asevelvollisuuden, maanpuolustuksen ja aseistakieltäytymisen teemoista. Kysymyksenä on minkälaisia ratkaisuja on tehtävissä oikeudenmukaisempien ja järkevämpien Puolustusvoimien rakentamiseksi – miten järjestetään maanpuolustus ilman, että systeemi sortaa ja pakottaa ihmisiä ja toisaalta militarisoi yhteiskuntaa konkreettisesti ja henkisesti.

Järjestävät Kommunistinuoret ja DSL:n opintokeskus

Tapahtumapaikka

Zoom, Facebook Live
FI