Home >> Artikkelit >> Ajankohtaisen politiikan kritiikkiä

Ajankohtaisen politiikan kritiikkiä

20.02.2020 - 17:15
  • SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen ja pääsihteeri Tiina Sandberg

Euroopan vasemmiston hallitus kokoontuu 22.-23.2. Berliinissä. Kokouksessa käsitellään mm. Ison Britannian EU-eroa, jäsenmaiden ajankohtaista politiikkaa ja päätetään kuluvan vuoden toiminta- ja taloussuunnitelmasta. SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen ja pääsihteeri Tiina Sandberg osallistuvat kokoukseen. 

SKP:n puheenvuoroissa korostetaan, miten eduskuntavaaleissa 2019 työväenluokka ja kurjistamispolitiikkaan tyytymättömät äänestivät poliittisen muutoksen, jota yhtäältä Sanna Marinin hallitus nyt edustaa. Toisaalta äänestämättä jättäneiden osuus on suuri ja populistinen perussuomalaisten kannatus on tänään huipussaan.  

Toivon ja edistyksen ilmapiiristä huolimatta SKP:n analyysi tilanteesta on kriittinen. Pääsihteeri Sandberg puuttuu Berliinissä ympäristö- ja työllisyyspolitiikkaan ja puheenjohtaja Väisänen turvallisuus- ja kulttuuripolitiikkaan. Sandberg ja Väisänen tuovat esille  Berliinissä kansalaisliikkeiden vaatimusten ja hallituksen politiikan ristiriitoja.

Paraillaan SKP valmistelee yhdessä Euroopan vasemmiston kanssa seminaaria 21.-22.3. lyhyemmästä työajasta. Lue linkistä lisää seminaarista ja ilmoittaudu mukaan.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista