Etusivu >> Artikkelit >> Israelin murhaiskut mielenosoituksiin estettävä

Israelin murhaiskut mielenosoituksiin estettävä

11.04.2018 - 16:30

Palestiinassa Gazassa on nyt useiden viikkojen ajan osoitettu mieltä Israelin miehitystä vastaan. Kymmenet tuhannet palestiinalaiset ovat osallistuneet ”Paluun suuri marssi ” – mielenosoituksiin ja vaatineet palestiinalaisille pakolaisille oikeutta palata takaisin Palestiinaan. Mielenosoituksia on tarkoitus järjestää toukokuun puoliväliin saakka.

Israel on tehnyt useita kuolettavia iskuja palestiinalaisia mielenosoittajia kohtaan. Tarkka-ampujat ovat tappaneet 30.3. ainakin 19 palestiinalaista Gazassa.

Suomen kommunistinen puolue (SKP) tuomitsee 19 aseistautumattoman palestiinalaisen tappamisen ja 1500 rauhanomaisen mielenosoittajan haavoittamisen Gazassa. SKP vaatii Suomen hallitusta tuomitsemaan Israelin rauhanomaisiin palestiinalaisiin mielenosoittajiin kohdistuneen hirmuteot. Lisäksi on varmistettava, että kansainvälinen yhteisö tekee kaikkensa, jotta Israel lopettaa mielenosoittajien tappamisen.

Israelin on noudatettava kansainvälisiä lakeja ja lopetettava palestiinalaisiin kohdistuvat rikokset, Palestiinan ja Gazan miehittäminen ja siirtokuntien rakentaminen.

Suomen kommunistinen puolue (SKP) vaatii Suomen hallitusta tunnustamaan itsenäinen Palestiinan valtion vuoden 1967 rajojen mukaisesti, Itä-Jerusalem sen pääkaupunkina ja palestiinalaisten pakolaisten oikeuden palata takaisin kotimaahansa Palestiinaan. Lisäksi SKP vaatii Sipilän hallitusta lopettamaan Suomen ja Israelin välisen asekaupan, sekä kotimaisen asevarustelun.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista