Home >> Artikkelit >> Kansainvälistä solidaarisuutta Venezuelalle

Kansainvälistä solidaarisuutta Venezuelalle

16.03.2018 - 13:30

Tulevana viikonloppuna 17.-18.3. eri puolilla edistyksellisisä, vasemmistolaisissa ja kommunistisissa tilaisuuksissa nousevat Venezuelan liput ja erilaiset solidaarisuusvaatimukset esille. On kansainvälisen Venezuelan solidaarisuuden joukkotempaus Venezuelan suvereniteetin eli itsenäisyyden puolesta, rauhan puolesta Yhdysvaltojen sodalla uhkailua vastaan, EU:n ja USA:n asettamia kaupparajoitteita vastaan ja sen puolesta, että venezuelalaiset voisivat toteuttaa omaa bolivaarista vallankumoustaan eli osallistua itse päättämään omista asioistaan ilman ulkopuolista painostusta.

Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen ja Euroopan vasemmiston Latinalaisen Amerikan ryhmän jäsen Tiina Sandberg osallistuvat kansainväliseen Venezuelan solidaarisuuskampanjaan ja nostavat solidaarisuusliput korkealle.

Kansainvälisellä solidaarisuuskampanjalla laitetaan Yhdysvaltojen masinoimaa oppositioliikettä vastuuseen häiriköinnistä ja väkivaltaisuuksista, joilla se pyrkii häiritsemään opposition ja Venezuelan hallinnon välistä neuvotteluprosessia ja Venezuelan presidentin vaalia, joka käydään 22. huhtikuuta.

- On aiheellista meidän laajan vasemmiston Suomessa, Euroopassa ja globaalimminkin nostaa esille Yhdysvaltojen ja EU:n taantumuksellinen saartopolitiikka, joka kurjistaa entisestään tavallisen kansan perusarkea talousvaikeuksissa kamppailevan Venezuelan kanssa. Eristämisen, sodalla uhkailun ja kauppasaartamisen sijaan meidän pitää vahvistaa Venezuelan bolivaarista vallankumousta ja innostua sen sydämen asiakseen nostamasta ihmisen osallistumisen ja vaikuttamisen politiikasta, konkretisoi SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen ja nostaa Suomen pakkasessa solidaarisuus plakaattia ylös Helsingin Malmilla.

- On pöyristyttävää, että Euroopan unioni on lähtenyt tukemaan Yhdysvaltojen harjoittamaa imperialistista politiikkaa Venezuelaa vastaan. On yksi asia olla huolissaan ihmisoikeuksista ja kokonaan toinen edistää suurvaltojen etupolitiikkaa. Pakkotoimilla ei edistetä tavallisten venezuelalaisten ongelmien ratkaisemista, sanoo SKP:n Uudenmaan piirisihteeri Tiina Sandberg, joka on myös Euroopan vasemmiston Latinalaisen Amerikan ryhmän jäsen ja siksi hyvin perehtynyt myös Venezuelan politiikkaan.

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista