Home >> Tapahtumat >> Päivä >> 20.01.2019

Ensisijaiset välilehdet

Sunnuntai 20. tammikuu 2019

 • 10:00 - 15:30
  Alvettula
  Keskuskomitean kokous 19.-20.1.
  SKP:n keskuskomitea, SKP,

  SKP:n keskuskomitean kokous 19.-20.1.2019 Vähäjärvellä. Esityslista lähempänä kokousta. Lisätiedot ja ilmoittautuminen Tiina Sandberg tiina.sandberg@skp.fi

 • 18:00 - 15:30
  Alvettula
  Työaikakampanjan käynnistäminen
  Työaikakampanja, 6 tunnin työpäivä, työaika

  Tervetuloa käynnistämään SKP:n työaikakampanjaa.  

  SKP:n AY-ryhmä kutsuu jokaisesta piirijärjestöstä kaksi toveria 19.-20.1. Vähäjärvelle yhteiseen ay-poliittiseen tapaamiseen ja päättämään työaikakampanjasta.  

  Keskuskomitean jäsenet ja piirisihteerit saavat kutsun osallistua työaikakampanjan käynnistämiseen automaattisesti, koska se järjestetään keskuskomitean kokouksen yhteydessä niin että siihen voi osallistua kokouksessa mukana olevat. Keskuskomitean jäsenten pitää ilmoittautua keskuskomitean kokoukseen entiseen tapaan.  

  Tavoitteena ase taisteluumme 

  Työaikakampanjan tavoitteena on ottaa SKP:n aloite 6-tunnin työpäivästä työvälineeksi tulevissa eduskuntavaaleissa ja vaaleista riippumatta aina siellä missä ihmisten kanssa keskustellaan työläisen oikeuksien näkökulmasta konkreettisista ehdotuksista kohti parempaa. 

  Tärkeää on myös vaihtaa ajatuksia ja tutustua tovereihin eri puolilta Suomea. Keskuskomitean kokouksen seuraaminen ja siellä käytävään keskusteluun osallistuminen ja vapaa-aika sekä iltatilaisuus antavat hyvän mahdollisuuden tähän. 

  Osallistu ja ideoi 

  Työaikakampanjan kokous on lauantaina 19.1. kello 18-20. Esityslista valmistuu lähempänä tapaamista, mutta pitää sisällään mm. 6-tunnin työpäiväaloitteemme esittelyn/alustuksen siitä miten aloite otetaan toimintamme ja politiikan työvälineeksi. Aloitteita tapaamisen esityslistalle saa lähettää osoitteeseen skp@skp.fi otsikolla “työaikakampanjan esityslistalle”.  

  Esityslistalle tullee myös esitys aloittaa työaikakampanja heti ensimmäisen tapaamisen jälkeen helmikuun alussa. Heitän palloa teille – miten voisimme tehdä näyttävän työaikakampanjan aloituksen – sellaisen josta lehdet kirjoittavat ja kamerat saapuvat paikalle? Ideoita kannattaa tuoda mukaan tammikuun tapaamiseen ja/tai laittaa sähköpostilla skp@skp.fi otsikolla “näkyvä työaikakampanjan aloitus”. Kampanjaa voisi jatkaa aina SKP:n edustajakokoukseen asti 15.5.2019 tai vaikka ensi marraskuulle SKP:n järjestämään kansainväliseen AY-seminaariin asti. Keskustellaan porukalla asiasta ja tehdään tammikuun ensimmäisessä tapaamisessa päätöksiä. 

  Kansainvälinen seminaari marraskuussa 2019 

  SKP:n AY-ryhmällä on valmisteilla ensi vuoden marraskuulle 2019 kansainvälinen seminaari “Lyhempi työaika - Helsinki seminaari”. Työaikakampanjan yksi tärkeä tehtävä on valmistella tätä seminaaria ja tehdä siitä vuoden yksi tärkeimmistä ay-aloitteista. Seminaaria valmistellaan yhdessä Euroopan vasemmiston (EV) AY-ryhmän kanssa. Toistaiseksi SKP:llä ei ole virallisesti päätettyä edustajaa tässä EV:n työryhmässä, joten myös kansainvälisellä areenalla olisi tarvetta löytää SKP:n toimijoita.  

  Ilmoittautuminen 10.1. 

  Ilmoittautuminen työaikakampanjaan muilta kuin keskuskomitean ja piirisihteerien jäseniltä on viimeistään 10.1. mennessä osoitteeseen skp@skp.fi Työaikakampanjaan osallistuneille korvataan matka- ja majoituskulut edullisinta julkista kulkuvälinettä käyttäen kokouksen jälkeen matkalaskulla hakijan pankkitilille. 

  Uusia tovereita mukaan 

  Olen varma, että löydämme tällä tavalla lisää ay-politiikasta kiinnostuneita tovereita mukaan toimintaamme. Tarvitsemme uutta potkua mm työelämässä olevien ja ay-tehtävissä toimivien toverien kautta. Sellaisia tovereita jota ovat kommunisteja ja mukana ay-toiminnoissa on olemassa. On meidän tehtävä kutsua heidät mukaan tekemään puolueen ay-politiikkaa. Tällainen tilaisuus ja kampanja henkinen toiminta voisi kiinnostaa näitä tovereita. 

  Eduskuntavaalit on hyvä syy osallistua 

  Tapaamisessa 19.-20.1. on monta tavoitetta. Mitkä sinä asettaisit tällaisen tapahtuman tavoitteiksi? 

  Olen varma, että piirijärjestöissä on eduskuntavaaliehdokkaita jotka näkevät tällaisen tapahtuman eräänlaisena valmistautumisena vaaleihin. Näille tovereille ja meille kaikille on tarpeen valmistela tilaisuuteen alustus kuuden tunnin työajan aloitteesta, miten se otetaan taisteluvälineeksi vaalikentillä ja miten voimme porukalla vahvistaa jo hyvää aloitetta. 

  Esitän, että vahvistetaan otettamme 6-tunnin työpäivä aloitteemme suhteen, tehdään aloitteesta toimiva vaaliase ja että tavataan asiaan syventyen tammikuussa keskuskomitean kokouksen yhteydessä 19.-20.1.2019 Vähäjärven lomakodissa osoitteessa Muntislantie 19, 14680 Alvettula