Home >> Artikkelit >> SKP:n López puhuu Työmiehen Lauantaissa Torniossa 25.8.

SKP:n López puhuu Työmiehen Lauantaissa Torniossa 25.8.

22.08.2018 - 11:45
  • Miguel

Perinteinen Tornion Työmiehen Lauantai – tapahtuma järjestetään tänä̈ vuonna 25.8.2018 jo 13. kerran.

Päivän pääseminaarin aiheena on "Aktiivimalli ja työllisyys".  Keskustelun vetäjänä̈ toimii Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärvi.Työttömien keskusjärjestön Irma Hirsijärvi, Keskustan kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Katri Kulmuni, Vasemmistoliiton puoluesihteeri Joonas Leppänen ja Suomen kommunistisen puolueen varapuheenjohtaja Miguel López ovat seminararissa panelisteina.  

- Työmiehen Lauantai -tapahtuma on aina ollut vasemmistolaisille yksi vuoden tärkeimmistä keskustelufoorumeista ja olen varma, että tämä vuosi ei poikkea siitä. Lisäksi, pääteema on sellainen, joka koskee suoraan satoja tuhansia suomalaisia, pohtii Miguel López. 

Lópezin mukaan Sipilän hallituksen  Aktiivimalli on ollut yksi vakavimmista virheistä, jota se on tehnyt. 

- Tulokset kertovat sen raa'an todellisuuden: taloudellisesti se on ollut merkittävä floppi ja tästä on jo selvää dataa. Minusta kaikkein pahinta on ollut siihen liittyvä henkinen väkivalta. Tästä ei ole numeroita, mutta olen varma, että sen henkiset seuraukset ovat jopa vieneet ihmishenkiä, eli Aktiivimalli on tappanut, väittää López 

Ulkoimaseminaari Latinalaisen Amerikan nykytilanteesta 
 

Demokraattisen  sivistysliiton (DSL) opintokeskus tukee Työmiehen Lauantai-tapahtumaa, joka on kaikille avoin ja maksuton. Ennen tapahtuman pääkeskustelua Miguel López pitää piha-alueella ulkoilmaseminaarin otsikolla "Latinalaisen Amerikan työväen nykytilanne". 

– Se on raportti, joka perustuu tämän kesän Sao Paulon foorumiin, joka järjestettiin heinäkuussa Havannassa, Kuubassa. Siellä pidin alustuksen koskien ay-liiketää ja naisia Suomessa. Nyt on tarkoitus kertoa suomalaisille, mitkä ovat työväen saavutukset ja uhat tällä hetkellä Latinalaisessa Amerikassa, kerttoo SKP:n varapuheenjohtaja, yliopistonpettaja Miguel López.

Tekijä

Kirjoittajan artikkelit

Ajankohtaista