Home >> Tapahtumat >> Päivä >> 01.05.2022

Ensisijaiset välilehdet

Sunnuntai 1. toukokuu 2022

 • 11:00
  Helsinki
  Punainen blokki Helsingin vappumarssilla
  Taustalla kuva Helsingin vappumarssista ja päällä teksti: 'Punainen blokki Helsingin vappumarssilla 2022 Kokoontuminen Hakaniemen torilla 1.5. klo 11'.

  Tervetuloa Helsingin vappumarssin Punaiseen blokkiin!

  Vappu on työväen merkittävin kansainvälinen mielenosoitus- ja juhlapäivä. Tänä vappuna nostamme punaliput etenkin rauhan, parempien työehtojen ja ympäristötekojen puolesta.

  Tule marssimaan kanssamme työväen vappukulkueen Punaiseen blokkiin sunnuntaina 1.5.2022!

  EI NATOLLE, EI MILITARISMILLE! Osoitamme mieltä asevarustelun paisuttamista ja Suomen Natoon liittämistä vastaan. Nato-jäsenyys ei lisää Suomen turvallisuutta vaan riskejä joutua mukaan suurvaltojen sotiin. Rauhanaloitteet ja ympäristökysymykset on nostettava turvallisuuspolitiikan keskiöön. Suomen on liityttävä ydinaseet kieltävään YK:n sopimukseen.

  LOPPU IMPERIALISTISILLE SODILLE! Vaadimme sotatoimien välitöntä lopettamista ja Venäjän joukkojen vetämistä pois Ukrainasta. Myös sotilaallisesti liittoutumattomilla mailla ja ydinaseettomilla alueilla voi olla tärkeä merkitys konfliktien ehkäisemisessä. On toimittava myös Palestiinan, kurdien ja muiden sorrettujen oikeuksien puolesta. Kyse on myös arjen turvallisuudesta; sodat vauhdittavat energian, asumisen ja muiden hintojen nousua, joka iskee kipeimmin köyhiin.

  TYÖSTÄ KUNNON PALKKA! Jokaiselle on taattava oikeus kunnolliseen työpaikkaan ja riittävään palkkaan. Osa-aikaisten ja silpputöiden sokkelosta on päästävä työntekijöiden etujen mukaiseen työelämään. Tuemme sote- ja kunta-alojen ammattilaisten taisteluja reilujen palkankorotusten ja parempien työolojen puolesta. Julkisen sektorin potentiaalia työllistämisessä ja uusien työpaikkojen luomisessa on hyödynnettävä. Työaikaa on lyhennettävä 6 tuntiin päivässä tai 30 tuntiin viikossa ansiotasoa alentamatta. Näin työtä voidaan jakaa ja luoda lisää työpaikkoja.

  LOPPU YMPÄRISTÖN TUHOAMISELLE! Suurin ihmiskuntaa koskettavauhka on ympäristökriisi. Tutkijoiden viesti on ollut jo pitkään hälyttävä: toimia ilmastonmuutoksen ja luontokadon pysäyttämiseksi tarvitaan nyt heti. Ympäristökriisin pysäyttäminen vaatii talouden ja yhteiskunnan rakenteisiin asti meneviä muutoksia. Luonnonvarojen ylikulutukseen ja jatkuvaan määrälliseen kasvuun perustuvasta kapitalismista on siirryttävä ekologisen kantokyvyn huomioivaan talous-ja yhteiskuntajärjestelmään. Paikallisesti ympäristötekoja on mahdollista tehdä muun muassa kehittämällä joukkoliikennettä ja säästämällä luonto-ja viheralueita.

  Toivotamme Helsingin vappumarssin Punaiseen blokkiin tervetulleiksi kaikki nykymenoon tyytymättömät ja edistyksellistä muutosta kaipaavat!

  Kokoonnumme työväen vappumarssiin Hakaniemen torilla vappupäivänä 1.5. kello 11.

  Kutsumme mukaan Kommunistinuorten ja Suomen kommunistisen puolueen toimintaan työväenluokan, rauhan, solidaarisuuden, tasa-arvon ja ympäristön puolesta. Päämäärämme on siirtyminen ihmistä ja luontoa riistävästä kapitalismista sosialismiin ja kohti kommunismia.

  Kommunistinuorten pääkaupunkiseudun osasto ja SKP:n Helsingin piirijärjestö

  www.kommunistinuoret.fi
  www.skp.fi

  Koko Helsingin punaisen vapun ohjelma löytyy täältä!

  Punaisen blokin Fb-tapahtumasivu