Home >> Tapahtumat >> Päivä >> 03.05.2021

Ensisijaiset välilehdet

Maanantai 3. toukokuu 2021

 • 16:00 - 17:00
  Rauhanryhmän zoom-työpalaveri

  Tervetuloa rauhanryhmän zoom-työpalaveriin maanantaina 3.5. kello 16-17.  

  Rauhanryhmä järjestää toukokuussa kolme kiinnostavaa zoom-keskustelua rauhasta, siitä mikä on kohtuullista ja reilua sekä mihin kuntien rahat riittävät. Tilaisuuksissa tartutaan julkisen rahan käyttöön, rauhankulttuuriin ja kansalaisyhteiskunnan merkitykseen. HX-hävittäjämiljardit saavat keskusteluissa kovaa kyytiä ja niille tullaan esittämään militarismin sijaan käyttöä mm. kuntapalveluissa. Rauhanryhmän järjestämissä keskusteluissa myös kysymykset kulttuurisesta monimuotoisuudesta,  erilaisuudesta, toiseudesta ja ulkopuolisuudesta nousevat tärkeiksi.  Rauhanryhmä käynnistää kuluvan vuoden aikana kampanjan “Irvistän Natolle” ja siksi  erityisesti 21.5. keskustellaan Naton vastaisesta työstä ja toiminnasta. 

  15.5. “Pahanilmanlintuja ja rauhankyyhkyjä” klo 15-16.30 Zoom-keskustelu julkisen rahan käytöstä, rauhankulttuurista ja kansalaisyhteiskunnasta. 

  17.5. “On pätäkkää, louvoo ja hilloo” klo 17-18.30 Zoom-keskustelu siitä mikä on kohtuullista ja reilua sekä mihin kuntien rahat riittävät” 

  21.5. “Äkkimakeeta vai liian suolaista” klo 17-18.30 Kansainvälisen kulttuurisen monimuotoisuuden päivän zoom-keskustelu erilaisuudesta, toiseudesta ja ulkopuolisuudesta sekä rauhankulttuurista.  

  Tilaisuus on myös Irvistän Natolle kampanjan avaustilaisuus.  

  Irvistän Natolle kampanjassa pyydetään puolustamaan rauhankulttuuria, ottamaan selfie jossa Nato maistuu pahalta ja kuvassa näkyy irvistys. Kuvia pyydetään jakamaan sosiaalisessa mediassa tekstillä Irvistän Natolle - Rauha maistuu paremmalta  #irvistänNatolle 

  Työpalaverissa tsekataan valmisteilla olevien tilaisuuksien valmistelut ja miten niiden näkyvyyttä voisi edistää. Lisäksi kokouksessa käsitellään rauhantyön ja toiminnan kehittämistä ja päätetään seuraavasta työpalaverista. 

  Tervetuloa mukaan konkreettiseen rauhantyöhön ja ottamaan paikkaa politiikassa. 

  Mervi Grönfors vetää rauhanryhmää. Lisäkysymyksiä työpalaverista ja tilaisuuksista voi laittaa mm. JP:lle  050 573 8597 tai juha-pekka.vaisanen@skp.fi tai Merville mervi.gronfors@skp.fi  

  Tässä zoom-linkki 3.5. rauhantyöpalaveriin