Etusivu >> Artikkelit >> Äärioikeiston uhka Euroopassa

Äärioikeiston uhka Euroopassa

21.09.2018 - 14:45
  • Miguel Lopez, SKP, varapuheenjohtaja, Fiesta PC, äärioikesto, rasismi, fasismi,

Suomen kommunistisen puolueen (SKP) varapuheenjohtaja Miguel López osallistuu syyskuun lopussa järjestettävään poliittiseen kulttuurifestivaaliin Fiesta PCE -tapahtumaan Madridissa, Espanjassa. Fiesta PCE on Espanjan kommunistisen puolueen järjestämä kansainvälinen tapahtuma, jonka ohjelmassa on mm. paneelikeskusteluja, konsertteja, runoutta, teatteria, kirjaesittelyjä ja tanssiesityksiä. 

Miguel López edustaa SKP:ta kansainvälisessä paneelikeskustelussa, jonka aiheena on Äärioikeiston uhka Euroopassa. 

- Tiedän, että ei ole oikein yleistää, mutta silti minusta eurooppalaiset läpi historian ovat olleet välillä enemmän ja välillä vähemmän rasisteja, ylimielisiä ja hyvin väkivaltaisia. Tämä äärioikeistolainen aalto, jossa nyt elämme, ei ole mikään uusi ilmiö, se vain on nyt nousussa taas sille asteelle, joka voi milloin vain olla se taso, jolla Eurooppa oli 30-40 luvulla, pohtii López.

- Tietenkin, Eurooppa on välillä pystynyt rauhoittamaan omat vaistonsa, kun toisinajattelijat, poliitikot tai filosofit, jotka uskovat humanismiin, solidaarisuuteen, demokratiaan ja tasa-arvoon, ovat saaneet mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskunnan suuntauksiin. Nämä rationaaliset vaikuttajat ovat tulleet lähes aina vasemmistosta. Tällä hetkellä Euroopasta löytyy edelleen tämän tyyppisiä ihmisiä, mutta valitettavasti merkittävä osa kansalaisista on pahasti eksyksissä epärationaalisen ajattelun viidakossa, mikä on äärioikeistolle otollinen kasvualusta, toteaa López. 

Äärioikeiston uhka Euroopassa keskustelut muut panelistit ovat Anne Sabourin, Ranskan kommunistisen puolueesta, Greta di Cristina Giusi, Italian kommunistisesta puolueesta ja Javier Couso, Gue/NGL europarlamentaarikko Espanjan vasemmistosta ja Suomen kommunistisen puolueen varapuheenjohtaja Miguel López. Keskustelun moderaattorina toimii Fran Pérez, Espanjan vasemmiston kansainvälisten asioiden vastaava

Fiesta PCE

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista