Home >> Artikkelit >> Sateenkaarikansan riisto konkretisoituu muita työläisiä korkeampana työttömyytenä

Sateenkaarikansan riisto konkretisoituu muita työläisiä korkeampana työttömyytenä

18.08.2017 - 14:15

Pride tai gay pride tarkoittaa maailmanlaajuista liikettä ja filosofiaa, jonka mukaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt; homoseksuaalit, biseksuaalit, trans - ja intersukupuoliset voivat olla ylpeitä seksuaalisesta suuntautumisestaan ja sukupuoli-identiteetistään.  Hanko Pride  18.-20.8. puolustaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhtäläisten oikeuksien ja etujen puolesta tehtyä työtä Hangossa. 

Prideilla on kolme pääperustetta: ihmisten pitäisi olla ylpeitä seksuaalisesta suuntautumisestaan ja sukupuoli-identiteetistään, seksuaalinen monimuotoisuus on lahja ja seksuaalinen suuntautuminen sekä sukupuoli-identiteetti ovat synnynnäisiä eikä niitä voi tarkoituksellisesti muuttaa. 

Sateenkaari kansa rikkoo kahleitansa

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen keskustelee lauantaina 19.8. Hanko Pridella yhdessä Vasemmistoliiton tamperelaisen kaupunginvaltuutettu Noora Tapion kanssa otsikolla "Sateenkaarikansa osana työväenluokkaa".  Väisänen kertoo Hangon puheessaan, miten hän on itse löytänyt paikkansa työväenluokasta. Väisänen väittää, että kapitalismin kriisi vaatii luokkatietoista vastarintaa ja  konkretisoituu räikeimmin tänään naisiin, maahanmuuttajiin ja sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin ja näyttäytyy syrjintänä ja muita työläisiä korkeampana työttömyytenä.

- Hyvä, että Hanko Prideilla ei vain juhlita ja kilpailla kuka kulkueessa eniten kimaltaa. Hanko Pride on vakava mahdollisuus keskustella meitä kaikkia koskettavasta työn ja pääomien ristiriidasta. Toivon, että mahdollisimman moni löytää mukaan keskusteluun ja alkaa hahmottaa omaa paikkaansa työväenluokassa ja osana sateenkaarikansaa, tiedostaa oikeutensa ja että me porukalla aletaan rikkoa näitä usein näkymättöminä pidettyjä kahleita. On keskeistä ja hyvä, Ay-liike ja Seta edunvalvojajärjestöinä ovat tutkineet sateenkaarikansaan kohdistunutta työelämässä tapahtuvaa syrjintää. Sateenkaarikansan muita työläisiä korkeampi työttömyys paljastaa systeemin rakenteellisen vääryyden ja näyttää esiin nämä paljon puhutut kahleet sekä  konkretisoi kapitalismin meihin kohdistaman riiston, sanoo SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen

SKP:n puheenjohtaja JP (Juha-Pekka) Väisänen ja Vasemmistoliiton tamperelainen kaupunginvaltuutettu Noora Tapio keskustelevat kaikille avoimessa ja maksuttomassa yleisötilaisuudessa lauantaina 19.8. Hanko Pridella sukupuoli ja seksuaalivähemmistöistä Casinolla Appelgrenintie 10 kello 15.30. Ennen keskustelua Pridemarssi.

 

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista