Etusivu >> Artikkelit >> Saksan hallituskriisi ja EU:n maahanmuuttopolitiikka

Saksan hallituskriisi ja EU:n maahanmuuttopolitiikka

26.06.2018 - 13:15
(updated: 26.06.2018 - 13:52)
  • DKP, Saksan kommunistinen puolue, UZ, #rakennetaanrauhaa, maahanmuutto, EU

Saksan kommunistisen puolueen johtajat Patrik Köbele, Wera Richter ja Dr. Hans-Peter Brenner ottavat selvästi kantaa rauhan puolesta ja vaativat EU:lta uusia toimia Syyrian sodan lopettamiseksi.

- Merkel ja Seehofer eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen, miten Saksan tulisi maahanmuuton ja pakolaispoltiikan kysymykset ratkaista. Kummallakin on oma kantansa, jotka ovat keskenään selvässä ristiriidassa. Siitä johtuen Saksa on nyt vakavassa hallituskriisissä. Merkelille annettiin aikaa 14 vrk selvittää asia.Saksalaisten näkökulmaa ei ilmeisesti ratkaistu EU:n huippukokouksessakaan tuolla 16 maan kokoonpanolla, vaikka pääministeri Sipilä on jo luvannut, että Suomi voi asiasta tehdä, vaikka kahdenkeskisiä sopimuksia. Se ei ratkaise mitään, sanoo SKP:n keskuskomitean jäsen Kaija Kiessling

Saksan kommunistinen puolue (DKP) on käsitellyt maahanmuuttopolitiikkaa ja toteaa uusimmassa puoluejohdon julkilausumassaan, ettei nykyisillä Merkelin tai Seehoferin esityksillä ratkaista maahanmuuton kysymyksiä sen paremmin kuin EU:n suunnitelmillakaan.

DKP esittää tilalle inhimillistä ratkaisua ja aseidenriisuntaa varustautumisen sijaan- DKP vaatii EU:ta lopettamaan Syyrian painostamisen ja eristäminen. Saksalaiset kommunistit esittävät Syyrian avustamista ja maan jälleenrakentamista.  DKP vaatii NATO-liittolaismaita poistumaan Syyriasta.

Saksan kommunistisen puolueen tavoite on saksalaisen suurkapitalismin ja sen apujoukkojen sosiaalisen ja taloudellisen ryöstöpolitiikan pysäyttäminen.  DKP korostaa, miten Euroopan työtätekevien ihmisten solidaarisuuden - riippumatta kansallisuudesta, ihonväristä tai uskonnosta - täytyy rakentua vahvaksi voimaksi sotaa, aseistautumista ja sosiaalista alasajoa samoin kuin kansallista ja kansainvälistä pääomaa vastaan.

Rakennetaan rauhaa

Suomen kommunistinen puolue (SKP) korostaa ohjelmassaan rauhan ja kansainvälisen turvallisuuden ensisijaista merkitystä.  Ilman rauhaa ei ole kehitystä eikä inhimillistä elämää. Maailmassa tarvitaan solidaarisuutta ja puolueettomia ja aktiivisia rauhan rakentajia. SKP vaatii, Sipilän hallitusta lopettamaan asekaupan Israeliin.

SKP:n poliittinen toimikunta on linjannut aiemmin tänä vuonna, että Pakkopalautukset sotaa käyviin maihin on lopetettava. Maahanmuuttoviraston on tarkastettava maalinjauksiaan mm Irakin ja Afganistanin osalta.

Suomen tulee nostaa pakolaiskiintiötään tuntuvasti. Esimerkiksi 1050:een, johon kiintiö nostettiin vuosina 2014-2015 Syyrian kriisin takia.

Ratkaisuna akuuttiin hallituksen politiikan aiheuttamaan ongelmaan vaadimme kielteisen turvapaikan saaneille oikeutta väliaikaiseen oleskelu- ja työlupaan.

Turvapaikkaprosessin oikeudenmukaisuuden selvittämiseksi ja suomalaisen oikeusvaltion uskottavuuden turvaamiseksi vaadimme, että Maahanmuuttoviraston toiminta tutkitaan riippumattomassa tarkastuksessa.

Pakolaisuuden syihin puuttuminen on välttämätöntä inhimillisen kärsimyksen vähentämiseksi. Tällä hetkellä Suomi myy aseita imperialistisia sotia käyviin maihin, jotka lisäksi aseistavat useita taistelevia osapuolia. Vaadimme tällaisen asekaupan lopettamista.

Suomella varakkaana maana on mahdollisuus ja myös velvollisuus, sen sijaan että se aseistaa ja rahoittaa läntistä sotilasliittoumaa, osallistua eurooppalaisen siirtomaavallan tuottamien vääryyksien oikaisemiseen panostamalla kehitysyhteistyöhön. Siksi Suomen on korotettava kehitysyhteistyömäärärahojaan YK:n suosittamalle tasolle, 0,7% bruttokansantulosta. Nyt on myös viimeistään aika myöntää, että Juha Sipilän hallituksen tekemät kehitysavun leikkaukset olivat virhe, ja että kaikki mainitut leikkaukset tulee perua.

SKP:n poliittisen toimikunnan kannanotto / linkki alla

Loppu pakkopalautuksille ja kehitysyhteistyön leikkauksille

Saksan kommunistisen puolueen johdon kannanotto / linkki alla

Regierungskrise oder Erpressung auf dem Rücken von Flüchtlingen

 

 

 

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista