Etusivu >> Artikkelit >> Lulan tulee saada osallistua vaaleihin

Lulan tulee saada osallistua vaaleihin

10.09.2018 - 15:45
  • Lulan vapauttamista vaaditaan myös kansainvälisen kampanjan voimin.

Suomen Kommunistinen Puolue tuomitsee Brasilian vaalituomioistuimen syyskuun alussa antaman päätöksen, ettei Työväenpuolueen ehdokas Luiz Inácio Lula da Silva voi asettua ehdolle lokakuun presidentinvaaleissa.

Brasilian kansa kärsii Latinalaisen Amerikan porvariston yhdessä Ydysvaltain kanssa organisoimasta "pehmeästä sodasta", jossa käytetään tuomioistuimia kaikkien edistyspuolueiden toiminnan jarruttamiseen ja estämiseen.

Toverimme Lula da Silva on ollut mielipidemittausten mukaan selvä ennakkosuosikki lokakuun presidentinvaaleihin. Yhdysvaltain ja Brasilian omien oikeistopoliitikkojen suunnitelma on estää Lulan ehdokkuus, koska presidenttinä hän ei tule tukemaan suurten pääomien intressejä.

SKP katsoo tämän toimen olevan linjassa näiden mainittujen ryhmien pyrkimysten kanssa. Tarkoituksena on ettei Brasilia nousisi yhdeksi maailman merkittävimmistä vasemmistolaisista maista kuten tapahtui Lulan ollessa presidenttinä 2003-2011.

SKP ilmaisee solidaarisuutensa ja tukee Brasilian Työväenpuolueen taistelua sen puolesta, että Brasilian kansa saa valita maansa presidentin vapaasti. 

 

SKP:n poliittinen toimikunta
 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Kannanotot