6
Jiri Mäntysalo

Graafikko
ikä 21
Vantaa
Twitter: 
@jirimantysalo

Kommari Korsosta valmiina tuomaan punaenergiaa, uusia ideoita ja aktivismia Vantaa-Keravan aluevaltuustoon! Toimin Kommunistinuorten puheenjohtajana ja jäsenenä SKP:n keskuskomiteassa.

Perusterveydenhuolto on oltava maksutonta kaikille asukkaille. On kehitettävä myös julkisia työterveydenhuollon palveluja. Osa terveydenhuollosta, erityisesti kiireellinen, on oltava maksutonta myös muille hyvinvointialueella oleskeleville henkilöille.

Terveyskeskusten ja -asemien on toimittava lähipalveluperiaatteella eli asutuskeskuksissa niiden on sijaittava kävelyetäisyydellä.

On lisättävä asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia ja lähidemokratiaa.

Maksuttomiin mielenterveyspalveluihin pääsyä ilman lähetettä on helpotettava, myös psykiatrin vastaanotolle. Nuorille on turvattava omia väyliä hoitoon hakeutumiseen.

SKP:n aloitetta 1200 euron perusturvasta on edistettävä myös aluevaltuuston työssä. Paras terveyserojen kaventaja on riittävän toimeentulon takaaminen. www.skp.fi/perusturva1200perustelu

Esitän, että asiakastyössä olevia Kelan sekä sosiaalitoimen työntekijöitä velvoitettaisiin aktiivisesti selvittämään, mihin tukiin heidän puoleensa kääntyvä on oikeutettu sekä auttamaan häntä näiden tukien hakemisessa.

Ehdokkaat

Pirkanmaa

Pohjois-Karjala

Keski-Suomi

Lappi

Vantaa ja Kerava

Itä-Uusimaa

Keski-Uusimaa

Länsi-Uusimaa

Kymenlaakso

Etelä-Savo

Pohjois-Savo

Etelä-Pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaa

Kainuu