Etusivu >> Artikkelit >> Fasismin vastustaminen esillä Saksan UZ-lehtifestivaaleilla

Fasismin vastustaminen esillä Saksan UZ-lehtifestivaaleilla

06.09.2018 - 14:00
(updated: 07.09.2018 - 13:31)
  • Unsere Zeit festival 2018 DKP Petra Packalen Dortmund
Saksan Dormundissa UZ-lehtifestivaali on alkamaisillaan

Tänä viikonloppuna 7.-9.9. Saksan Dortmundissa järjestettävä UZ Pressefest (Unsere Zeit -lehtifestivaali) tarjoaa kävijöilleen ison annoksen poliittista keskustelua, aktivismia, musiikkia ja kulttuuria. Saksan kommunistisen puolueen (DKP) yksi vuoden isoimmista tapahtumista kerää kansainvälisiä vieraita yli 35:sta puolueesta ympäri maailman. Suomesta lehtifestivaaleille osallistuu Tiedonantajan päätoimittaja ja SKP:n poliittisen toimikunnan jäsen Petra Packalén.

- Täällä Dortmundissa on odottava tunnelma, kun tänään ovet aukeavat iltapäivällä festivaaliyleisölle. DKP:n kaikki piirijärjestöt ovat mukana tekemässä festejä ja tänne odotetaan tänäkin vuonna n. 20 000 kävijää. Dortmundin kaupungin omistamaan puistoon on pystytetty useita poliittisen debatin lavoja, jotka toimivat samalla myös musiikin ja kulttuurin lavoina sekä päivisin, että illalla, kertoo Packalén.

Festivaaleilla on jälleen paljon ohjelmaa antifasismista sekä rasismin ja sorron vastustamisesta.

UZ-lehtifestivaali on järjestyksessään 20:s ja se järjestetään joka toinen vuosi. Dortmundin alueella ja ympäröivissä kunnissa DKP:lla on paljon aktiiveja, joten kaupunki on vakinaistunut festivaalin pitopaikaksi. Festivaalin poliittinen tarjonta on monipuolista ja Packalénin mielestä on hyvä, että juuri ajankohtainen fasististen liikkeiden nousu otetaan vakavasti.

- Festivaaleilla on jälleen paljon ohjelmaa antifasismista sekä rasismin ja sorron vastustamisesta. Tapahtuma tekee yhteistyötä saksalaisten antifasististen toimijoiden kanssa, joilla on paikan päällä oma ohjelmatelttansa. Lauantaina aamupäivästä olen kiinnostunut kuulemaan "Auf dem weg zum faschismus?" (Olemmeko matkalla kohti fasismia?)- keskustelun, jossa puhuu useita saksalaisia aktivisteja. Nürnbergin alueella on mm. poliiseilta tullut lakiehdotus, että pidätyksiä olisi mahdollista tehdä jo pelkän antifasistisen suoran toiminnan epäilyn perusteella. Tästä kuulen huomenna lisää.

- UZ-lehtifestivaalin yhtenä pääiskulauseena tänä vuonna on "Schöner feiern ohne Nazis!", (Paremmat juhlat ilman natseja!). Juuri tällaista julkista ulostuloa tarvitaan kaikilta kommunistipuolueilta, että natseja saadaa lannistettua ympäri Eurooppaa.

Tiedonantajan Twitter-tililtä on mahdollista seurata kuvin festivaalin edistymistä. https://twitter.com/Tiedonantaja

 

Katso UZ-lehtifestivaalin esittelyvideo tubesta (saksaksi)
https://www.youtube.com/watch?v=bUIWY_y_Sqw

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista