Home >> Tapahtumat >> Päivä >> 03.02.2020

Ensisijaiset välilehdet

Maanantai 3. helmikuu 2020

 • 10:00 - 12:00
  Jyväskylä
  Päivystys piiritoimistolla
 • 17:00 - 18:30
  Helsinki
  Helmikuun Sahrawisuunnittelutilaisuus
  Sahrawisolidaarisuus

  Tule mukaan suunnittelemaan Länsi-Saharan solidaarisuustoimintaa ja tekemään suomalaisille näkyväksi Länsi-Saharan sietämätön tilanne viimeisenä Afrikan siirtomaana.

  PAND, Spartacus-säätiö ja DSL kutsuvat kansalaisjärjestöjä, aktivisteja ja porukoita mukaan suunnittelemaan solidaarisuustoimintaa. Meillä on aloite. Tehdään toukokuusta 2020 Länsi-Saharan solidaarisuuskuukausi.

  Olemme varanneet Pandilasta aikaa ja tilaa yhteiselle tapaamiselle. Pandila on taiteilijoiden rauhan järjestö PAND:in koti, galleria ja toimintakeskus kätevästi Sörnäisten metroaseman vieressä Pengerkatu 22:ssa.

  Suunnittelemme nyt viittä solidaarisuustoiminnan suunnittelun tapaamista Pandilaan, joka kuukauden ensimmäisiksi maanantaiksi kello 17-18.30; 6.1., 3.2., 2.3., 6.4. ja 4.5. Toivottavasti joku aika sopii sinulle ja sinun järjestöllesi. Sinut ja järjestösi on kutsuttu.

  Ajattelemme, että onnistumme tässä, kun ja jos saamme mahdollisemman monta kansalaisjärjestöä uusia ja solidaarisuustyön konkareita mukaan suunnittelemaan ja kun suunnittelutilaisuuksiin saapuu solidaarisuudesta kiinnostuneita aktivisteja.

  Tervetuloa mukaan yhteistyöhön ja suunnittelemaan sahrawisolidaarisuutta. Taiteilijat rauhan puolesta PAND tarjoaa Pengerkadun Pandilaa koko toukokuuksi eräänlaiseksi sahrawisolidaarisuuden keskukseksi. Tila on pieni mutta yhdessä voimme tehdä siitä suuren ja koordinoida erialaisia tapahtumia eri puolille kaupunkia ja Helsinkiä kauemmaksikin. Mitä sinä ja sinun järjestösi voisi tehdä Pandilassa? Maailma kylässä festivaalit voisi olla yksi solidaarisuus-yhteen-hiileen-puhaltamisemme kohokohtia (23.-24.5.)

  Länsi-Saharan itsenäisyyttä tavoittelevan vapautusliikkeen Polisarion Suomen edustaja Menna Lehbib on ollut mukana avustamassa tämän yhteisvoimia kokoavan hankkeen suunnittelua.

  Lisätietoa

  JP (Juha-Pekka) Väisänen 050 573 8598

  Länsi-Sahara Afrikan viimeinen siirtomaa

  Vuonna 1963 Yhdistyneet kansakunnat (YK) lisäsi Länsi Saharan listaan maista, jotka tuli vapauttaa siirtomaavallan alaisuudesta. Samalla YK vakuutti sahrawikansalle itsemääräämisoikeuden. Vuonna 1966 YK:n päätöslauselmassa esitetään kansanäänestystä sahrawien itsemääräämisoikeuden prosessiksi. 31. Lokakuuta 1975 Marokko ja Mauritania miehittivät Länsi-Saharan entisen miehittäjämaan Espanjan vetäydyttyä Länsi-Saharasta. Uudet miehittäjät käyttivät jopa napalmia ajaakseen sahrawikansan väkivaltaisesti pois kodeistaan. Vuonna 1991 YK:n avustuksella saavutettiin tulitauko ja sovittiin kansanäänestyksen järjestämisestä, jotta sahrawikansa voisi äänestää Länsi-Saharan tulevaisuudesta. Marokko vastustaa kansanäänestyksen järjestämisestä ja miehittää edelleen Länsi-Saharaa.  Viisi solidaarisuustoiminnan suunnittelun tapaamista Pandilassa, joka kuukauden ensimmäisiksi maanantai kello 17-18.30. Pandila osoitteessa Pengerkatu 22, Helsinki.

  6.1., 3.2., 2.3., 6.4. 4.5.

  PAND – Taiteilijat rauhan puolesta on 1983 perustettu taiteilijoiden ja kulttuurityöntekijöiden puolueisiin sitoutumaton järjestö aseistariisunnan, rauhan ja ihmisoikeuksien edistämiseksi. Toimintamme on tapahtumia ja kampanjoita rauhanajatusten levittämiseksi, yhteistyötä taiteilija-, rauhan- ja ihmisoikeusjärjestöjen kanssa sekä kehitysyhteistyön ja kulttuurivaihdon tukemista ja toteuttamista.

  Spartacus-säätiö on vuonna 1989 rekisteröity säätiö, jonka tarkoituksena on edistää ja tukea kommunistisen ja työväenliikkeen poliittista, opinto- ja tutkimus-, kulttuuri-, tiedotus- ja kansainvälistä toimintaa.

  Demokraattinen sivistysliitto (DSL) on vuonna 1986 perustettu vasemmistolainen sivistysjärjestö.

  Allekirjoita vetoomus Länsi-Saharan itsenäistymisen puolesta