Etusivu >> Tapahtumat >> Perusturva 1200 katukampanjapalaveri
18.11.2017

Perusturva 1200 katukampanjapalaveri

SKP:n PERUSTURVAN KATUKAMPANJAN SUUNNITTELUPALAVERI

18.11.2017 kello 12-17

SKP:n toimisto, Viljatie 4 B 3. kerros

Jatketaan kampanjansuunnittelua.

Kuka kuuntelee köyhää verkoston aktivisti Juha Saldén alustaa verkostonsa toiminnasta ja katutyöstä.

SKP:n SOTE-ryhmä ja perusturvan katukampanjan suunnitteluryhmä ovat kaksi eri ryhmää.

SOTE- ryhmä koostuu vain keskuskomitean jäsenistä ja se vastaa keskuskomitealle tehtävästä raportista liittyen ajankohtaiseen poliittiseen tilanteeseen.

Perusturvan katukampanjan suunnittelun ryhmään kuuluu joka piiristä perusturvan kampanjan suunnittelusta kiinnostuneita tovereita.

KADUILLE IHMISTEN PARIIN

Johtopäätöksenä viime kuntavaaleista päätimme ryhdistäytyä ja suunnitella eräitä konkreettisia toimia, jotka saavat meidät ja meidän politiikan paremmin näkyväksi. Perusturvan katukampanja on päätös, jonka keskuskomitea on meille tästä johtuen tehtäväksi antanut.

Päätös perusturvan katukampanjasta on linjassa poliittiseen analyysiimme uusliberalismin entistä tiukemmasta leikkauspolitiikasta ja köyhiä kyykyttävästä otteesta. Sipilän hallituksen, työnantaja puolen sekä ay-liikkeen johdon hyväksymät kiky ja tulonsiirrot köyhiltä rikkaille kertovat väärä-suuntaisesta kehityksestä kuten myös poliittisen eliitin toimettomuus köyhyyden vastaisessa työssä.

Keskuskomitean jäsenistä koostunut sote ryhmä kutsuu nyt kaikkia SKP:n piirejä avaamaan suunnittelutyötä kaikille jäsenille. Eräät piirit ovat jo oikein nimennet perusturvan katukampanjaan jäseniä ja eräät tovereita jotka voivat toimia tulevassa kampanjassa yhteyshenkilönä. Jos piirijärjestössä ei olla vielä asiaa käsitelty (kenestä yhteyshenkilö jne.)  niin vielä ehtii – sekä käsitellä asiaa, että tulle mukaan perusturvan katukampanjan suunnitteluun.

Lauantaina keskustellaan katukampanjasta kokonaisuudessaan; kampanjan kestosta, tavoitteista ja tekijöistä. Päämääränämme on valmistella porukalla esitys keskuskomitealle tammikuulle 2017 katukampanjasta. Nyt on siis paras aika tulla mukaan rakentamaan sellaista köyhyyden vastaista ja perusturvaa puolustavaa kampanjaa, jota juuri sinä haluaisit puoluetyönä tehdä. Tervetuloa mukaan!

Vauhdittamaan ajatteluamme kuulemme lauantaina köyhyystutkijan ja aktivistin Juha Saldénin alustuksen Kuka kuuntelee köyhää verkoston toiminnasta ja aloitteista.

 

 

Perusturvan  katukampanjan suunnitteluryhmän 18.11. tapaamisen ohjelma

12.00- 12.15                       Tervetuloa – JP Väisänen

12.15 – 12.30                    Sote-ryhmän ja Perusturvan katukampanjan yhteistyö ja erilaiset tavoitteet                         

12.30 – 13.00                     Yleiskeskustelu

13.00 – 15.00                     Kuka kuuntelee köyhää

                                aktivisti Juha Salden

                                alustus ja keskustelu

15.00 – 15.15                     tauko

15.15 - 16.45                      Suunnitelma perusturvan katukampanjaksi

16.45 – 17.00     Muuta

17.00                     Yhteenveto ja tilaisuuden päättäminen

 

 

Perusturva 1200 katukampanjan palaveri lauantaina 18.11. kello 12-17 SKP:n toimistolla Viljatie 4 B 3. kerros 00700 Helsinki. Lisätietoa JP 0505738598

Tapahtumapaikka

SKP:n toimisto
Viljatie 4 B 3. kerros
00700 Helsinki
FI