Home >> Artikkelit >> Loppu pakkopalautuksille ja kehitysyhteistyön leikkauksille

Loppu pakkopalautuksille ja kehitysyhteistyön leikkauksille

14.02.2018 - 14:45
  • Refugees welcome ei pakkopalautuksille kommunismi kommunistit

Ympäri Eurooppaa turvapaikkapolitiikka kiristyy. Kun radikaali oikeisto lisää kannatustaan, syntyy muilla puolueilla, jopa työväenpuolueilla, houkutusta siirtää politiikkaansa maahanmuuttovastaisempaan suuntaan. Tällainen pyrkimys johtaa vain umpikujaan ja työväenluokan asian unohtamiseen.

Osana tätä yleistä eurooppalaista kehitystä Juha Sipilän hallitus kiristi Suomen jo ennestään tiukkaa maahanmuuttolinjaa. Muut ministerit joutuivat liiemmin vastustelematta Perussuomalaisten ja etenkin Jussi Halla-ahon niskalenkkiin. Perheenyhdistämisen ehtoja tiukennettiin, kielteisten turvapaikkapäätösten määrä lisääntyi.

Tämän epäinhimillisen kiristyksen seurauksena on Suomessa nyt kasvava paperittomien ihmisten joukko. He ovat alttiita työnantajien hyväksikäytölle ja erilaisille rasistisille purkauksille. Oikeistolaiset poliitikot myös käyttävät heitä häikäilemättä hyväkseen suunnatakseen sorrettujen huomion pois suurpääoman etua ajavasta politiikasta.
 

Me kommunistit emme hyväksy epäinhimillistä ja eriarvoistavaa politiikkaa. Työläisiä ei saa asettaa vastakkain, vaan kaikille ihmisille on tarjottava suojaa ja turvaa, kun he sitä tarvitsevat. Suurpääoman voittojen vuoksi tehdyt työehtojen heikennykset tai julkisten palvelujen leikkaukset ja eurooppalainen kuripolitiikka eivät ole maahanmuuttajien syytä. Tämä on kyettävä selvästi sanomaan. Vetoamme muihin vasemmistopuolueisiin, että taantumuksellinen kehitys pysäytetään. Meillä on siihen valta ja mahdollisuus, kun vain muistamme juuremme, olemme luokkatietoisia ja toimimme työväenluokan hyväksi. Kommunistit kehottavat osallistumaan laajasti mielenosoituksiin pakkopalautuksia vastaan ja kutsuu maahanmuuttajia mukaan puoluetyöhön yhteiskunnan muuttamiseksi.

Pakkopalautukset sotaa käyviin maihin on lopetettava. Maahanmuuttoviraston on tarkastettava maalinjauksiaan mm Irakin ja Afganistanin osalta.

Suomen tulee nostaa pakolaiskiintiötään tuntuvasti. Esimerkiksi 1050:een, johon kiintiö nostettiin vuosina 2014-2015 Syyrian kriisin takia.

Ratkaisuna akuuttiin hallituksen politiikan aiheuttamaan ongelmaan vaadimme kielteisen turvapaikan saaneille oikeutta väliaikaiseen oleskelu- ja työlupaan.

Turvapaikkaprosessin oikeudenmukaisuuden selvittämiseksi ja suomalaisen oikeusvaltion uskottavuuden turvaamiseksi vaadimme, että Maahanmuuttoviraston toiminta tutkitaan riippumattomassa tarkastuksessa.

Pakolaisuuden syihin puuttuminen on välttämätöntä inhimillisen kärsimyksen vähentämiseksi. Tällä hetkellä Suomi myy aseita imperialistisia sotia käyviin maihin, jotka lisäksi aseistavat useita taistelevia osapuolia. Vaadimme tällaisen asekaupan lopettamista.

Suomella varakkaana maana on mahdollisuus ja myös velvollisuus, sen sijaan että se aseistaa ja rahoittaa läntistä sotilasliittoumaa, osallistua eurooppalaisen siirtomaavallan tuottamien vääryyksien oikaisemiseen panostamalla kehitysyhteistyöhön. Siksi Suomen on korotettava kehitysyhteistyömäärärahojaan YK:n suosittamalle tasolle, 0,7% bruttokansantulosta. Nyt on myös viimeistään aika myöntää, että Juha Sipilän hallituksen tekemät kehitysavun leikkaukset olivat virhe, ja että kaikki mainitut leikkaukset tulee perua.

SKP:n poliittinen toimikunta 13.2.2018

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Kannanotot